Parametry techniczne: wymiary zewnętrzne: 1100x964x900 mm ilość blach 60x40 cm: 12 odległość między prowadnicami: 12 mm moc: 2 kW napięcie: 230V temperatura: 0-60 °C waga: 82 kg możliwość...
Parametry techniczne: wymiary zewnętrzne: 1100x964x550 mm ilość blach 60x40 cm: 6 odległość między prowadnicami: 7,8 mm moc: 2 kW napięcie: 230V temperatura: 0-60 °C waga: 62 kg możliwość...
Parametry techniczne: wymiary zewnętrzne: 1100x1204x900 mm ilość blach 60x40 cm: 12 odległość między prowadnicami: 9 mm moc: 2 kW napięcie: 230V temperatura: 0-60 °C waga: 62 kg możliwość...
Parametry techniczne: wymiary zewnętrzne: 1100x1204x550 mm ilość blach 60x40 cm: 6 odległość między prowadnicami: 7,8 mm moc: 2 kW napięcie: 230V temperatura: 0-60 °C waga: 70 kg...
Parametry techniczne: wymiary zewnętrzne: 1500x964x900 mm ilość blach 60x40 cm: 18 odległość między prowadnicami: 9 mm moc: 2 kW napięcie: 230V temperatura: 0-60 °C waga: 107 kg możliwość...
Parametry techniczne: wymiary zewnętrzne: 1500x964x550 mm ilość blach 60x40 cm: 9 odległość między prowadnicami: 7,8 mm moc: 2 kW napięcie: 230V temperatura: 0-60 °C waga: 86 kg możliwość...
Osoby wypiekające różne smakołyki wiedzą, iż aby one dobrze smakowały, należy odpowiednio je upiec. Jednak przed tym etapem kierują swoją uwagę ku ciastu, którego użyją. W optymalnym przygotowaniu tego specyfiku pomogą Wam komory rozrostu ciasta.
Dla większości osób termin komory rozrostu ciasta nie jest znany. Nie można się temu dziwić. Wynika to z faktu, że tego typu maszyny stosowane są w piekarniach, gdzie niezbyt duża ilość ludzi ma dostęp. Tak, więc, do czego się je wykorzystuje? Jak łatwo się domyślić, choćby z nazwy do zapewnienia specyficznych warunków do wyrośnięcia ciasta. Rozwiązania te gwarantuje odpowiednią temperaturę oraz wilgotność, dzięki czemu mamy pewność, iż nasza masa nabierze pożądanej wysokości i będzie gotowa do wypieków.
Producenci wiedzą, iż ich komory rozrostu ciasta będą intensywnie użytkowane. Dlatego wszystkie swoje maszyny stworzyli z wysokiej jakości stali nierdzewnej. Takie wykonanie daje gwarancje odporności na uszkodzenia mechaniczne oraz rdzę. Aspekt ten jest bardzo istotny, ponieważ te rozwiązania muszą być użytkowane często i nie można pozwolić swoje na ich awarie.
Oprócz tego wszystkie urządzenia zostały wyposażone w przeszklone drzwi przednie. To właśnie przez nie będziemy mogli kontrolować przebieg całego procesu bez ich otwierania. Tafla szkła odporna jest także na ciepło, dlatego nie musicie obawiać się jej zniszczenia.
W zależności od modelu komory rozrostu ciasta mogą być wyposażone w kółka bądź nóżki. Jeżeli mówimy o tych pierwszych maszynach, będzie można w łatwy sposób je przemieszczać, natomiast w drugie będą mogły także służyć, jako podstawy pod piece.
Wybór komory rozrostu ciasta może nie należeć do najłatwiejszych. Na rynku znajduje się coraz więcej tego typu rozwiązań i połapanie się w nich wszystkich przysparza powoli problemów. Tym bardziej że nie wszystkie parametry są dla nas zrozumiałe. My postaramy się temu dzisiaj zaradzić i wyjaśnimy Wam najważniejsze cechy tych maszyn.
Komory rozrostu ciasta to urządzenia dla osób, które profesjonalnie chcą zajmować się produkcją pieczywa lub bułek. Dzięki tym maszyną zawsze będziecie mieli pewność, że Wasza masa jest w odpowiedni sposób przygotowana i nie zepsuje robionego produktu. Dlatego nie ma, co się dłużej zastanawiać i należy zakupić urządzenia z tej kategorii.