Podkategorie

  • Piece do pizzy

    Nie od dziś wiadomo, że prócz dobrego ciasta i wyśmienitego kucharza do przygotowania pizzy jest również potrzebny odpowiedni piec do pieczenia pizzy. To właśnie w jego wnętrzu będzie podgrzewane ciasto oraz tam nabierze ono odpowiedniego smaku. W kategorii tej znajdują się profesjonalne urządzenia do każdej pizzerii lub innego lokalu gastronomicznego.

    Piec do pieczenia pizzy elektryczny czy gazowy?

    Wiele osób zadaje sobie pytanie zawarte w tytule tego akapitu. Tak naprawdę w dzisiejszych czasach gdzie technika posunęła się bardzo mocno do przodu, nie ma znaczenia, jaki rodzaj zasilania Państwo wybiorą. W obydwu rodzajach pieca do pieczenia pizzy powstanie idealnie wypieczone i smaczne ciasto. Nasza oferta obejmuje maszyny zasilanie napięciem elektrycznym 230 V lub 400 V oraz gazem ziemnym. Przy zamówieniu pieca gazowego należy wyspecyfikować, pod jaki rodzaj tego paliwa będzie on podłączony.

  • Akcesoria do pieców

    Osoby zajmujące się kuchnią Włoską, najczęściej w swoim menu posiadają pizzę. Do jej przygotowania między innymi jest potrzebny odpowiedni piec. Jednak on sam nie będzie działał prawidłowo. Niezbędne są odpowiednie akcesoria do pieca do pizzy zebrane w tej kategorii.

    Podstawa pod piec do pizzy – niezbędny dodatek.

    Podstawa pod piec do pizzy to niezbędne wyposażenie, jeżeli kupujemy takie urządzenie. Wynika to z faktu, iż waga ich jest znacząca i umieszczenie ich na zwykłym stole ze stali nierdzewnej będzie niewystarczające. Takie mebel może uleć złamaniu oraz jednocześnie zniszczyć nasze drogi urządzenie.


    Przedstawione tutaj podstawy pod piec do pizzy zostały wykonane z grubych prętów ze stali nierdzewnej. Dodatkowo posiadają one odpowiednie wzmocnienie, dzięki czemu macie pewność, że produkty te nie zarwą się pod dużym ciężarem.

  • Opiekacze do kebaba

    Podstawą wielu dań orientalnych jest dobrze przygotowane mięso. Musi być ono soczyste a niewysuszone. Nikt nie lubi jeść wiórów w swoim kebabie lub innym posiłku.  Właśnie do poprawnego przygotowania mięsa wykorzystuje się opiekacz do kebaba.

    Rodzaje opiekaczy do kebaba.

    W swojej ofercie posiadamy opiekacze do kebaba zasilane z trzech źródeł: prąd elektryczny, gaz ziemny lub z butli gazowych propan-butan. Wiele osób doszukuje się, które rożna są lepsze jednak w przypadku kupna dobrej maszyny nie ma to żadnego znaczenia. Naszym zdaniem przy wyborze źródła zasilania powinny Państwo kierować się tylko tym czy dana instalacja znajduje się w Waszym lokalu lub przyczepie gastronomicznym a nie tym, jaki będzie smak mięsa.

  • Noże do kebaba

    Każda osoba posiadająca rożen do kebaba napotyka na sytuację, w której znajdujące się tam mięso trzeba ściąć. Bez posiadania odpowiednich narzędzi jest to bardzo męczący proces. Jednak, aby sobie to ułatwić wystarczy wyposażyć się w elektryczny nóż do kebaba.

    Elektryczny nóż do kebaba z kablem czy bezprzewodowy?

    Wiele osób kupujących swój pierwszy nóż do kebaba zadaje sobie pytanie czy kupić wersje przewodową, a może raczej bezprzewodową. Od strony technicznej obydwa warianty niczym się od siebie nie różnią po za formą zasilania. Dużo osób wybiera wersję bezprzewodową, ponieważ twierdzi, że w tym momencie nie są one niczym ograniczone. Tylko trzeba pamiętać o tym, iż taki nóż należy, co jakiś czas ładować. Część ludzi nie lubi tego procesu i decyduje się na rozwiązania przewodowe. Bez względu na to, jaką wersje wybierzecie noże te są profesjonalnym wyposażeniem lokali gastronomicznych.

  • Rożna do kurczaków

    Rożno do kurczaków na pewno docenią osoby, które podają znaczące ilości tego drobiu. Dzięki posiadaniu takiego opiekacza za jednym zamachem możemy przygotować od 8 do 20 sztuk kurczaka. Taka ilość wystarczy nawet w przypadku natłoku dużej ilości gości. Również dzięki temu, że kurczak w rożnie cały czas się obraca mamy pewność, iż z każdej strony będzie odpowiednio przypieczony i unikniemy sytuacji, w której gdzieś jest surowy.

    Najważniejsze parametry rożna do kurczaków.

    Nie wątpliwie przy wyborze rożna do kurczaków wiele osób będzie zwracało uwagę na jego źródło zasilania. Nasz sklep internetowy w swojej ofercie posiada opiekacze na gaz ziemny lub energię elektryczną. W współczesnych lokalach praktycznie zawsze jest dostępna, któraś z tych instalacji, dlatego nie będzie problemu z podłączeniem naszych urządzeń.

  • Miesiarki spiralne

    Podstawą każdego lokalu który wykonuje pizzy jest oczywiście ciasto. W lokalach, które zajmują się przygotowaniem tego dania potrzebna jest znaczna ilości ciasta. Ze względu na ilość nie można już wyrabiać jej ręcznie. Właśnie do tych celów powstały takie maszyny jak miesiarki spiralne do ciasta lekkiego lub ciężkiego.

    Po co miesiarki spiralne do ciasta?

    Posiadanie miesiarki spiralnej w swoim lokalu gastronomicznym gwarantuje kilka plusów. Pierwszym i chyba najważniejszym jest jakość przygotowanego ciasta. Nawet najlepsza gospodyni domowa nie jest wstanie zrobić tak idealnej masy, która wyjdzie z urządzenia. Będzie ona posiadała odpowiednią konsystencję oraz napowietrzenie. W parze, z jakością również idzie oszczędność czasu. Przygotowanie ciasta w maszynie jest o wiele szybsze niż ręcznie. Dzięki temu mamy pewność, iż nie zabraknie mam go w najmniej odpowiednim momencie. Ostatnia zaletą kupna miesiarki jest wygoda. Już nigdy Wasza obsługa nie będzie się męczyła przy żmudnym wyrabianiu ciasta.

  • Maszynki do makaronu

    Makaron to składnik wielu dań włoskich, ale nie tylko. Oczywiście możemy go zakupić bezpośrednio ze sklepu jednak wiele osób powtarza, iż wykonany samodzielnie smakuje o wiele lepiej. Na upartego moglibyśmy zrobić go przy użyciu zwykłego nożna, ale taki proces byłby długotrwały oraz nie wygodny. Dlatego wszystkim osobą proponujemy maszynki do makaronu. Nie ważne czy jesteście szefami kuchni domowej lub restauracyjnej.

    Jaki napęd w maszynce do makaronu wybrać?

    Na rynku można znaleźć dwa rodzaje maszynek do makaronu. Pierwsza to napędzana ręcznie za pomocą korbki. Ten typ urządzenia sprawdzi się w domowych warunkach lub miejscach gdzie nie przygotowuje się dużo makaronu. Wystarczy włożyć ciasto przekręcić parę razy i mamy gotowy dodatek do dań.

    Prócz ręcznych rozwiązań istnieją również maszynki z silnikiem elektrycznym. Te dedykowane są dla osób posiadających własne lokale gastronomiczne. Dzięki nim w szybki i prosty sposób przygotujecie duże ilości makaronu. A wszystko to przebiegnie praktycznie automatycznie.

  • Wałkownice do ciasta

    W pizzeriach, pierogarniach lub włoskich restauracjach dobrze przygotowane ciasto to podstawa. Aby wykonać je prawidłowo możemy, wyrabiać ciasto ręcznie lub za pomocą odpowiedniej maszyny. Pierwszy sposób jest bardzo długotrwały a do tego niepowtarzalny, dlatego my zachęcamy Państwa do zapoznania się z drugą opcją, jakimi są wałkownice do ciasta.

    Czym jest wałkownica do ciasta?

    Jak sama nazwa mówi, wałkownica do ciasta służy do jego rozwałkowywania. W ten sposób możemy przygotować placek na pizzę, makaron lub pierogi. Podczas samego procesu ciasto nie nagrzewa się. Efekt ten można było uzyskać poprzez zastosowanie nieprzywierającej powłoki na wałkach. Nie podnoszenie temperatury masy jest bardzo istotne, ponieważ tylko wtedy placek nie zmieni swoich właściwości. Będzie on posiadał taką sama konsystencje i lepkość jak w czasie wyrobienia.

  • Prasy do pizzy

    Prowadzicie zakład gastronomiczny, kuchnie lub hotel serwujący Włoską kuchnie? Macie w swoim menu pizzę? Jeżeli tak to może Was zainteresować prasa do ciasta do pizzy.

    Jak działa prasa do ciasta do pizzy?

    Zasada działania prasy do ciasta do pizzy jest bardzo prosta. W dużym uproszczeniu składa się ona z dwóch talerzy. Na jednym z nim układamy ciasto. Następnie pod wpływem mechanizmu pneumatycznego następuje zbliżenie drugiej części maszyny. Gdy jest ona wystarczająco blisko, dochodzi do „wyprasowania” ciasta na odpowiednią średnicę oraz grubość. W ten o to sposób mamy gotowy spód pod pizzę.


    Maszyna ta została stworzona do produkcji dużych ilości placków pod pizzę w bardzo krótkim czasie. Dlatego sprawdzi się ona w miejscach, gdzie ilość wydawanej pizzy jest duża i trzeba szybko ją przygotowywać.

  • Dzielarki i zaokrąglarki

    Prowadzisz miejsce, w którym podajesz przysmaki Włoskiej kuchni? Przygotowujesz dla swoich dań odpowiednie ciasto? Jeżeli tak to przydatne dla Ciebie mogą okazać się dzielarki i zaoklągarki do ciasta.

    Do czego służą dzielarko-zaokrąglarki?

    Dzielarko-zaokrąglarki to maszyny dostosowywane do wyznaczania porcji ciasta oraz odpowiedniego jego formowania. Warto podkreślić, iż cały proces odbywa się automatycznie. Wystarczy do wnętrza urządzenia wsadzić odpowiedni farsz i ustawić parametry maszyny, a po chwili dostaniemy rozdzielone ciasto.


    Prezentowane tutaj rozwiązania pozwalają na regulację gramatury porcji, jaka wyjdzie z maszyny. Dzięki niej możecie uzyskać kawałki idealnie pasujące do prasy do ciasta lub do wałkownicy.

  • Blachy, siatki i...

    Pizza to jedno z podstawowych dań kuchni włoskiej. Jednak jej przygotowanie nie jest tak proste, jak by się mogło wydawać i do poprawnego jej wypieku trzeba dużo wiedzy oraz przyrządów. Kategoria ta zawiera niezbędne akcesoria do wypieku oraz podawania pizzy.

    Blachy i siatki do pieczenia pizzy.

    Blachy i siatki do pizzy do podstawowe elementy niezbędne przy przygotowaniu pizzy. To przecież na nich kładziemy danie oraz wkładamy je do pieca. W swojej ofercie posiadamy przedmioty wykonane z niebieskiej stali, stali węglowej oraz aluminium.  Takie materiały sprawiają, iż nawet po wielu wypiekach dostarczone przez nas akcesoria dalej będą nadawały się do użytku. Warto podkreślić, że posiadamy szeroki wybór średnic blach i siatek, dlatego każda osoba kupi odpowiedni wymiar dla siebie.

  • Akcesoria do pizzy

    Osoby przygotowujące pizzę wiedzą, że do jej wykonania niezbędne są odpowiednie akcesoria. Kategoria ta zawiera przydatne rzeczy do tworzenia tego włoskiego dania, ale również elementy pozwalające dbać o czystość stanowiska roboczego.

    Niezbędne akcesoria przy robieniu pizzy.

    Proces robienia pizzy jest dość skomplikowany i do jego wykonania niezbędnych jest wiele przyrządów. Pierwszym z listy jest wałek nakłuwający ciasto. To właśnie dzięki niemu dostarczymy do wnętrza placka odpowiednią ilość powietrza gwarantującą urośniecie go. Również przydatne mogą okazać się szpatuły lub łopatki do pizzy. Służą one do wygodnego przewracania oraz nakładania gotowej potrawy na talerz. Jeżeli mówimy już o podaniu potrawy warto posiadać radełka oraz chwytaki do blach. Za ich pomocą wyciągniecie blachę z pieca oraz pokroicie przyrządzony produkt.

na stronę
Pokazuje 1 - 30 z 334 elementów
Pokazuje 1 - 30 z 334 elementów

Wyposażenie pizzerii i kebaba

Lokale gastronomiczne takie jak pizzerie lub kebabownie to specyficzne miejsca. Ludzie oczekują, iż w tych lokalach gastronomicznych zjedzą szybko oraz smacznie. Ten pierwszy aspekt wymaga posiadania odpowiednich sprzętów, które skrócą czas przygotowania posiłków. W kategorii tej znajdą Państwo niezbędne wyposażenie pizzerii oraz budki z kebabem.

Od czego zacząć wyposażenie pizzerii lub obiektu z kebabem?

Wiele osób zaczynające swój biznes nie ma pojęcia, jakie wyposażenie należy kupić do pizzerii lub kebaba. W tym akapicie skupimy się, jakie przyrządy będą Państwu najbardziej potrzebne.

  • Piece do pizzy – praktycznie żaden lokal poważnie myślący o kuchni włoskiej nie może obyć się bez tego produktu. U nas znajdą Państwo maszyny zasilane energia elektryczną lub gazem. Wybór źródła energii w dzisiejszych czas nie ma znaczenia, ponieważ z obydwu rodzajów przygotują Państwo smaczną pizzę.
  • Rożna do kebaba – w przypadku pizzerii podstawowym wyposażeniem jest piec natomiast, jeżeli otwieracie kebaba to opiekacz do niego jest obowiązkowy. To właśnie na nim przygotujecie soczyste oraz smaczne mięso. U nas znajdziecie maszyny, do których wsadzicie różne wielkości wsadu mięsnego oraz zasilicie je z różnych źródeł.
  • Rożna do kurczaków – rożen do kurczaków może być dobrym uzupełnieniem do posiadanego już wyposażenia. W ich wnętrzach przygotujecie apetyczny drób, który jest dość popularny w naszym kraju. Dzięki tej maszynie możecie w szybki sposób zwiększy swoje obroty.

Wspomniane maszyny to tylko niektóre przyrządy, które mogą się okazać przydatne w pizzerii oraz kebabie, dlatego zachęcamy do zapoznania się z całą naszą ofertą produktową.

Wyposażenie ułatwiające pracę personelu w lokalach gastronomicznych.

Wymienione wyżej produkty to obowiązkowe wyposażenie pizzerii oraz lokali z kebabem. Nasz sklep zawiera wiele przyrządów, które są potrzebne niezbędne od razu i na pewno ułatwią życie, jeżeli będziemy prowadzić ten biznes przez dłuższy okres.  Do takich produktów nie wątpliwie możemy zaliczyć blachy oraz siatki do pizzy. To właśnie na nich umieścimy ciasto i w wygodny sposób włożymy je do naszego pieca. Dzięki ich wykorzystaniu nie pobrudzimy go a pizzę w łatwy sposób będzie można zdjąć.

Również w lokalu podającym pizze nie może zabraknąć wałkownicy oraz prasy do ciasta. Obydwa urządzenia w szybki i precyzyjny sposób przygotują surowe placki do tego dania. Właśnie one skróconą czas czekania Waszych klientów na danie a przecież do jest najważniejsze.

Pozostałe akcesoria do pizzerii i kebabów.

Wymienione rzeczy to tylko ułamek akcesoriów, jakie mogą się przydać w lokalach gastronomicznych. W związku z tym zachęcamy do dogłębniejszego zapoznania się z tą kategorią i wybrania odpowiednich akcesoriów właśnie pod siebie.

Wyposażenie pizzerii i kebaba
Menu

Informacja

Tagi