Podkategorie

  • Zestawy noży kuchennych

    Podczas przygotowania posiłków używa się różnych narzędzi. Jednak kupowanie ich osobno dość często mija się z celem. Wynika to z faktu, iż wówczas są one o wiele droższe i trzeba dokładnie wybrać, jakich przyrządów potrzebujemy. My proponujemy Państwu łatwiejszą opcję, jaką są zestawy noży kuchennych.

    Zestawy noży kuchennych dla zapracowanych.

    Zakupienie zestawu noży kuchennych to dobre rozwiązanie dla osób, które dużo pracują lub nie dysponują zbyt ogromną ilością wolnego czasu. Dla nich każda sekunda jest na wagę złota a marnowanie ich na wybór przyrządów, które będą im potrzebne, jest bezsensowne. Tym bardziej, że w kompletach znajdują się noże, jakie najczęściej wybieramy. W związku, z czym nie ma, co marnować czasu na samodzielne kompletowanie tych akcesoriów kuchennych. Lepiej wybrać gotowy zestaw i zakupić go w kilka chwil.

  • Noże kuchenne Profi Line

    Wiele osób mówi, że prawdziwego fachowca poznaje się po tym, jakimi dysponuje narzędziami. Dlatego coraz więcej kucharzy zwraca uwagę na to, jakie wyposażenie posiada. Dla tych najbardziej wymagających odbiorców mamy do zaproponowania noże kuchenne Profi Line.

    Charakterystyka noży kuchennych z serii Profi Line.

    Noże kuchenne z serii Profi Line to przyrządy dla użytkowników wymagających od swoich narzędzi jak najwięcej. W prezentowanych tutaj rozwiązaniach do wykonania ostrza zastosowano niemiecką stal węglową. Materiał ten między innymi gwarantuje: wysoką ostrość przez długi czas, łatwość ostrzenia, jeżeli będzie taka konieczność, odporność na różnego rodzaju zabrudzenia oraz doskonałe właściwości tnące. Wyżej wymienione cechy są ważne dla wszystkich profesjonalistów, dlatego chętnie korzystają oni z tej rodziny ostrzy.

  • Noże Kitchen Line

    Każdy, kto przygotowuje posiłki wie, jak istotna jest ostrość narzędzi krojących. Najgorsza sytuacja, jaka może nas spotkać podczas tej czynności to stępienie noża, jeżeli ją wykonujemy. Jednak, gdy zaopatrzymy się w dobrze wykonane przyrządy, taka sytuacja może nas nie spotkać. Dlatego warto zainteresować się nożami kuchennymi z serii Kitchen Line.

    Noże kuchenne Kitchen Line z jednego kawałka stali.

    Wszystkie noże kuchenne Kitchen Line oraz akcesoria uzupełniające zostały wykonane z jednego kawałka stali chromowo-molibdenowej. Materiał ten zapewnia wysoką trwałość oraz ostrość przedstawionych tutaj produktów. Dlatego będą one zdatne do użytku nawet przez długie lata. Natomiast proces technologiczny pozwala wyeliminować wszystkie miejsca, w których narzędzie mogłoby się złamać (takimi nie wątpliwie są łączenie). Co za tym idzie możecie zakupić profesjonalne noże na lata.

  • Noże kuchenne Green Linie

    Każdy kucharz zajmujący się przygotowaniem posiłków wie, że porządne narzędzia ułatwiają tę pracę. Właśnie te osoby nie powinny omijać tej kategorii. Znajdują się tutaj dobrze wykonane noże kuchenny z serii Green Line. Zapraszamy do oglądania!

    Skąd nazwa serii noży kuchennych Green Line?

    Tak naprawdę geneza nazwy serii noży kuchennych Green Line jest bardzo prosta i widać ją na pierwszy rzut oka. Wywodzi się ona bezpośrednio od kolorów rękojeści, w jakie wyposażone są te narzędzia. Jak można zauważyć, jest on zielony, a Green w języku angielskim oznacza tę barwę. Tak właśnie powstała nazwa całej rodziny przyrządów kuchennych. Wartym zaznaczenia jest fakt, iż taki kolor rączki umożliwia łatwe zobaczenie noża na stole roboczym, nawet jeżeli znajduje się na nim dużo elementów.

  • Noże japońskie

    Część osób pracujących w kuchni to wymagający użytkownicy. Dlatego muszą oni posiadać przyrządy dobrze wykonane oraz zawsze ostre. Właśnie dla tej grupy klientów przygotowaliśmy noże japońskie. Zapraszamy do oglądania i wybierania idealnych przyrządów dla siebie.

    Dlaczego noże japońskie?

    Noże japońskie od zawsze kojarzą się z największego jakością. Właśnie, dlatego wiele kucharzy chce je posiadać na swoim wyposażeniu. Ale, na czym tak naprawdę polega fenomen tego typu narzędzi? Już pędzimy z odpowiedzią! Przede wszystkim wykonywane są one z twardszej stali nierdzewnej niż europejskie odpowiedniki. To natomiast wpływa na ostrość ostrzy. Wyroby z kraju kwitnącej wiśni są po prostu ostrzejsze. Prócz tego ich produkty wolniej się zużywają. Dlatego nie będziecie musieli tak często ich ostrzyć. Właśnie z tych względów japońskie noże zyskały taką sławę i renomę w Europie oraz na całym świecie.

  • Noże uniwersalne

    Krojenie i siekanie różnych produktów to codzienność przy przygotowaniu potraw. Jednak, gdy chcemy, aby wymienione czynności przebiegały dobrze, musimy posiadać odpowiednie przyrządy. Tutaj z pomocą przychodzą nam uniwersalne noże kuchenne.

    Uniwersalne noże kuchenne – rozwiązanie na wiele problemów.

    Uniwersalne noże kuchenne to bardzo fajne wyposażenie każdego kucharza i kucharki. To dzięki nim będziecie w stanie rozdrobnić większość składników bez zmieniania przyrządu. Również multifunkcyjność ogranicza ilość posiadanych narzędzia. Aspekt ten może być znaczącym plusem, jeżeli nie dysponujemy zbyt ogromną kuchnią. Wówczas każdy skrawek miejsca jest na wagę złota a uniwersalne noże pozwolą ograniczyć ilość niezbędnej powierzchni.

  • Noże brązowe do wędlin

    Porządne narzędzia cięcia w kuchni ułatwiają bardzo mocno wiele czynności takich jak krojenie, obierania oraz patroszenie mięsiwa. Właśnie z tych względów w swojej ofercie posiadamy noże do krojenia wędlin i gotowanych mięs. Dzięki nim już nigdy nie będziecie użerać się z wymienionymi składnikami.

    Noże do krojenia wędlin i gotowanych mięs zgodne ze standardem HACCP.

    Wybierając przyrządy do cięcia dla swoje sklepu spożywczego lub lokalu gastronomicznego musisz zwrócić uwagę czy są one zgodne z systemem HACCP. System ten określa normy, jakie muszą być zastosowane w tego typu miejsca. Nasze noże do krojenia wędlin i gotowanych mięs są zgodne z tymi wymogami. Można to zauważyć po tym, iż wszystkie posiadają brązowe rękojeści. To właśnie ten kolor określa dokładnie, do czego może być wykorzystywane dane narzędzie. Nie zapomnij o tym ważnym szczególe.

  • Noże czerwone do mięsa

    Mięsiwo jest składnikiem wielu dań. Jednak wszyscy dobrze wiemy jak ciężko je pokroić, jeżeli nie posiadamy odpowiednich narzędzi. Dbając o Wasze, nerwy chcemy zaproponować Wam profesjonalne noże do cięcia surowego mięsa. Zapraszamy do oglądania!

    Dlaczego noże do cięcia surowego mięsa mają czerwoną rączkę?

    Część osób widząc pierwszy raz nóż do cięcia surowego mięsa, zastanawia się, dlaczego posiada on czerwoną rękojeść. Jest na to wytłumaczenie. Wynika to bezpośrednio ze standardu HACCP, który stosowany jest w lokalach gastronomicznych. To właśnie on określa, jaka barwa przypisana jest, do jakiej czynności. Tak do oznaczania przyrządów do cięcia wyżej wspomnianego składniku została wybrana barwa czerwona. Oto rozwiązanie na przedstawione pytanie w pierwszym akapicie tego tekstu.

  • Noże żółte do drobiu

    Kurczaki czy kaczki to składniki goszczące na niejednym stole restauracyjnym lub hotelowym. Jednak, aby je przygotować, prócz dobrego kucharza są również niezbędne odpowiednie narzędzia. Najlepiej, żeby były one ostre, a do tego bardzo trwałe. Nie wątpliwie osobą tworzącym potrawy będą potrzebne noże do cięcia drobiu z tej kategorii.

    Noże do cięcia drobiu z żółtymi rękojeściami.

    Charakterystyczne dla noży do cięcia drobiu jest to, że posiadają one żółtą rękojeść. Pewnie część z Was zastanawia się, dlaczego tak właśnie oznacza się te wyroby. Odpowiedź jest bardzo prosta. To system HACCP, który stosowany jest w lokalach gastronomicznych, wymusił takie zaznaczanie tego typu ostrza. Barwa ta dokładnie określa, do jakich czynności może być wykorzystywane narzędzie. Warto pamiętać o tym, iż w restauracjach i innych miejscach, gdzie przygotowuje się posiłki, mogą być używane tylko i wyłącznie narzędzia zgodne z wyżej wspomnianą normą. W innym przypadku podczas kontroli możemy spodziewać się sowitych mandatów.

  • Noże niebieskie do ryb

    W lokalach gastronomicznych przygotowuje się dość często potrawy z ryb. Jednak przed ich podaniem należy je obrać. Czynność ta nie przebiegnie pomyśle bez odpowiednich narzędzi. Właśnie w swojej ofercie posiadamy noże do cięcia i filetowania ryb. Zapraszamy do oglądania!

    Dlaczego nasze noże do cięcia ryb?

    Jest, co najmniej kilka aspektów, dla których warto wybrać nasze noże do cięcia i filetowania ryb. Przede wszystkim są one zgodne ze standardem HACCP stosowanym w lokalach gastronomicznych. Można to od razu zauważyć po rącze w kolorze niebieskim. Norma ta dokładnie określa, jakie oznaczenia muszą posiadać poszczególne narzędzia używane do różnych czynności. Różnobarwne rękojeści zdejmują z Państwa obowiązek podpisywania narzędzia, a to zmniejsza ilość prac. Także nie dostaniecie żadnego mandatu podczas kontroli Sanepidu.

  • Noże białe do pieczywa

    Chleb czy bułki goszczą codziennie na stołach restauracyjnych, jak i domowych. Tak, więc czynność ich rozpoławiania dokonujemy bardzo często i wiemy, że zrobienie tego bez odpowiednich przyrządów jest naprawdę ciężkie. Dlatego my polecamy Państwu profesjonalne noże do krojenia pieczywa.

    Noże do krojenia pieczywa z białymi rączkami.

    Część osób widząc po raz pierwszy noże do krojenia pieczywa, niezajmujące się stricte gastronomią, zastanawia się, dlaczego te produkty mają białe rączki. Już pędzimy z odpowiedzią! Barwa ta wynika z tego, iż wszystkie przyrządy w lokalach gdzie przygotowuje się żywność, muszą być zgodne z systemem HACCP. To właśnie on między innymi określa, jak muszą być oznaczane narzędzia do różnych czynności kuchennych. Do krojenia pieczywa i bułek został przypisany odcień biały i tak już zostało. Warto pamiętać, iż używanie w lokalu gastronomicznych narzędzi, które nie są zgodne z tą normą, może zakończyć się otrzymaniem mandatu i to niemałego. Dlatego od razu warto zainwestować w ostrza spełniające te wymogi.

  • Noże zielone do warzyw

    W naszej diecie powinno występować wiele jarzyn, abyśmy mieli skąd czerpać niezbędne witaminy. Lokale gastronomiczne chcące wprowadzić je do swojego menu muszą w odpowiedni sposób je przygotować dla klienta końcowego. Nie wątpliwie pomocne w tym celu będą noże do krojenia warzyw i owoców.

    Noże do krojenia warzyw i owoców zgodne z systemem HACCP.

    Przedstawione w tej kategorii noże do krojenia warzyw i owoców zgodne są z systemem HACCP, który stosowany jest w branży gastronomicznej. Jest to bardzo istotne, ponieważ właściwość ta pomoże uniknąć kar podczas kontroli sanepidu. Po czy można stwierdzić, iż przyrządy spełniają te wymagania? Chociażby po tym, że posiadają zielone rękojeści. Kolor ten dokładnie określa, do jakich czynności może być wykorzystywany przedmiot. W tym przypadku możecie ich używać do siekania, krojenia, miażdżenia warzyw i owoców. Tylko i wyłącznie tych produktów, ponieważ wcześniej przedstawiona norma zabrania używania narzędzi do różnych produktów jednocześnie.

  • Noże dla alergików

    Uczulenia na różnego rodzaju substancje stają się coraz popularniejsze. Lokale gastronomiczne muszą przygotować się, więc na tę sytuację, aby ich klienci i pracownicy nie doświadczali niedogodności z tego powodu. Nie wątpliwie w tym mogą pomóc noże dla alergików.

    Fioletowe noże dla alergików.

    Osoby posiadające jakiekolwiek uczulenia pracujące w gastronomii już dobrze wiedzą, co oznacza ten kolor. To właśnie zgodnie ze standardem HACCP barwą fioletową oznaczane są odpowiednia noże dla alergików, ale nie tylko. Również w ten sposób wyróżnia się deski do krojenia, szczypce oraz pojemniki GN. Wszystkie te produkty charakteryzuje to, iż zapobiegają ono zanieczyszczeniom krzyżowym, które mogą być groźne dla zdrowia i życia uczulonych ludzi. Dlatego, jeżeli jesteście na coś uczulenie powinniście szukać tego typu przyrządów w różnych miejscach.

  • Noże do obierania

    Kuchnia to miejsce, gdzie przygotowuje się wiele składników do dań. Niektóre z nich posiadają skórkę lub inne elementy, które nam nie są potrzebne. Aby się ich pozbyć niezbędne będą odpowiednie narzędzia. Zaliczamy do nich między innymi noże do obierania warzywa i owoców.

    Gastronomiczne noże do obierania warzyw i owoców.

    Większość osób uważa, iż do obierania możemy używać każdego noża kuchennego. Po części mają oni rację, ale tylko po części. Tego typu przyrządy są dość duże i niestety ciężko nimi swobodnie operować. Dlatego każdy kucharz na swoim wyposażeniu powinien posiadać noże do obierania warzyw i owoców. Charakteryzują się one tym, iż posiadają mniejsze ostrza, a co za tym idzie, ich wymiary również się zmniejszą. To daje nam możliwość, dokładnego obrania nawet najmniejszych składników do dań z niewielkim odpadem. Właśnie, dlatego narzędzia te są tak bardzo przydatne w kuchni.

  • Noże dekoracyjne

    Właściciele lokali gastronomicznych wymyślają różne sposoby, aby przyciągnąć gości. Nie wątpliwie dekorowanie potraw może być dobrym pomysłem. Jeżeli już mówimy o tej czynności, to przydatne mogą okazać się noże dekoracyjne. W tej kategorii znajdziecie pełną ofertę na te produkty.

    Czym są noże dekoracyjne?

    Noże dekoracyjne to przyrządy, które mają wykonane ostrza w nieco inny sposób. Znajdują się na nich odpowiednie żłobienia umożliwiające wycinanie różnych wzorów oraz kształtów. To właśnie dzięki nim wprawna ręka pozwala stworzyć prawdziwe arcydzieła z warzyw, serów, maseł lub owoców. Tak powstałe elementy dekoracyjne możemy położyć na talerzach lub gotowych dania. Nie wątpliwie będą one przystrajać całość oraz przyciągać oko osoby jedzącej.

  • Noże do serów

    Jesteś fanem serów i masz problem z ich krojeniem? Może chcesz je w elegancki sposób podać w swojej restauracji, ale rozpadają się Ci one? W obydwu przypadkach rozwiązaniem będą noże do krojenia sera z tej kategorii. Zapraszamy do obejrzenia naszej oferty na te przyrządy.

    Po co mi noże do krojenia sera?

    Każdy w swoim domu lub lokalu gastronomicznym posiada standardowy nóż kuchenny. Tutaj, więc powstaje pytanie, po co nam wyspecjalizowany nóż do krojenia sera? Każda osoba, która kroiła te produkty mleczne za pomocą pierwszego przyrządu, wie jakie zalety ma te drugie narzędzie. Praktycznie tylko za jego pomocą bez większych problemów możemy pokroić idealne proste i nierozmazane plastry. Niestety nie wykonacie tego przy użyciu noży kuchennych. Dlatego każda osoba zainteresowana serami powinna posiadać przedstawione w tej kategorii produkty.

  • Noże do siekania ziół

    Korzystanie z naturalnych przypraw przynosi same korzyści. Nie są one szkodliwe dla człowieka, a poza tym posiadają intensywny aromat. Jednak przed ich dodaniem należy je drobno pokroić, co może doprowadzić do różnorodnych skaleczeń. Istnieje sposób, żeby ich uniknąć! Mowa tutaj o nożach kolebkowych do siekania ziół.

    Charakterystyczna budowa noży kolebkowych do siekania ziół.

    Nóż do siekania ziół w bardzo łatwy sposób można rozpoznać. Jego ostrze wygięte jest w kształt łuku. Taka budowa praktycznie eliminuje możliwość zniszczenia palców podczas krojenia. Wartym podkreślenia jest fakt, iż wszystkie prezentowane tutaj rozwiązania posiadają ostrza wykonane ze stali nierdzewnej. Daje to Wam pewność, iż nie ulegnie one uszkodzeniu mechanicznemu oraz nie dopadnie ich rdza.

  • Ostrzałki do noży

    Któż z nasz nie używa noży kuchennych? Chyba nie ma takiej osoby. Właśnie, dlatego każdy wie, iż po pewnym czasie narzędzia te tracą swoją ostrość. Czy wówczas należy wyrzucić je na śmietnik i kupić nowe? Nie! Wystarczy zaopatrzyć się w ostrzałkę do noży i przywrócić ostrzę do dobrej kondycji.

    Do czego używamy ostrzałek do noży?

    Jak łatwo się domyślić ostrzałek do noży używamy do przywracania ostrości nożom, ale nie tylko. Nic nie stoi na przeszkodzie, aby za pomocą tych przyrządów również do świetności wróciły scyzoryki albo nożyczki. Cała magia ostrzenia możliwa jest dzięki zastosowani specjalnych materiałów w ostrzałkach do noży. To właśnie te minerały pozwalają przywrócić ostrość naszym przyborom kuchennym. Praktycznie tego typu dodatek powinien się znaleźć w każdym miejscu gdzie przygotowywane są posiłki.

  • Noże kuchenne Gastro
  • Noże kuchenne Duo
  • Noże kuchenne Ecco
  • Noże do ciast
  • Noże kuchenne Superior
  • Noże kuchenne Victorinox
  • Noże do ostryk
  • Noże rzeźnicze
na stronę
Pokazuje 1 - 30 z 318 elementów
Pokazuje 1 - 30 z 318 elementów

Noże kuchenne

Cięcie, krojenie, szatkowanie. Wspomniane czynności wykonywane są setki razy w miejscach, gdzie przygotowuje się posiłki. Jednak nie można by było ich dokonać bez odpowiednich narzędzi, jakimi są noże kuchenne. Żaden szef kuchni nie może istnieć bez tego typu produktu.

Noże kuchenne dla profesjonalistów.

Prezentowane przez nas noże kuchenne to rozwiązania dla profesjonalistów. Dlatego znakomicie sprawdza się w restauracjach, hotelach lub pubach. Zostały one wykonane z wysokiej jakości stali nierdzewnej, dzięki czemu macie pewność, iż wytrzymają długie lata oraz zawsze będą ostre. Wartym podkreślenia jest również fakt, iż są one zgodne z systemem HACCP, który stosowany jest w lokalach gastronomicznych. Łatwo to zauważyć po tym, iż zostały wyposażone w kolorowe rękojeści.

Noże kuchenne do wielu zastosowań.

Wspomniany wcześniej system HACCP sprawił, iż noże kuchenne posiadają swoje ściśle zastosowanie. Wynika to z faktu, że zgodnie z tą normą nie można używać narzędzia do wykonywania dwóch różnych czynności. Tak, więc możemy wyróżnić:

  • Noże do cięcia wędlin – za ich pomocą pokroicie wędlinę lub gotowane mięso na drobne plasterki. Posiadają rękojeść w kolorze brązowym.
  • Noże do cięcia mięsa – za ich pomocą można porcjować różnego rodzaju mięsa surowe. Oznaczane są barwą czerwoną.
  • Noże do cięcia drobiu – idealna do rozkrajania surowego drobiu. Do nich został przypisany kolor żółty.
  • Noże do cięcia ryb – sprawdzą się przy filetowaniu lub krojeniu ryb. Według normy HACCP powinny posiadać niebieską barwę.
  • Noże do cięcia pieczywa – służą do krojenia chleba, bułek lub innego pieczywa. Wyposażone zostały w białe rączki.
  • Noże do cięcia warzyw – przydatne przy rozpoławianiu różnego rodzaju warzyw. Najczęściej oznaczane są kolorem zielonym.
  • Noże do siekania ziół (noże kolebkowe) – posiadają one bardzo charakterystyczną budowę. Ich ostrza nie są proste, ale wygięte w kształtach przypominający łuk. Ułatwiają one cięcie różnorodnych ziół.
  • Noże dla alergików – niestety część z nas posiada alergie na różnego rodzaju materiały. Właśnie dla tych osób producencie stworzyli specjalne produkty pozbawione wszystkich alergenów. Oznaczane są one kolorem fioletowym.
  • Noże japońskie – rozwiązania przeznaczone dla wielbicieli kuchni z dalekiego wchodu. Charakteryzują się one dużą ostrością oraz twardością. Te przybory kuchenne wybierane są przez doświadczonych szefów kuchni.
  • Zestawy noży kuchennych – w naszej ofercie nie mogło także zabraknąć gotowych zestawów noży kuchenny. Ułatwiają one wybór odpowiednich rozwiązań i skracają czas ich szukania do minimum. Nie wątpliwie będą one przydatne dla zabieganych lub zapracowanych osób.

Wyżej wspomniane noże kuchenne to podstawowe narzędzia, które, na co dzień używane są w lokalach gastronomicznych.

Bogata oferta noży kuchennych.

Tak jak Państwo widzą, sklep internetowy Doris posiada bogatą ofertę noży kuchennych do wielu zastosowań. Dlatego warto przejrzeć całą tę kategorię i wybrać odpowiednie produkty dla siebie. Z naszej strony możemy zagwarantować szybką i miłą obsługę. Zapraszamy do zakupów!

Noże kuchenne
Menu

Informacja

Tagi