Zmywarki tunelowe
Posiadacie w swoich lokalach gastronomicznych dużą ilość brudnych naczyń? Muszą one być myte na bieżąco i od razu wykorzystywane powtórnie? Jeżeli tak to musicie zainwestować w zmywarki tunelowe.
Czym jest zmywarka tunelowa?
Zmywarka tunelowa to wyspecjalizowane urządzenie dostosowane do pracy ciągłej w tak zwanym systemie przepływowym. Oznacza to ni mniej, ni więcej, iż z jednej strony maszyny wkładane są brudne naczynia. Natomiast z drugiej wyciągane są czyste. Transport odbywa się automatycznie poprzez odpowiednią taśmę.
W samej zmywarce gastronomicznej tunelowej podczas procesu mycia wykonywane jest kilka następujących kroków:
- Mycie wstępne – podczas tej czynności usuwane są wszystkie resztki jedzenia, jakie mogły pozostać na naczyniach. Etap ten w naszych zmywarkach tunelowych odbywa się przy temperaturze wody wynoszącej od 40°C do 45°C.
- Mycie właściwe – Ciecz zostaje podgrzana do temperatury od 50°C do 65°C. Później dodaje się do niej środek czyszczący. W fazie tej naczynia pozbawiane są wszelkich zabrudzeń.
- Płukanie – W części tej następuje wypłukanie środków czyszczących w wodzie o temperaturze 85°C. Taka warto również zapewnia usunięcie wszystkie bakterii oraz wirusów.
Modułowe zmywarki tunelowe.
Zmywarki tunelowe tutaj przedstawione zostały wyposażone w podstawowe moduły do wykonywania standardowych rzeczy. Jednak, jeżeli dla Państwa byłoby to za mało dodatkowo można zakupić inne funkcjonalności. Tak, więc do przedstawionych maszyn istnieje możliwość zamontowania między innymi: modułu suszącego, systemu odzysku ciepła, modułu mycia wstępnego, wymiennika ciepła i komina wylotowego. Szeroka personalizacja zapewnia dostosowania produktu pod własne preferencje oraz zapotrzebowanie.
Informacje niezbędne przy zakupie zmywarek tunelowych.
Zmywarki tunelowe to dość zaawansowane i skomplikowane urządzenia. Dlatego większość osób decyduje się na zakup maszyny tylko po ówczesnym kontakcie ze sprzedającym. Będzie Wam on w stanie pomóc tylko i wyłącznie, jeżeli dostarczycie mu kilku następujących informacji:
- Ilość brudnych naczyń – praktycznie pytanie w stylu ile zmywacie naczyń dziennie, zawsze pada, jako pierwsze. To właśnie ono pozwala określić, jak duża wydajność musi być rozwiązania, które się u Was znajdzie.
- Rodzaj naczyń – na podstawie tego, jakich garnków, talerzy, sztućców i innych przedmiotów używacie pracownik dobrze odpowiednią wielkość kosza do zmywarki, aby wszystko się w nim zmieściło.
- Ilość miejsca – zmywarki tunelowe z natury to duże produkty. Dlatego musicie przedstawić osobie z naszej firmy, jaką przestrzenią dysponujecie. Wówczas będzie mogła ona w odpowiednie sposób ją zagospodarować i wybrać modułu, które się zmieszczą.
- Posiadana instalacje elektryczna – praktycznie wszystkie modele zasilane są z sieci elektrycznej o napięciu 400 V, co za tym idzie taką instalację musicie posiadać w swoim lokalu.
Wysokowydajne zmywarki tunelowe.
Zmywarki tunelowe to maszyny dla wymagającej klienteli na przykład w hotelach. Jeżeli w Waszych lokalach gastronomicznych w ciągu jednej godziny należy wyczyścić kilka tysięcy naczyń, to zebrane tutaj urządzenia są właśnie dla Was. W przypadku ich wyboru gwarantujemy zadowolenie oraz użytkowanie przez długi czas.