Któż z nas nie lubi chłodnego napoju? Również niektóre potrawy smakują lepiej, gdy są chłodniejsze. Dlatego do ich ostudzenia warto wykorzystać wodę w stanie stałym. Szybko i tanio wyprodukujecie ją za pomocą kostkarek do lodu gastronomicznych.
Wbrew pozorom kostkarki do lodu przemysłowe wykorzystywane są w wielu miejscach. Najbardziej oczywistym są punkty, w których podaje się różne dania oraz napoje. Wówczas używa się ich do produkcji schładzacza do wyżej przedstawionych rzeczy. Dla tego rodzaju punktów do zaproponowania mamy kostkarki do lodu nablatowe. Zajmują one niedużą ilość miejsca a ich wydajność (około 12 kg/24h) dla większości będzie wystarczająca.
Jeżeli jednak jesteście właścicielami centrum przetwórstwa ryb bądź mięsa to wyżej wymienione rozwiązania u Was się nie sprawdzą. Dla takich osób przygotowaliśmy kostkarki do lodu wolnostojące. Charakteryzują się one dużą wydajnością (nawet do 770 kg/24h) oraz samodzielnym podłączeniem wody.
Na naszej stronie internetową odnajdą Państwo gastronomiczne kostkarki do lodu chłodzone:
Te pierwsze idealnie sprawdzą się w miejscach, gdzie nie potrzeba dużo zamarzniętej wody. Są onedużo tańsze w utrzymaniu. Niestety mają jedną wadę: są mało wydajne szczególnie w upalne dni. Tym bardziej, jeżeli umieścicie je w gorącym pomieszczeniu.
Drugi system chłodzenia zapewnia taką samą wysoką wydajność praktycznie w każdych warunkach. Nie ważne czy będą duże upały albo chłodne dni. Jednak zużywa on ogromne ilości wody, a co za tymi idzie, koszty eksploatacji wzrastają. Na ich zastosowanie decydują się osoby wymagające stałej ilości lodu.
Mało kto sobie zdaję sprawę, że maszyna do produkcji kostek lodu może je wykonać w różnych kształtach. Do tych najbardziej popularnych zaliczamy:
Część z Was może się zastanawiać, po co tyle brył kostek lodu? Odpowiedź jest prosta! Wszystkie one będą odpowiednie do innych zadań. Inną wykorzystamy, gdy chcemy schłodzić napój. Inną, gdy proces ten chcemy wykonać z mięsem lub rybami. Jeszcze inną, gdy schładzamy posiłki. Warto o tym pamiętać.
Urządzenia do robienia kostek lodu to przydatne wyposażenie gastronomiczne. Jednak przy ich wyborze nie możecie pominąć pewnych kwestii. Zaliczamy do nich:
Bez względu na to, czy prowadzicie restauracje, pub lub rzeźnie prędzej czy później będziecie musieli wyposażyć się w kostkarki do lodu. Tym bardziej, jeżeli zużywacie ogromne ilości tego kruszywa. U nas znajdziecie bogatą ofertę tych maszyn w atrakcyjnych cenach.