Kostkarki do lodu

Kostkarka do lodu [RestoQuality] [RQ45]
Termin realizacji: 14 dni
Cena netto:
3 510,00 zł
Cena netto:
2 808,00 zł
Cena brutto:
4 317,30 zł
Cena brutto:
3 453,84 zł
Oszczędzasz: 863,46 zł
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 3 767,74 zł
Kostkarka do lodu [RestoQuality] [RQ60]
Termin realizacji: 14 dni
Cena netto:
4 210,00 zł
Cena netto:
3 368,00 zł
Cena brutto:
5 178,30 zł
Cena brutto:
4 142,64 zł
Oszczędzasz: 1 035,66 zł
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 4 132,80 zł
Kostkarka do lodu [RestoQuality] [RQ80]
Termin realizacji: 14 dni
Cena netto:
5 360,00 zł
Cena netto:
4 288,00 zł
Cena brutto:
6 592,80 zł
Cena brutto:
5 274,24 zł
Oszczędzasz: 1 318,56 zł
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 5 412,00 zł
Kostkarka KITCHEN LINE 12 [271568]
Obecnie jest na stanie
Cena netto:
1 159,00 zł
Cena netto:
1 101,05 zł
Cena brutto:
1 425,57 zł
Cena brutto:
1 354,29 zł
Oszczędzasz: 71,28 zł
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 1 354,29 zł
Kostkarka Kitchen Line 15 [271551]
Obecnie jest na stanie
Cena netto:
1 470,00 zł
Cena netto:
1 396,50 zł
Cena brutto:
1 808,10 zł
Cena brutto:
1 717,70 zł
Oszczędzasz: 90,41 zł
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 1 717,70 zł
Kostkarka do lodu [271575]
Obecnie jest na stanie
Cena netto:
3 259,00 zł
Cena netto:
3 096,05 zł
Cena brutto:
4 008,57 zł
Cena brutto:
3 808,14 zł
Oszczędzasz: 200,43 zł
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 3 808,14 zł
Kostkarka do lodu [271773]
Obecnie jest na stanie
Cena netto:
3 092,00 zł
Cena netto:
2 937,40 zł
Cena brutto:
3 803,16 zł
Cena brutto:
3 613,00 zł
Oszczędzasz: 190,16 zł
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 3 613,00 zł
Pokazano 1-24 z 24 pozycji

Któż z nas nie lubi chłodnego napoju? Również niektóre potrawy smakują lepiej, gdy są chłodniejsze. Dlatego do ich ostudzenia warto wykorzystać wodę w stanie stałym. Szybko i tanio wyprodukujecie ją za pomocą kostkarek do lodu gastronomicznych.

Gdzie wykorzystywane są gastronomiczne kostkarki do lodu?

Wbrew pozorom kostkarki do lodu przemysłowe wykorzystywane są w wielu miejscach. Najbardziej oczywistym są punkty, w których podaje się różne dania oraz napoje. Wówczas używa się ich do produkcji schładzacza do wyżej przedstawionych rzeczy. Dla tego rodzaju punktów do zaproponowania mamy kostkarki do lodu nablatowe. Zajmują one niedużą ilość miejsca a ich wydajność (około 12 kg/24h) dla większości będzie wystarczająca.

Jeżeli jednak jesteście właścicielami centrum przetwórstwa ryb bądź mięsa to wyżej wymienione rozwiązania u Was się nie sprawdzą. Dla takich osób przygotowaliśmy kostkarki do lodu wolnostojące. Charakteryzują się one dużą wydajnością (nawet do 770 kg/24h) oraz samodzielnym podłączeniem wody.

Którą maszynę do kostek lodu wybrać?

Na naszej stronie internetową odnajdą Państwo gastronomiczne kostkarki do lodu chłodzone:

  • Powietrzem.
  • Wodą.

Te pierwsze idealnie sprawdzą się w miejscach, gdzie nie potrzeba dużo zamarzniętej wody. Są onedużo tańsze w utrzymaniu. Niestety mają jedną wadę: są mało wydajne szczególnie w upalne dni. Tym bardziej, jeżeli umieścicie je w gorącym pomieszczeniu.

Drugi system chłodzenia zapewnia taką samą wysoką wydajność praktycznie w każdych warunkach. Nie ważne czy będą duże upały albo chłodne dni. Jednak zużywa on ogromne ilości wody, a co za tymi idzie, koszty eksploatacji wzrastają. Na ich zastosowanie decydują się osoby wymagające stałej ilości lodu.

Maszyny do produkcji kostek lodu o różnym kształcie.

Mało kto sobie zdaję sprawę, że maszyna do produkcji kostek lodu może je wykonać w różnych kształtach. Do tych najbardziej popularnych zaliczamy:

  • Ścięty, spłaszczony stożek.
  • Ścięty stożek.
  • Nieregularne kształty.

Część z Was może się zastanawiać, po co tyle brył kostek lodu? Odpowiedź jest prosta! Wszystkie one będą odpowiednie do innych zadań. Inną wykorzystamy, gdy chcemy schłodzić napój. Inną, gdy proces ten chcemy wykonać z mięsem lub rybami. Jeszcze inną, gdy schładzamy posiłki. Warto o tym pamiętać.

Najważniejsze parametry urządzenia do robienia kostek lodu.

Urządzenia do robienia kostek lodu to przydatne wyposażenie gastronomiczne. Jednak przy ich wyborze nie możecie pominąć pewnych kwestii. Zaliczamy do nich:

  • Wydajność ogólna — mówi nam ona, ile kostek lodu w ciągu 24 h jest w stanie wyprodukować urządzenie.
  • Wydajność cyklu — liczba ta podpowiada jak dużo lodu powstanie w ciągu jednego cyklu pracy.
  • Pojemność pojemnika zapasowego — to w nim przechowywany jest lód. Od jego pojemności zależy, jak często będziemy musieli go opróżniać.
  • Źródło zasilania — w zależności od wybranego modelu może być ono zasilane napięciem 230 V lub 400 V. Wówczas musi posiadać odpowiednią instalację.
  • Rodzaj chłodzenia — tak jak wcześniej już wspominaliśmy, istnieją dwa typu urządzeń. Z chłodzeniem powietrznym, jak i chłodzone wodą. Sami musimy zdecydować, bo będzie dla nas bardziej odpowiednie.
  • Warunki pracy — każdy producent podaje, w jakich warunkach jego urządzenia uzyskuje najlepszą wydajność. Odstąpienie od tych wymogów powoduje, że działa ono gorzej. Musicie o tym pamiętać.
  • Waga urządzenie — znanie jej wartości pozwoli Wam przygotować miejsce na jego postawienie. Raczej powinno ono stać na podłodze. Chyba że dysponujecie mocnymi stołami ze stali nierdzewnej.

Gastronomiczne kostkarki do lodu dla wszystkich.

Bez względu na to, czy prowadzicie restauracje, pub lub rzeźnie prędzej czy później będziecie musieli wyposażyć się w kostkarki do lodu. Tym bardziej, jeżeli zużywacie ogromne ilości tego kruszywa. U nas znajdziecie bogatą ofertę tych maszyn w atrakcyjnych cenach.

Produkt dodany do listy życzeń

Serwis wykorzystuje pliki cookies m.in. w celu poprawienia jej dostępności, personalizacji, obsługi kont użytkowników czy aby zbierać dane, dotyczące ruchu na stronie. Każdy może sam decydować o tym czy dopuszcza pliki cookies, ustawiając odpowiednio swoją przeglądarkę. Więcej informacji znajdziesz w Polityce Prywatności i Regulaminie Sklepu.