Podgrzewacze do potraw
Planujecie dużą rodzinną imprezę na ogrodzie, a może jesteście właścicielami restauracji, w której jest dużo gości? Jeżeli Wasza odpowiedź brzmi tak, to zdajecie sobie sprawę, iż w takich sytuacjach część potraw musicie przygotować szybciej. Żeby nie straciły one swojej ciepłoty oraz smaku należy przechowywać te dania w podgrzewaczach do jedzenia.
Wykorzystanie podgrzewaczy do potraw.
Tak jak już wcześniej wspominaliśmy, podstawowym zadaniem stawianym przed podgrzewaczami do potraw jest utrzymanie temperatury dań. Oczywiście tych, co znajdują się w środku. W zależności od rodzaju urządzenia, jakie wybierzecie, może się to odbywać w różny sposób. Jednak cel zawsze będzie taki sam. Właśnie ze względu na to tego typu maszyny wykorzystywane są one masową skalę w:
- Restauracjach.
- Hotelach.
- Zakładach zbiorowego żywienia.
To właśnie tam dość często używa się stołu szwedzkiego. Przy takiej formie podawania posiłków urządzenie do podgrzewania jedzenia sprawi się znakomicie.
Rodzaje podgrzewaczy do potraw.
Podgrzewacze do potraw dzielimy ze względu na paliwo, jakie jest niezbędne do ich zasilania. W swojej ofercie posiadamy następujące odmiany urządzeń:
- Podgrzewacze jedzenia na świeczki – Najmniej wydajny system ogrzewania potraw posiadający jedną podstawową zaletę. Do jego uruchomienia niezbędne są tylko małe krążki parafiny dostępne w każdym sklepie oraz supermarkecie. Nie wątpliwie ich przeznaczeniem są domowe warunki.
- Podgrzewacze jedzenia na płynne paliwo – Tutaj źródłem energii jest specjalna pasta lub żel. Zostają one umieszczone w odpowiednich pojemnikach, które następie trafiają pod urządzenie. Płomień podgrzewa znajdującą się w środku wodę, a ona paruje, oddając ciepło daniom zamkniętym w środku. Ten typ produktu znakomicie sprawdzi się w zamkniętych pomieszczeniach.
- Podgrzewacze jedzenia elektryczne – Bardzo często spotykany rodzaj maszyny w różnych lokalach. Do jej prawidłowego działania niezbędne jest napięcie 230 V. Używać go można w zamkniętych, jak i otwartych pomieszczeniach bez obawy, iż płomień podgrzewający jedzenie zgaśnie.
- Podgrzewacze jedzenia indukcyjne – Ten typ urządzenia przeznaczony jest dla osób, które lubią dużą wydajność oraz oszczędność. Są to najbardziej zaawansowane produkty pozwalające oszczędzić duże ilości pieniędzy.
Kształty i materiały podgrzewaczy do potraw.
W swojej ofercie posiadamy podgrzewacze do potraw wykonane ze stali nierdzewnej. Materiał ten pozwala w łatwy sposób zachować swoją maszynę w czystości. Gwarantuje też odporność na uszkodzenia mechaniczne. Poza tym tak stworzone urządzenie nie zostanie również uszkodzone przez żadną chemię.
Najczęściej podgrzewacze gastronomiczne kupowane przez naszych klientów mają kształt prostokąta. Jednak znajdziecie u nas produkty okrągłe oraz owalne. Wybór bryły zależy od tego, jakie potrawy mają być podgrzewane w środku.
Jakich producentów podgrzewacze do jedzenia oferujemy?
Firma Doris zajmuje się sprzedażą profesjonalnych urządzeń do podgrzewania jedzenia. Z tego też względu w swojej ofercie posiadamy produkty od wyselekcjonowanych dostawców. Do nich zaliczamy:
- Hendi.
- Stalgast.
- RestoQuality.
- YatoGastro.
Wszyscy oni od wielu już lat dostarczają wyposażenie do lokali gastronomicznych. Wiedzą oni znakomicie jakie wymagania stawia przed nimi te branża. W związku z tym wytwarzają oni wysokiej jakości podgrzewacze gastronomiczne. Używa już nich wielu naszych klientów. Żaden z nich nie zgłaszał nam uwag. Co za tym idzie, możecie nam zaufać i złożyć swoje zamówienie właśnie tutaj. Nasz wykwalifikowany zespół dopilnuje, żeby wszystko było w porządku.
Podgrzewacze gastronomiczne do potraw przydatne w wielu miejscach.
Podgrzewacze gastronomiczne do potraw przydadzą się na zapleczu restauracji lub baru, ale także w domowych warunkach. Dzięki nim będziecie mogli w spokoju delektować się ciepłymi daniami. Uniknięcie w ten sposób ciągłego chodzenia do kuchni, aby je podgrzać.