Podkategorie

  • Wózki transportowe

    Na zapleczach lokali gastronomicznych oraz w ich środku dzieje się wiele różnych rzeczy. Osoby obsługujące muszą przewozić duże ilości naczyń, pojemników oraz potraw. Wymienione przedmioty bardzo często posiadają dużą wagę. Dlatego warto zakupić odpowiednie wózki transportowe i ulżyć swoim pracownikom.

    Rodzaje wózków gastronomicznych.

    Na rynku można znaleźć kilka rozwiązań przystosowanych do transportu różnorakich rzeczy. Oto najpopularniejsze wózki gastronomiczne:

    • Wózki kelnerskie – jak sama nazwa mówi, stosowane są one przez obsługę lokalu do przewożenia naczyń lub posiłków na salę konferencyjną lub bankietową. Posiadają odpowiednie wytłoczenie, dzięki czemu unikniemy sytuacji, w której talerz lub miska spada z blatu i się tłucze. W swojej ofercie posiadamy wózki jedno-, dwu-, trzy-, cztero- a nawet pięciopółkowe.
    • Wózki platformowe – ten typ wózka został stworzony w taki sposób, iż posiada tylko jedną półkę. Jednak jest ona dość duża i można umieszczać na niej większe przedmioty. W gastronomi wykorzystuje się je do przewożenia garnków z potrawami albo towaru na magazyn.
    • Wózki to transportu pojemników i blach – wózki te to wyspecjalizowane rozwiązania do przewożenia specyficznych produktów. Zostały one wyposażone w specjalne prowadnice, dzięki, którym w łatwy sposób wsunięcie pojemnik GN 1/1 lub blachy do pieczenia. Nieoceniony dodatek dla lokali posiadających piece konwekcyjno-parowe.
    • Pozostałe wózki – w swojej ofercie posiadamy również rozwiązania to przewożenia artykułów sypkich bądź talerzy. Jednak są do rzadziej stosowane produkty i ukierunkowane są na specyficznego klienta w branży gastronomicznej.
  • Pojemniki termoizolacyjne

    Firmy obsługujące catering i dowożące żywność cieszą się coraz większą popularnością. W swoich menu mają one dania podawane na ciepło, jak i na zimno. Jednak żeby dojechały one w całości do klienta, należy je odpowiednio przewozić. Właśnie do tej czynności możecie wykorzystać pojemniki termoizolacyjne.

    Do czego można użyć pojemników termoizolacyjnych?

    Pojemniki termoizolacyjne zostały stworzone w takich sposób, aby temperatura w ich wnętrzach zmieniała się bardzo wolno.       Wbrew pozorom można w tych styropianowych zbiornikach przechowywać produkty wymagające dodatniej temperatury, jak i ujemnej. Dlatego przewiozą Państwo wewnątrz pudła obiady, ciasta, lody, ryby, a nawet pizzę. W przypadku, gdy temperatura w pojemnikach byłaby zbyt wysoka, możemy dodatkowo wyposażyć go we wkład chłodzący. Tak samo w odwrotnej sytuacji tylko wówczas zastosujemy wkład grzewczy.

  • Termosy gastronomiczne

    We współczesnych lokalach gastronomicznych istnieje coraz większa potrzeba przechowywania potraw w taki sposób, aby nie traciły one swoich walorów smakowych a przede wszystkim temperatury. Klienci oczekują od nas zawsze świeżego dania bez czekania, a przecież nie wszystko można przygotować na bieżąco. Do bezproblemowego magazynowania posiłków i transportu posłużą Państwu termosy gastronomiczne przedstawione w tej kategorii.

    Do czego można użyć termosu gastronomicznego?

    Wiele osób słysząc słowo termos cateringowy, od razu kojarzy go z przechowywaniem ciepłych rzeczy. Nic bardziej mylnego! Urządzenie to przede wszystkim służy do utrzymania temperatury zup lub herbaty, kawy zawartych w środku. Czyli nic nie stoi na przeszkodzie, aby wewnątrz znajdowała się ciecz lub inny stan skupienia w ujemnej temperaturze. Właściwości pojemnika dalej pozostaną bez zmian i spełni on swoje zadanie.

  • Wózki bufetowe grzewcze

    Coraz więcej lokali decyduje się na zastosowanie stołu szwedzkiego w swoich progach. Jednak ten sposób podawania jedzenie charakteryzuje się tym, że musi być ono cały czas ciepłe. Jak więc zapewnić optymalne ku temu warunki? Należy zastosować tylko wózki bufetowe grzewcze.

    Stała temperatura dzięki wózkom bufetowym grzewczym.

    Wózki bufetowe grzewcze to maszyny skonstruowane w taki sposób, aby podgrzewały dania znajdujące się w środku. Jest to możliwe dzięki zastosowaniu grzałek oraz systemu kontroli temperatury. Gdy tylko wykryje on, że ilość stopni w środku jest zbyt mała, w porównaniu do tej zadanej, uruchamia on zespół grzewczy. W takim obrocie sprawy zawsze będziemy mieli gorące dania dla naszych gości a przecież właśnie o to nam chodziło.

  • Wózki bufetowe chłodnicze

    Coraz częściej w lokalach gastronomicznej zdarzają się sytuacje, że sami musimy nałożyć sobie dania. Dla właścicieli tego typu miejsc jest to bardzo wygodne, ponieważ personel nie musi podchodzić do każdego gościa. Tylko jak w takiej sytuacji zapewnić odpowiednie warunki dla produktów, które mogą się zepsuć? Odpowiedź jest bardzo prosta. Wystarczy wyposażyć się w chłodnicze wózki bufetowe.

    Obniżone temperatura w chłodniczych wózkach bufetowych.

    Surówki jarzynowe lub sałatki warzywne są dość często oferowane w restauracjach bądź hotelach. Charakterystyczne dla tych produktów jest to, że aby się one nie zepsuły, muszą być przechowywane w obniżonej temperaturze. Gdy będziemy chcieli je podawać na zasadzie szwedzkiego, stołu wówczas warto umieścić je właśnie w wózkach bufetowych chłodniczych. Panuje w nich temperatura z zakresu +2°C do +10°C. Wartości te zapobiegają rozmarzaniu się bakterii oraz grzybów a oprócz tego wydłużają okres przydatności do spożycia.   Właśnie wyżej przestawione zadanie to główna funkcjonalność oferowanych przez nas urządzeń.

  • Szafy bankietowe

    Gdy klienci zamawiają jakieś danie, oczekują, że zostanie one podane im w odpowiedniej temperaturze. W przypadku jednej osoby nie ma z tym problemu, ale co gdy mamy do obsłużenia kilkanaście lub kilkaset osób? Wówczas dobrym rozwiązaniem mogą okazać się szafy grzewcze bankietowe.

    Gdzie spotykamy szafy grzewcze bankietowe?

    Część osób odwiedzające często lokale gastronomiczne może sobie zadać pytanie: Gdzie spotykane są szafy grzewcze bankietowe? Wynika to z faktu, że w normalnych warunkach dość rzadko są one użytkowane. Przede wszystkim tego typu urządzenia wykorzystywane są w dużych restauracjach bądź miejscach, w których organizuje się imprezy masowe. To właśnie tam występuje znacząca liczba gości i wówczas dość często następuje problem z poprawnym wydaniem posiłków. Maszyny przez nas oferowane ułatwią cały proces logistyczny i ułatwią wydania dań.

na stronę
Pokazuje 1 - 30 z 91 elementów
Pokazuje 1 - 30 z 91 elementów

Transport

Coraz większą popularnością cieszą się lokale dowożące jedzenie, które prowadzą firmy cateringowe. Wynika to z faktu, że posiadamy coraz mniej czasu nawet na taką podstawą czynność, jaką jest przygotowywanie posiłków. Jednak, aby dania przyjechały w odpowiedniej konsystencji należy posiadać przedmioty do transportu żywności zebrane w tej kategorii.

Przedmioty niezbędne do transportu żywności w postaci stałej.

U nas mogą Państwo zakupić produkty z kilku grup. Jednak do najbardziej popularnych przedmiotów do transportu żywności możemy zaliczyć pojemniki termoizolacyjne. Produkty te wykonane są z pianki polioprylenowej, która przejawia wysokie właściwości termoizolacyjne. Do ich wnętrza możemy schować takie potrawy jak pizza, zapakowane obiady lub ciasta. W związku z tym, iż w środku panuje stała temperatura macie Państwo pewność ze Wasze produkty się nie zepsują.

Przedmioty do transportu cieczy.

Często kupowanymi produktami w tym sklepie internetowym są również termosy gastronomiczne. W swojej ofercie posiadamy dzbanki, do których bezproblemowo wlejecie takie napoje jak kawa czy herbata. Mało tego część z nich posiada nawet pompkę ułatwiające nabranie cieczy po wciśnięciu przycisku. Znajdą Państwo tutaj także termosy do przechowywania żywności. W ich wnętrzach będzie można umieścić zupy, klopsiki oraz ziemniaki tłuczone i w ten łatwy sposób je przewieść. Zostały one wykonane z wysokiej jakości stali nierdzewnej, dzięki czemu odporne są na rdze oraz uszkodzenia mechaniczne.

Przedmioty do transportu żywności w lokalach gastronomicznych.

Również niezbędnym wyposażeniem każdej profesjonalnej kuchni są wózki transportowe. To na nich obsługa lokalu będzie mogła transportować ciężki rzeczy. Dzięki wózkom zrobią to szybciej i bezpieczniej. Na naszej stronie internetowej odnajdą Państwo wózki:

  • Kelnerskie.
  • Do transportu pojemników i blach.
  • Transportowe.
  • Wymienione kategorie praktycznie zawsze przydadzą się na zapleczach lokali gastronomicznych.

Prezentacja i podawanie dań w lokalach gastronomicznych.

Coraz więcej lokali gastronomicznych decyduje się na wprowadzeniu samoobsługi w swoich progach. Jednak, aby to było możliwe, należy wyposażyć się w odpowiednie maszyny do prezentacji oraz podawania dań. Nie wątpliwie do tego grona zaliczają się wózki bufetowe chłodnicze oraz wózki bufetowe grzewcze. To właśnie w nich będziecie mogli przetrzymywać posiłki, które klienci będą w stanie sami sobie nabierać. Oprócz tego rozwiązania ta zapewniają optymalne warunki przechowywania, aby jedzenie nie zepsuło się oraz zachowało odpowiednią temperaturę. Również też będą one mogły być elementem wystroju Waszego wnętrza. Tak więc ich funkcjonalność jest dość szeroka.

Oferujemy przedmioty do transportu żywności najwyższej jakości.

Przedstawione przedmioty do transportu żywności pochodzą od renomowanych producentów. Swoje produkty wykonali oni z odpowiednich tworzyw, dzięki czemu mają Państwo pewność, że sprawdzą się one w profesjonalnym biznesie. Zachęcamy do przejrzenia całej tej kategorii i wyboru odpowiednich towarów dla siebie.

Transport
Menu

Informacja

Tagi