Termosy gastronomiczne

W współczesnych lokalach gastronomicznych istnieje coraz większa potrzeba przechowywania potraw w taki sposób, aby nie traciły swoje walory smakowe a przede wszystkim temperatury. Klienci oczekują od Nas zawsze świeżego dania bez czekania a przecież nie wszystko można przygotować na bieżąco. Do bezproblemowego magazynowania posiłków i transportu posłużą Państwu termosy gastronomiczne przedstawione w tej kategorii.

Do czego można użyć termosu gastronomicznego?

Wiele osób słysząc słowo termos cateringowy od razu kojarzy go z przechowywaniem ciepłych rzeczy. Nic bardziej mylnego! Urządzenie to przede wszystkim służy do utrzymania temperatury zup lub herbaty, kawy zawartych w środku. Czyli nic nie stoi na przeszkodzie, aby wewnątrz znajdowała się ciecz lub inny stan skupienia w ujemnej temperaturze. Właściwości pojemnika dalej pozostaną bez zmian i spełni on swoje zadanie.

Termosy gastronomiczne  Jest 29 produktów.

Pokazuje 1 - 29 z 29 elementów
Pokazuje 1 - 29 z 29 elementów

Rodzaje termosów gastronomicznych.

W naszej ofercie odnajdą Państwu kilka rodzajów termosów gastronomicznych spełniające różne role. Można podzielić je na następujące grupy:

  • Termosy do herbaty i kawy – tego typu dzbanki bardzo często możemy spotkać w hotelach, restauracjach lub na bankietach. Wlewamy do nich wymienione ciecze i mamy pewność, iż przez określony czas zawsze będą posiadały one odpowiednią temperaturę. Znajdziecie tutaj termosy, które należy przechylić albo ze stali nierdzewnej z pompką. W tych ostatnich napój wylatuje po naciśnięciu przycisku. Jest to o wiele łatwiejszy sposób nalewania kawy oraz herbaty.
  • Termosy do transportu żywności – pojemniki te zostały stworzone do przechowywania ciepłych dań w postaci ciekłej lub stałej. W przypadku tych pierwszych warto wybrać termos z kranem, dzięki czemu łatwiej będzie można wlać herbatę lub kawę znajdującą się w środku pojemnika. Natomiast do drugiej grupy potraw wystarczy pojemnik bez kranika na przykład do zupy. Temperatura wewnątrz będzie utrzymywana przez około 6 – 8 godzin.  Termosy te z powodzeniem sprawdzą się w firmach cateringowych gdzie przewozi się dania na duże odległości.

Materiały użyte do produkcji termosów gastronomicznych.

Profesjonalne termosy tutaj przedstawione w głównej mierze zostały wykonane ze stali nierdzewnej.  Oczywiście wykorzystano także taki surowiec jak polipropylen, ale jest on wysokiej jakości. Wymienione materiały dają Państwu pewność, iż przedstawione urządzenie będziecie mogli użytkować przez długi okres. Dlatego zachęcamy do zakupu właśnie u nas termosów gastronomicznych od firmy Hendi.

Termosy gastronomiczne
Menu

Informacja

Tagi