Pokazuje 1 - 15 z 15 elementów
Pokazuje 1 - 15 z 15 elementów

Kloce masarskie

Przecinasz w swoim sklepie spożywczym dużą liczbę mięsa, a może jest właścicielem rzeźni, gdzie dokonuje się rozbioru świń? W jednym, jak i drugim przypadku potrzebne Wam będą bloki rzeźnicze. Tekst ten odpowie Wam, dlaczego wyżej wymienione produkty będą konieczne.

Czy kloce masarski są mi potrzebne?

Wiele osób może zadawać sobie pytanie z tytułu tego akapitu. Przecież mogą one stwierdzić, że równie dobrze mogą używać powszechnie dostępnych desek do krojenia. Niby tak, ale nie sprawdzą się one we wszystkich sytuacjach. W przypadku, gdy w swoim sklepie spożywczym, dziale mięsnym lub rzeźni przekrajasz twarde produkty takie jak żeberka, kurczaki i karczki standardowe deski nie wystarczą. Wynika to z faktu, że aby przepołowić wymienione wcześniej towary, należy użyć znacznej siły i cięższych narzędzi. W wielu przypadkach czynniki te powodują złamanie zwykłej deski. Właśnie z tej względu w tym momencie do gry będą musiały wejść kloce masarskie, które są o wiele grubsze a co za tym idzie odporniejsze.

Rodzaje bloków rzeźniczych.

Wiedząc już, w jakich sytuacjach będą nam niezbędne bloki rzeźnicze, możemy się skupić na ich rodzajach. Tak, więc na ryku występują:

  • Kloce masarskie z podstawą – idealne rozwiązanie do lokali, w których występuje duża powierzchnia. Po zakupie tego typu rozwiązania dostajemy od razu kompletne stanowisko do rozbioru mięsa. Nie musimy już posiadać żadnych innych dodatkowych przedmiotów.
  • Kloce masarskie bez podstawy – charakterystyczne dla nich jest to, iż posiadają one kompaktową budową. Nie są tak duże, jak wcześniej przedstawiane produkty tak, więc można je zastosować w pomieszczeniach, gdzie nie ma dużej ilości mięsa. Jednak musimy pamiętać o tym, że wówczas gdzieś taki blok musimy postawić. Najczęściej ustawia się go na stołach roboczych ze stali nierdzewnej. Wartym podkreślenia jest fakt, że w każdej chwili możecie przekształcić te rozwiązania w stanowiska wolnostojące. Wystarczy tylko dokupić odpowiednią podstawę.

Materiały użyte do produkcji kloców masarskich.

Kloce masarskie wykonywane są z trzech rodzajów materiałów: drewna bukowego, drewna grabowego oraz polietylenu. Tak naprawdę wybór odpowiedniego zależy od indywidualnych preferencji użytkownika. Jakiego surowca byście nie kupili, możecie być pewnie, że produkty będą solidnie wykonane i będą Wam w stanie służyć przez długie lata. Również nie będziecie mieli problemów z dbaniem o czystość takich rozwiązań. Wystarczy, że umyjecie je zwykłą wodą. Tak, więc parametr ten nie powinien przysparzać Wam bólu głowy.

Wytrzymały bloki rzeźnicze.

Bloki rzeźnicze dzięki swojej budowie to wytrzymałe produkty mogące wytrzymać wiele. Nie będą im straszne ostre noże, ciężki toporki i ogromne siły. Wszystkie te trzy aspekty występują podczas obróbki mięsa w sklepach spożywczych, działach mięsnych bądź rzeźniach. Dlatego warto, aby w tych miejscach zagościły na stałe kloce masarskie. W sklepie internetowym Doris znajdziecie modele o różnej długości, szerokości oraz grubości. Tak, więc jesteśmy przekonani, że będziecie w stanie znaleźć odpowiednie wyposażenie dla siebie.

Kloce masarskie
Menu

Informacja

Tagi