na stronę
Pokazuje 1 - 30 z 57 elementów
Pokazuje 1 - 30 z 57 elementów

Deski do krojenia

Deski do krojenia to przyrządy, bez których nie wyobrażamy sobie funkcjonowania. To właśnie dzięki nim uchronimy blat roboczy przed uszkodzeniem. Również one będą dbały o ostrość naszych noży kuchennych. Właśnie z tym aspektów należy się zaopatrzyć w przedstawione tutaj produkty.

Bezpieczeństwo dzięki deskom do krojenia.

Każda osoba pracująca w branży gastronomicznej, ale nie tylko wie, że deski do krojenia to przydatne przyrządy, bez których nie obędzie się żądna kuchnia. To właśnie one uniemożliwią zniszczenie mebli znajdujących się w lokalach. Uwierzcie nam, sytuacja ta bardzo szybko nastąpiłaby, gdyby cały proces był wykonywany na stołach ze stali nierdzewnej albo jeszcze gorzej drewnianych. Wówczas bardzo szybko na tych elementach pokazałyby się rysy.

Oprócz tego krojenie na wcześniej wspomnianych materiałach doprowadziłoby do szybkiego stępienia noży, a w rezultacie ich wymiany. Deski do krojenia wykonane są ze specjalnych materiałów, które nie dopuszcza do zniszczenia ostrzy. Z tych względów musicie zakupi prezentowane tutaj przybory kuchenne.

Jaki materiał deski do krojenia wybrać?

W swojej ofercie posiadamy deski do krojenia wykonane z:

  • Drewna bukowego.
  • Plastiku (HDPE).

Pierwsze tworzywo przemówi do wszystkich użytkowników, którzy lubią tradycyjne rozwiązania. To właśnie dzięki temu materiałowi Wasze noże będą się wolniej niszczyły. Wynika to z faktu, iż jest on bardzo twardy. Deski takie również są bardziej odporne na jakieś zarysowania oraz wszelkiego rodzaju przecięcie. Warto także podkreślić, iż mają one właściwości bakteriobójcze.

Natomiast nowoczesne rozwiązania plastikowe też mają swoich zwolenników oraz zalety. Pierwszą z nich jest możliwość mycia w zmywarkach. Przy dużej ilości desek w lokalu gastronomicznym taka cecha nie wątpliwie będzie ważna. Również tylko one mają możliwość wykonania ich w standardzie HAACP. Przepisy te obowiązują tak naprawdę w każdym przedsiębiorstwie zajmującym się żywnością, dlatego warto zastanowić się nad tymi urządzeniami. Tworzywo to także umożliwia wycięcia akcesorium w różnym kształcie.

Różne przeznaczenie desek do krojenia.

Prócz materiału deski do krojenia można podzielić także ze względu na ich przeznaczenie i tak w swojej ofercie posiadamy:

  • Deski do krojenia mięsa – oznaczane kolorem czerwonym.
  • Deski do krojenia wyrobów mlecznych – oznaczane kolorem białym.
  • Deski do krojenia warzyw i ziół – oznaczane kolorem zielonym.
  • Deski do krojenia ryb – oznaczane kolorem niebieskim.
  • Deski do krojenia chleba.
  • Deski do krojenia drobiu – oznaczane kolorem żółtym.

Pewnie wiele osób zastanawia się, dlaczego istnieje tak dużo rodzajów tych przyrządów. Odpowiedź jest bardzo prosta. Dla bezpieczeństwa! Nie powinno się przygotowywać na jednej desce kilku rodzajów składników. Spowodowane jest to tym, iż wówczas łatwo rozmnażają się bakterie.

U nas znajdziesz niezbędne deski do krojenia!

Tak jak widzicie, posiadamy szeroką ofertę desek do krojenia. U nas na pewno znajdziesz wszystkie rodzaje tych produktów, jakie będą przydatne w Twoim lokalu gastronomicznym. Również posiadamy dużo wariantów rozmiarowych oraz kolorystycznych. Dlatego zachęcamy do zakupów w sklepie internetowym Doris.

Deski do krojenia
Menu

Informacja

Tagi