Zapraszamy do zapoznania się z ofertą naszego sklepu !
na stronę
Pokazuje 1 - 30 z 37 elementów

Kostkarki do lodu

Któż z nas nie lubi napić się zimnego napoju w domu lub restauracji. Jednak, aby go schłodzić, należy użyć jakiegoś przedmiotu, który ma o wiele niższą temperaturę od cieczy. Taką rzeczą są kostki do lodu wyprodukowane w gastronomicznej kostkarce do lodu.

Co jest wyjątkowego w gastronomicznych kostkarkach do lodu?

Jedną z podstawowych rzeczy, jaką wyróżnia gastronomiczną kostkarkę do lodu od tej domowej, jest jej wydajność. Maszyny tutaj przedstawione zostały stworzone do generowania bardzo dużej ilości zamrożonej wody. W swojej ofercie posiadamy urządzenia, które w ciągi jednej godziny mogą wyprodukować od 21 kg do nawet 770 kg różnego rodzaju kostek lodu.

Również ich wykonanie jest nieco inne. Ich obudowy z zasady wyprodukowano ze stali nierdzewnej. Takie wykończenie sprawia, iż są one odporne na uszkodzenia mechaniczne oraz wszechobecną rdzę. Dlatego prócz restauracji i barów można je stosować w różnych halach produkcyjnych.

Wielkość i waga kostki ma znaczenie.

Gastronomiczne kostkarki do lodu, przedstawione w tej kategorii, mogą wytwarzać produkt o różnej bryle oraz wielkości. Nasze maszyny zamrażają wodę w kształcie:

  • Stożka.
  • Ściętego stożka.
  • Nieregularnym.

Wszystkie wymienione powyżej formy mogą być przydatne w różnych sytuacjach. Na przykład pierwsze najczęściej stosowane są do zmniejszania temperatury napojów w szklance, natomiast ostatnie do obkładania ryb lub innych produktów.

W zależności, jakie urządzenia Państwo wybiorą, również może zmienić się gramatura kostek. Najmniejsze występują w rozmiarze S i mają wagę 16 g, a największe oznaczane są literą B i posiadają ciężar aż 60 g.

Rodzaj chłodzenia w gastronomicznych kostkarek do lodu.

Gastronomiczne kostkarki do lodu mają zastosowane dwa następujące chłodzenia:

  • Chłodzenie powietrzne.
  • Chłodzenie wodne.

Obydwa mają swoje wady, jak i zalety. Zacznijmy od tego pierwszego. Jest on duży tańszy w utrzymaniu. Wynika to z faktu, iż do prawidłowego działania potrzebny jest prąd oraz woda. Wystarczy tego typu produkty wpiąć w gniazdko i wszystko będzie działało. Nie wątpliwie jest to duży plus. Jednak powietrze niezbędne do chłodzenia jest popierane z wnętrza lokalu albo zewnątrz. Co za tym idzie zwiększenie temperatury może być nie lada problemem a w najczarniejszym scenariuszu może nawet doprowadzić do uszkodzenia maszyny.

Natomiast drugi rodzaj chłodzenia charakteryzuje się tym, iż zwiększony jest pobór wody. Przecież to ona wykorzystywana jest nie tylko do produkcji lodu, ale także schłodzenia całego urządzenia w tego typu rozwiązaniu. Niestety to wypływa na wzrost kosztów utrzymania. Jednak produkty te są dużo odporniejsze na zmiany klimatyczne i potrafią działać nawet w największych upałach.

Kostkarki do lodu do wielu miejsc.

Tak jak mogą Państwo zauważyć po tych informacjach, w swojej ofercie posiadamy gastronomiczne kostkarki do lodu dla wielu przedsiębiorstw. U nas znajdzie maszyny dla siebie właściciele małej restauracji, jak i zakładach przetwórstwa ryb. Zachęcamy do zapoznania się z całą kategorią sklepową, a w razie jakichkolwiek pytań do kontaktu z nami.