Pokazuje 1 - 13 z 13 elementów
Pokazuje 1 - 13 z 13 elementów

Granitory

W naszych lokalach gastronomicznych i kawiarniach w ciepłe letnie dni polecamy klientom schłodzone płyny typu zimne sorbety, mrożone kawy bądź herbaty. Wszystkie wymienione napoje oraz wiele innych deserów możemy przygotować za pomocą granitorów. Na pewno uszczęśliwią one Waszych klientów, ponieważ to właśnie te napitki umożliwią im szybkie schłodzenie się. Dlatego warto tego typu produkty wprowadzić do swojego menu.

Czym są granitory?

Granitory to urządzenia służące do wytwarzania oraz przechowywania zimnych napojów lub deserów. Swoją nazwę maszyny te zawdzięczają tradycyjnemu sycylijskiemu deserowi, który powstawał z wody, cytryny i cukru. W tym momencie wykorzystuje się do przygotowania tego rodzaju napitków gotowe syropy owoce oraz ciecz do rozcieńczania. Wartym podkreślenia jest fakt, iż oprócz napojów możemy w tego typu rozwiązaniach przygotowywać także mrożone desery takie jak sorbety. Łatwo zauważyć, iż granitory to wszechstronne urządzenia do przygotowania wielu smacznych napojów oraz deserów.

Dlaczego warto posiadać granitory?

Jest kilka plusów, które przemawiają za zakupem granitora. Jednym z najważniejszych, według nas, jest utrzymywania temperatury. Napoje znajdujące się w środku będą zawsze chłodne, a ich temperatura będzie wynosiła od -7 °C do -2°C. Nie ważne czy ciecze będą stały tam 30 minut lub godzinę parametr ten będzie zachowany. Wszystko to dzięki zastosowaniu układu chłodniczego.

Maszyny te także są estetycznym sposobem ekspozycji chłodnych napojów. Zostały one wykonane w nowoczesny sposób głównie ze stali nierdzewnej, która sama w sobie wygląda elegancko. Oprócz tego posiadają one przezroczyste pojemniki, przez które widać kolorową ciecz wabiącą klientów. Nikt się nie oprze takiemu widokowi w ciepłe letnie dni.

I na samym końcu została prostota nalewania drinków. W tym wypadku wystarczy tylko nacisnąć kranik z interesującym nas napojem oraz wlać go do kubka. Maszyna ta sprawdzi się idealnie również w punktach samodzielnej obsługi.

Na co zwrócić uwagę przy wyborze granitora?

Tak naprawdę większość osób będzie zwracała uwagę na dwa parametry. Pierwszym z nich jest ilość posiadanych kielichów na napoje. W swojej ofercie posiadamy maszyny z jednym, dwoma lub trzema pojemnikami. Wybór odpowiedniej ilości zależy od tego ile schłodzonych napojów chcecie serwować.

Natomiast drugi to sama pojemność granitora. To ona zdecyduje, ile płynu wlejemy do środka oraz jak często będziemy musieli uzupełniać braki. Najmniejsze mają objętość 5 litrów natomiast największe 36 litrów.

Prócz wyżej wymienionych wartości warto także pochylić się, nad jakością wykonania, materiałami użytymi do produkcji oraz zabezpieczeniami. To one będą odpowiadały za długie użytkowania urządzenia bez awarii.

Granitory potrzebne na ciepłe dni.

Granitory nie wątpliwie będą najbardziej przydatne w okresie letnim. To właśnie w tym czasie przygotujecie najwięcej schłodzonych napojów dla Waszych klientów. Na pewno będą oni wdzięczni za podawanie zimnych cieczy w upalne dni.

Granitory
Menu

Informacja

Tagi