Praktycznie każdy z nas kojarzy kostki lodu. Jednak mało, kto zdaje sobie sprawę, iż zamrożona woda może również występować w postaci tzw. suchych łusek. Do ich wytwarzania służą właśnie łuskarki do lodu zebrane w tej kategorii.
Łuskarki do lodu to maszyny tworzące zamrożoną wodę w postaci łuski. Właściwie od finalnego produktu pochodzi nazwa samej maszyny. Forma ta najczęściej stosowana jest w sklepach spożywczych, mięsnych bądź rybnych. Na suchych łuskach można umieścić między innymi dorsze, schaby lub inne produkty. Tak przygotowane towary wytrzymają dłuższy okres, niż by to miało miejsce przy użyciu kostek lodu. Łuski charakteryzują się również niższą temperaturą oraz dłuższym czasem roztapiania.
Łuskarki do lodu możemy podzielić na dwie grupy:
Jeden i drugi wariant maszyny posiada swoje plusy oraz minusy. Łuskarki chłodzone powietrzem są o wiele bardziej energooszczędne. Jednak w przypadku gorących dni maszyny te zaczną wolniej pracować oraz ich nominalna wydajność spadnie. Natomiast urządzenie z chłodzeniem wodnym generują większe koszty. Wynika to z faktu, iż potrzebują dodatkową wodę do obniżenia temperatury swoich podzespołów. Jednak odwdzięczą się Wam one stałą ilością lodu nawet w niesprzyjających warunkach.
Nie mają się Państwo, czym martwić! Praktycznie wszystkie maszyny produkowane są w dwóch wersjach chłodzenia, dlatego będziecie mogli wybrać optymalny dla swojej działalności gospodarczej.
Łuskarki do lodu to urządzenia mechaniczne, które opisane są przez wiele parametrów. Część z nich nigdy nie będzie nas obchodziła, ale są takie, które są ważne dla lokali gastronomicznych. Właśnie listę tych drugich przedstawimy Wam w tym akapicie.
Łuskarki do lodu przedstawione w tej kategorii to urządzenia wyprodukowane ze stali nierdzewnej posiadające niezawodne podzespoły. Pozwolą Wam one wytwarzać codziennie duże ilości lodu bez awarii. Zachęcamy do zapoznania się z całą naszą ofertą tych maszyn i zakupu ich w naszym sklepie internetowym.