Zapraszamy do zapoznania się z ofertą naszego sklepu !
Pokazuje 1 - 7 z 7 elementów

Mieszarki do farszu

Coraz częściej w lokalach gastronomiczny oraz domach możemy spotkać samodzielnie przygotowane kiełbaski, hamburgery oraz kotlety. Jednak robienie farszu, szczególnie gdy dokonujemy tego ręcznie, jest pracochłonne oraz meczące. Właśnie, aby pozbyć się tych problemów, warto zapoznać się z mieszarkami do farszu.

Jaką mieszarkę do farszu wybrać?

W naszym sklepie internetowym mogą znaleźć Państwo dwa rodzaje mieszarek do farszu:

  • Ręczne.
  • Elektryczne.

Te pierwsze znakomicie sprawdzą się w mniejszych punktach gastronomiczny oraz domowych warunkach. Aby maszyna zaczęła działać, należy ręcznie pokręcać korbę urządzenia. Co prawda dalej musimy wkładać w proces własną siłę, ale na pewno zużyjemy jej mniej niż byśmy to robili w zwykłej misce.

Drugie rozwiązania to systemy stworzone do profesjonalnego zastosowania. Znajdą one swoje miejsce w dużych rzeźniach, restauracjach oraz hotelach. W ich bębnach przygotowuje się duże ilości gotowego farszu. Wszystko to dzięki elektrycznemu silnikowi, który może być zasilany z sieci 230 V lub 400 V.

Wysokiej jakości mieszarki do farszu.

Bez względu, który rodzaj mieszarki do farszu wybierzecie, możecie być pewni ich solidnego wykonania. Obudowy maszyn powstały z wysoko gatunkowej stali nierdzewnej. Ułatwia to dbanie o higienę tych urządzeń oraz daje im odporność na różnego rodzaju uszkodzenia. Również elementy mające kontakt z żywnością (szczególnie ostrza) zrobiono z tego samego materiału.       To natomiast uniemożliwia rozwijanie się baterie oraz grzybów. Także pozwala uniknąć to problemów z kontrolami sanepidu.

Mieszarka do farszu ze stałą czy przechylną dzieżą?

Większość osób podczas wyboru swojej pierwszej mieszarki do farszu ma pewien problem. Kupić urządzenie ze stałą czy przechylną dzieżą? Zanim odpowiemy na to pytanie, zaczniemy od podstaw. Dzieża to element, w którym mieszamy nas farsz. W przypadku, gdy wybierzecie urządzenia, który posiada ten pojemnik stały wówczas to, co znajduje się wewnątrz, będziecie musieli wyciągać ręcznie. Przy małej ilości mazi nie ma to dużego znaczenia. Jednak, gdy codziennie robicie kilkanaście kilogramów farszu lepiej zdecydować się na rozwiązania z przechylną dzieżą. Wówczas po zwolnieniu odpowiedniego pokrętła będziecie mogli zwolnić miejsce, gdzie przechowywany jest farsz i swobodnie, wypadnie on sam. Nie wątpliwie jest to o wiele wygodniejsze i mniej męczące.

Kto powinien zainteresować się mieszarkami do farszu?

Mieszarkami do farszu powinny zainteresować się wszystkie osoby, które samodzielnie chcąc przygotować wyroby mięsne. Nie ważne czy robicie to w domowym zaciszu lub profesjonalnych warunkach. U nas znajdziecie urządzenia przeznaczone dla obydwu grup. Dzięki nim przygotowanie farszu, który umieścicie we flaku, będzie o wiele łatwiejsze, a przede wszystkim szybsze. A czas to towar deficytowy w dzisiejszych czasach. Dlatego zachęcamy do zapoznania się z naszą ofertą tych maszyn. Sprzedajemy urządzenia od różnych producentów w niewygórowanych pieniądzach i z super rabatami.