na stronę
Pokazuje 1 - 30 z 35 elementów
Pokazuje 1 - 30 z 35 elementów

Krajalnice do chleba

Pieczywo to wyrób, którego nie może zabraknąć na żadnym stole. Nie ważne czy spożywamy posiłek w restauracji, hotelu lub domowym zaciszu. Najczęściej jest nam ono podawane już pokrojone. Robienie tego procesu ręcznie przy dużej ilości bochenków jest wręcz niemożliwa. Dlatego warto zakupić gastronomiczne krajalnice do chleba.

Którą krajalnice do chleba wybrać?

W swojej ofercie posiadamy dwa rodzaje krajalnic do chleba:

  • Nablatowe.
  • Wolnostojące.

Pierwszy typ jak sama nazwa mówi, musi stać na blacie stołu lub szafki kuchennej. Natomiast druga dostarczana jest, jako samodzielne urządzenia i umieszczona jest na specjalnej jezdnej platformie. Która wersja będzie dla Was najlepsza? Wszystko to zależy od tego, jaką ilością miejsca w lokalu dysponujecie. Nie wątpliwie krajalnica nablatowa jest o wiele mniejsza i zmieści się w każdej mniejszej kuchni w lokalu gastronomicznym lub na zapleczu sklepu. Natomiast urządzenia wolnostojące są duże, a co za tym idzie, do ich postawienia należy wygospodarować większą przestrzeń na przykład piekarniach lub sklepach typu markety.

Trwałe krajalnice do chleba.

Bez względu na to, który model krajalnicy do chleba Państwo wybiorą, wszystkie one wykonane są z dużą precyzją. Producent zadbał o to, aby ich obudowy zostały dodatkowo wzmocnione, dzięki czemu nie ulegną one szybkiemu zniszczeniu.

Również wyposażono je w precyzyjne noże ze stali nierdzewnej. Nie ważne czy będziecie kroić świeżo wypieczony chleb lub taki, który trochę odstał, macie pewność, iż kromki zawsze będą równe oraz niepostrzępione.

Oprócz tego maszyny wyłączą się same po ukończeniu krojenia pieczywa na kromki. Funkcjonalność ta ogranicza zużycie energii, a co za tym idzie, obniża koszty użytkowania produktu. Jednak także zwiększa bezpieczeństwo. Krajalnice są tak skonstruowane, żeby nikt nie wsadzi rąk pomiędzy noże, co by mogło mieć miejsce, jeżeli taca załadunkowa byłaby pusta, a ostrza cały czas by chodziły.

Regulacja wielkości kromki w krajalnicach do chleba.

Osoby zainteresowane zakupem krajalnicy do chleba pytają nas często czy istnieje możliwość regulacji wielkości kromki. Już pędzimy z odpowiedzią! Nie ma takiej możliwości. Wynika to z faktu, że podczas składania maszyny producent musi umieścić w niej ostrza oddalone od siebie o odpowiednią długość i jest ona stała. Jednak nie musicie się martwić. Znajdziecie u nas rozwiązania, które są w stanie pokroić pieczywo na pajdy o grubości od 9 mm do 22 mm. Takie wielkości należą do najpopularniejszych i wystarczą dla większości użytkowników. Tak, więc Państwu pozostaje już tylko wybór urządzenia z odpowiednią wartością.

Krajalnic do chleba do ciągłej pracy.

Przedstawione tutaj krajalnice do chleba potrafią wytrzymać kilkanaście godzin pracy w ciągu dnia bez jakichkolwiek problemów. Dlatego idealnie sprawdzą się w dużych hotelach, restauracjach, sklepach lub barach. Jeżeli kroicie pieczywo w dużych ilościach dla swoich klientów, to zaprezentowane produkty są dla Was stworzone. Oznaczają się one wysoką jakością wykonania a oprócz tego atrakcyjną ceną. Tak, więc żal byłoby ominąć te rozwiązania.

Krajalnice do chleba
Menu

Informacja

Tagi