Pokazuje 1 - 23 z 23 elementów
Pokazuje 1 - 23 z 23 elementów

Akcesoria masarskie

Praktycznie w każdej kuchni następuje obróbka mięsa. Codziennie je rozbijamy, przygotowujemy kiełbaski lub zmiękczamy mięsiwa. Zrobienie tych wszystkich czynności bez odpowiednich narzędzi może być problematyczne. Właśnie, dlatego warto zainteresować się akcesoriami masarskimi zawartymi w tej kategorii.

Po co nam akcesoria masarskie?

Pewnie wiele osób zastanawia się, czy akcesoria masarskie są nam w ogóle potrzebne. Odpowiedź może być tylko jedna. Tak! Wynika to z faktu, iż przedmioty znajdujące się w tej grupie ułatwiają nam obróbkę mięsa oraz tworzenie kiełbasek. Mało tego część z nich potrafi nadać odpowiedni smak przedstawianym wcześniej wyrobom. Dlatego musicie zastanowić się nad zakupem prezentowanych tutaj rozwiązań. Szczególnie będą one potrzebne szefom kuchni, ale także rzeźnikom lub masarzom.

Jakie akcesoria masarskie dla siebie wybrać?

W zależności, jakie Państwo wykonują czynności przy przygotowaniu potraw, mogą się przydać różne akcesoria masarskie. Jednak to najbardziej popularnych zaliczamy:

  • Kloce masarskie – podstawowe wyposażenie każdego działu mięsnego oraz rzeźni. To właśnie na nich dokonujemy rozbioru zwierząt, dzielimy je na mniejsze kawałki oraz rozpoławiamy kości. Dzięki drewnu bukowemu produkty te odporne są na przecięcie oraz nie absorbują zapachów. Na pewno posłużą Państwu przez długi czas.
  • Haki rzeźnicze – te akcesoria będą bardziej przydatne w punktach wędzarniczych niż w samej kuchni. Wieszamy na nich gotowe swojskie wędliny, które później zostają wsunięte do pieca. Zostały one wykonane ze stali nierdzewnej i są odporne na wysoką temperaturę.
  • Tłuczki do mięsa – produkty używane przez każdego kucharza oraz Panią domu. Służą do rozbijania mięsa na kotlety schabowe oraz dewolaje. Użycie ich powoduje skrócenie tego procesu oraz wyciągną ze składników niezapomniany smak.
  • Maszynki do zmiękczania mięsa (stekery do mięsa) – używa się ich do głębokiego nacinania oraz delikatnego rozbijania mięsa. Taki proces pozwala uzyskać fenomenalny smak oraz zmniejszy twardość mięsa. Spotykane w każdej profesjonalnej kuchni.
  • Sznurki wędliniarskie – umożliwiają one związanie przygotowanych mięs lub potraw. Po takim zabiegu mamy pewność, iż nie rozlecą się one podczas obróbki. Prezentowane sznurki zostały wykonane z bawełny, dzięki czemu nie zmienią smaku wytwarzanych wyrobów.

Najwyższa jakość akcesoriów masarskich.

Mogą się Państwo spodziewać, że dostarczone przez nas akcesoria masarskie będą miały najwyższą jakość. Wynika to z faktu, iż produkowane są one przez firmy obecne na naszym rynku przez długi okres specjalizujące się w tego rodzaju wyposażeniu. Zważywszy na te przesłanki, zachęcamy do oglądania naszych produktów i kupowaniu ich właśnie u nas. Znajdziecie je tutaj w bardzo atrakcyjnych cenach. Jeżeli tylko wystąpią jakieś problemy lub pytania zachęcamy do kontaktu z naszym działem obsługi klienta. Odpowiednie osoby będą w stanie Wam pomóc oraz odpowiedzieć na wszystkie Wasze wątpliwości.

Akcesoria masarskie
Menu

Informacja

Tagi