Mikser spiralny do ciast ciężkich z wsadem ciasta w dzieży 20 kg, moc 3100W, 400V, YG-03068
Mikser spiralny przeznaczony jest do wyrabiania ciast ciężkich takich jak:
- pizza,
- chleb,
- pierogi,
- pączki.
- macerowaniu farszu na kiełbasę
Szczególnie polecany do pizzerii, piekarni, cukierni, wędzenia kiełbas.
Napędzany jest silnikiem o mocy 3100W, zasilany prądem 380~400V / 50Hz, za pomocą przekładni zębatkowej, która gwarantuje bardzo długą żywotność mechanizmu i użytkowania. Natomiast przeniesienie napędu następuje za pomocą paska napędowego, co ma szczególne znaczenie podczas serwisu urządzenia, ułatwiając jego wymianę.
Dzieża wraz ze spiralą obracają się jednocześnie ze stałą prędkością. Istnieje możliwość ustawienia dwóch prędkości pracy na 120 obrotów na minutę i 240 obr/min. Dodatkowo mikser posiada bieg wsteczny ułatwiający wyjęcia ciasta z dzieży. Ponad wbudowany jest timer umożliwia ustawienie czasu pracy w zakresie do 60 minut. Natomiast ustawienie pozycji "Manual" pozwala na pracę ciągłą miksera.
Mikser o wymiarach 1120x880x530 mm waży 189 kg. Korps wykonany z aluminium i stali malowany w kolorze białym jest łatwy w utrzymaniu w czystości. Natomiast dzieża oraz akcesoria dodatkowe zrobione są ze stali nierdzewnej przeznaczonej do kontaktu z żywnością według zasad HACCP.
Dzieża o pojemności 50 Litrów i średnicy wewnętrznej 500 mm zamontowana jest na stałe. Maksymalny wsad ciasta wynosi 20 kg. Osłona ochronna ze stali nierdzewnej zabezpiecza przed przypadkowym włożeniem rąk lub jakichkolwiek przedmiotów do dzieży podczas pracy. Natomiast otwory wsypowe umożliwiają dodawanie poszczególnych składników podczas wyrabiania ciasta.
Mikser posiada zabezpieczenie automatycznie wyłączające urządzenie przy próbie otworzenia osłony ochronnej. Dodatkowo mikser wyposażony jest w wyłącznik bezpieczeństwa, dzięki któremu następuje automatyczne przerwanie pracy.
Mikser w zestawie posiada akcesoria:
- spirala do wyrabiania ciast ciężkich,
- nóż odcinający.
Przeznaczenie / zastosowanie
Mikser spiralny do wyrabiania ciast ciężkich, np.:
- na pizzę,
- pierogi,
- pączki,
- chleb.