na stronę
Pokazuje 1 - 30 z 51 elementów
Pokazuje 1 - 30 z 51 elementów

Kuchnie elektryczne

Przygotowanie posiłków w lokalach gastronomicznych to główna czynność, jaką tam się wykonuje. Jednak gdzieś trzeba usmażyć lub ugotować nasze potrawy w naszej stołówce. Praktycznie żadna profesjonalna kuchnia nie może obyć się bez kuchni elektrycznej gastronomicznej.

Jaką kuchnie elektryczną gastronomiczną wybrać?

Podejmując się zakupu kuchni elektrycznej gastronomicznej trafią Państwo na dwa jej rodzaje:

  • Kuchnia nablatowa.
  • Kuchnia wolnostojąca.

Ta pierwsza idealnie sprawdzi się w mniejszych lokali gastronomicznych, gdzie zawsze brakuje miejsca. Jak sama nazwa mówi, do jej użytkowania niezbędny jest dodatkowy blat lub stół, na którym umiejscowimy urządzenie. Również charakteryzuje się ona dość łatwą budową mechaniczną. Oprócz tego jej wymiary nie są duże a co za tym idzie nie potrzebuje zbyt dużej wolnej przestrzeni na jej użytkowanie.

Druga natomiast znajdzie swoje zastosowanie w profesjonalnych kuchniach o dużej kubaturze. Również przypadnie ona do gustu osobom, które oczekują większej ilości funkcji niż tylko gotowanie. Wynika to z faktu, iż istnieją modele, które posiadają wbudowany piekarnik lub przestrzeń do przechowywania. Urządzenia zintegrowane są z własną podstawą, dzięki czemu nie potrzebują innych elementów, aby stały. Niestety w związku z tym zajmują dość dużo miejsca.

Przydatne informacje przy zakupie kuchni elektrycznej gastronomicznej.

Jeżeli chcemy zakupić kuchnię elektryczną gastronomiczną należy zapytać sprzedawcę o kilka następujących wiadomości:

  • Ilość pól grzewczych – wiadomość ta pozwala określić, ile jednocześnie naczyń będzie mogło być podgrzewane na jednej kuchence. Najmniejsze posiadają jedno palenisko natomiast największe aż sześć.
  • Wielkość pól grzewczych – Wymiary pól wyznaczają wielkość garnków i patelni, jakich będziemy mogli używać.
  • Źródło zasilania – kuchnie elektryczną mogą być zasilane napięciem 230 V lub 400 V. W profesjonalnych zastosowaniach sprawdzi się tylko i wyłącznie ta druga wartość.  Jednak, jeżeli nie macie odpowiedniej instalacji, aby ją wykorzystać, możecie wybrać pierwszy wariant urządzeń.
  • Wymiary samego urządzenia – pozwoli określić ilość miejsca, jakim musicie dysponować w swoim lokalu gastronomicznym.
  • Dodatkowe funkcje – warto dowiedzieć się, czy nasz przyszły sprzęt będzie wyposażony we wbudowany piekarnik albo będzie posiadał zapalnik piezo elektryczny. Te funkcjonalności nie wątpliwie ułatwią pracę w naszej kuchni.

Kuchnie elektryczne gastronomiczne – podstawowe wyposażenie lokali.

Kuchnie elektryczne gastronomiczne to tak naprawdę produkty, bez których nie może obyć się żaden lokal serwujące jedzenie. Dlatego przed ich zakupem warto poświecić dużo czasu, aby przeanalizować dostępne rozwiązania. W naszej ofercie znajdą Państwo maszyny produkowane przez wielu czołowych wytwórców, do których zaliczmy między innymi: Hendi i Lozamet. Wszystkie ich produkty kupicie u nas w atrakcyjnych cenach. Oprócz tego służymy pomocą podczas wyboru urządzeń w naszym sklepie internetowym. Gwarantuje, iż z naszej firmy wszyscy klienci wychodzą zadowoleni z odpowiednimi maszynami.

Kuchnie elektryczne
Menu

Informacja

Tagi