Kuchenki indukcyjne gastronomiczne to urządzenia, na których można przygotowywać i podgrzewać dania. Posiadają one wiele zalet w porównaniu do kuchni gazowych bądź elektrycznych. Przedstawimy je Państwu i zachęcimy do zakupu urządzeń wykorzystujących pole magnetyczne.
Przede wszystkim maszyny indukcyjne są bezpieczniejsze. Wynika to z faktu, iż podgrzewane jest tylko miejsce, na którym znajduje się garnek lub patelnia. Reszta urządzenia pozostaje zimna, dzięki czemu unikniemy wielu oparzeń. Z tego samego względu ich czyszczenie będzie łatwiejsze, ponieważ części posiłków nie będą się przypalały na płycie, jak to ma miejsce w gazowych lub elektrycznych urządzeniach.
Kuchenki indukcyjne gastronomiczne są też o wiele mniejsze niż „tradycyjne” kuchnie, dzięki czemu można je zastosować w lokalach o ograniczonej powierzchni np. food trucki, budki z szybkimi daniami itp. Właśnie między innymi, dlatego część przedstawianych przez nas rozwiązań posiada tylko jedno lub dwa pole grzewcze. Jednak ilość ta jest w większości przypadków wystarczająca tym bardziej, iż rzadko wykorzystujemy więcej pól.
Chcąc zakupić kuchenki indukcyjne gastronomiczne, warto wiedzieć kilka podstawowych informacji o nich. Pozwolą one porównać Wam poszczególne produkty oraz stwierdzić, które będą dla Was lepsze. Oto kilka aspektów przydatnych przy zakupie i wyborze maszyny.
Kuchenki indukcyjne gastronomiczne to bezpieczne maszyny sprawdzające się w małych lub dużych lokalach gastronomicznych. Jeżeli, ten aspekt jest dla Was ważny, to musicie wybrać tego typu urządzenia. Dzięki nim będziecie mieli pewność, iż Waszym pracownikom oraz lokalom nic nie grozi.