
Kuchnie gastronomiczne 4 palnikowe

















W kuchniach restauracyjnych, pensjonatowych czy hotelowych każda dnia przygotowuje się ciepłe posiłki. Większość z nich wykonywana jest na urządzeniach do obróbki termicznej. Do tego grona również zaliczane są kuchnie gastronomiczne 4 palnikowe. W tej kategorii zostały zebrane wszystkie urządzenia, które obecnie posiadamy w swojej ofercie.
Kuchenki gastronomiczne 4 palnikowe – najpowszechniejsze urządzenia.
Trzeba przyznać, że kuchenki gastronomiczne 4 palnikowe to najpopularniejsze rozwiązania, jakie spotkacie w lokalach. Na ten typ urządzeń decyduje się wielu naszych klientów. Jednak, dlaczego się tak dzieje? Według nas bezpośrednio odpowiedzialny za to jest stosunek ilości pól grzewczych do wymiarów maszyny. Praktycznie w większości przypadków 4 palniki wystarczają do swobodnej pracy. Jednocześnie maszyny te bez większych problemów zmieszczą się do większości lokali. Dlatego ich popularność jest taka duża.
Kuchnie gastronomiczne 4 palnikowe na gaz lub elektryczne.
Kuchnie gastronomiczne 4 palnikowe mogą być zasilane z dwóch podstawowych źródeł energii:
- Energii elektrycznej – tego typu instalacja powszechnie występuje w większości lokali. Należy pamiętać, że w Polsce występują dwa rodzaje napięcia. 230 V (jednofazowe) oraz 400 V (trójfazowe). Jeszcze przed wyborem urządzenia trzeba się upewnić, które źródło posiadamy w swoim lokalu gastronomicznym.
- Gazu – to kolejne popularne źródło energii. Niestety z nim może być nieco większy problem. Spowodowane jest to tym, że w naszym kraju występuje, co najmniej kilka rodzajów tego paliwa. Do tych najbardziej popularnych zaliczamy GZ 50 (gaz ziemny) lub gaz propan-butan z butli. W przypadku posiadania innego źródła należy to zgłosić sprzedawcy. Wówczas dowiemy się, czy istnieje możliwość dostosowania konstrukcji do zasilania innym paliwem.
Rodzaje kuchenek gastronomicznych 4 palnikowych.
Kuchenki gastronomiczne 4 palnikowe można także podzielić ze względu na posiadane wyposażenie. W ten sposób otrzymamy:
- Kuchnie gastronomiczne 4 palnikowe z półką – w tego typu rozwiązaniach pod palnikami występuje specjalna półka. To na nich możemy umieszczać nieużywane w tym momencie gastronomiczne naczynia kuchenne takie jak garnki czy patelnie.
- Kuchnie gastronomiczne 4 palnikowe z piekarnikiem – tutaj pod główną częścią grzewczą mamy do dyspozycji dodatkowe akcesorium. Mowa tutaj oczywiście o piekarniku. W nim będziemy mogli przygotowywać różne posiłki oraz dodatki.
- Rozwiązania mieszane – na rynku również występuje połączenie obydwu wyżej przedstawionych rozwiązań. Wówczas są one bardzo uniwersalne i można zastosować je w różnych sytuacjach.
Kuchnia gastronomiczna 4 palnikowa od znanych dostawców.
Rozważając zakup kuchni gastronomicznej 4 palnikowej, warto zdecydować się na sprawdzonych dostawców. Do takich nie wątpliwie możemy zaliczyć takie koncerny jak:
- RestoQuality.
- Hendi.
- Stalgast.
- Lozamet.
Wszystkie ich urządzenia znajdziecie na sklepie internetowym Doris. Zapraszamy, więc do składania zamówień.