Noże brązowe do wędlin
Porządne narzędzia cięcia w kuchni ułatwiają bardzo mocno wiele czynności takich jak krojenie, obierania oraz patroszenie mięsiwa. Właśnie z tych względów w swojej ofercie posiadamy noże do krojenia wędlin i gotowanych mięs. Dzięki nim już nigdy nie będziecie użerać się z wymienionymi składnikami.
Noże do krojenia wędlin i gotowanych mięs zgodne ze standardem HACCP.
Wybierając przyrządy do cięcia dla swoje sklepu spożywczego lub lokalu gastronomicznego musisz zwrócić uwagę czy są one zgodne z systemem HACCP. System ten określa normy, jakie muszą być zastosowane w tego typu miejsca. Nasze noże do krojenia wędlin i gotowanych mięs są zgodne z tymi wymogami. Można to zauważyć po tym, iż wszystkie posiadają brązowe rękojeści. To właśnie ten kolor określa dokładnie, do czego może być wykorzystywane dane narzędzie. Nie zapomnij o tym ważnym szczególe.
Wygoda użytkowania noży do krojenia wędlin i gotowanych mięs.
Oprócz koloru rękojeści warto także zwrócić uwagę, z jakiego materiału została ona wykonana. Wszystkie noże do krojenia wędlin i gotowanych mięs z tej kategorii posiadają rączkę zrobioną z polipropylenu. Materiał ten uniemożliwia wyślizgnięcie się narzędzia, gdy ręce są spocone albo mokre. Także ogranicza on rozwój bakterii i grzybów. Wartym uwagi jest również fakt, iż niektóre nasze produkty posiadają tak zwany szlif kulowy. Takie wykonanie zapewnia krojenie bez przywierania. Może mieć to znaczenie, gdy chcemy ukroić bardzo cienkie plastry lub tniemy świeże mięso. Wówczas obecność takiego szlifu ułatwi nam pracę.
Różnorodność noży do krojenia wędlin i gotowanych mięs.
Wyżej wymienione aspekty są wspólne dla sprzedawanych przez nas produktów. Jednak noże do krojenia wędlin i gotowanych mięs różnią się miedzy sobą długością całkowitą, długością ostrza oraz grubością. Najkrótsze przyrządy do cięcia posiadają długość całkowitą 32 cm natomiast najdłuższe 49 cm. Długość ostrza możecie wybierać z przedziału od 18 cm do nawet 35 cm w zależności od modelu noża. Natomiast grubości ostrza, jakie oferujemy to wartości od 1,7 mm do 2,5 mm. Wspomniane parametry należy dobrać do roli, jakie narzędzie ma pełnić w Waszym lokalu. Wiadome jest, iż cięcie grubej kiełbasy będzie wymagało dłuższego ostrza a twardej wędliny grubszego noża. Dlatego wybór odpowiednich parametrów pozostawiamy Wam. Z racji tego, że rozpiętości są dość duże, a modele różne wierzymy, że w sklepie internetowym Doris znajdziecie to, czego potrzebujecie.
Noże do krojenia wędlin i gotowanych mięs dla profesjonalistów.
Noże do krojenia wędlin i gotowanych mięs tutaj prezentowane przeznaczone są dla profesjonalistów. Sprawdzą się one znakomicie w kuchniach restauracyjnych oraz hotelowych. Ich ostrość zapewni cięcie wyżej wymienionych produktów przez lata. Dlatego nie czekaj dłużej i zakup egzemplarz dla siebie. Tym bardziej, że ceny ich nie są duże, a oprócz tego oferujemy na nie wysokie rabaty. W razie jakichkolwiek problemów możecie także liczyć na pomoc naszych konsultantów. Nie odwracamy się od naszych klientów na żadnym etapie zakupów oraz po zakupowym.