Noże czerwone do mięsa
Mięsiwo jest składnikiem wielu dań. Jednak wszyscy dobrze wiemy jak ciężko je pokroić, jeżeli nie posiadamy odpowiednich narzędzi. Dbając o Wasze, nerwy chcemy zaproponować Wam profesjonalne noże do cięcia surowego mięsa. Zapraszamy do oglądania!
Dlaczego noże do cięcia surowego mięsa mają czerwoną rączkę?
Część osób widząc pierwszy raz nóż do cięcia surowego mięsa, zastanawia się, dlaczego posiada on czerwoną rękojeść. Jest na to wytłumaczenie. Wynika to bezpośrednio ze standardu HACCP, który stosowany jest w lokalach gastronomicznych. To właśnie on określa, jaka barwa przypisana jest, do jakiej czynności. Tak do oznaczania przyrządów do cięcia wyżej wspomnianego składniku została wybrana barwa czerwona. Oto rozwiązanie na przedstawione pytanie w pierwszym akapicie tego tekstu.
Innego wymogi spełniane przez noże do cięcia surowego mięsa.
Norma HACCP prócz koloru rękojeści również określa materiał, z jakiego powinna być ona wykonana. Tworzywo to między innymi powinno łatwo się myć oraz utrudniać namnażanie baterii i grzybów. Również musi ono zapewniać pewny chwyt, nawet gdy ręce są mokre albo spocone. Wszystkie wymienione kryteria zostają spełnione przez polipropylen, który masowo stosowany jest do produkcji rączek noży.
Czym kierować się przy wyborze noża do cięcia surowego mięsa?
W swojej ofercie posiadamy dość dużą ilość noży do cięcia surowego mięsa. Dlatego powiemy Wam, czym się kierować przy ich wyborze.
- Długość całkowita noża – określa Wam ona, jak duży będzie przyrząd, który zakupimy. Część osób lubi większe a część mniejsze produkty. Dlatego tę wartość należy dobrać indywidualnie. Najkrótsze nasze towary mają długość 29 cm natomiast najdłuższe 49 cm.
- Długość ostrza – po tej wartości wiemy, jaką przestrzenią będziemy dysponować do cięcia. W gruncie rzeczy mocno jest ona zależna od pierwszego parametru. U nas zakupicie noże z ostrzem o długości od 15 cm do 35.
- Grubość ostrza – im grubsze jest ostrze, tym jest ono odporniejsze na różnego rodzaju uszkodzenia. Grubości, jakie występują na naszej stronie internetowej, mieszczą się w zakresie 0,9 mm do 2,5 mm.
- Posiadanie szlifu kulkowego – w niektórych przypadkach posiadanie szlif kulkowego może być ogromnym plusem. Mowa tutaj o sytuacjach, w których chcemy ukroić dość ciężkie plastry lub bez pracujemy, że świeżym mięsem. Wówczas takie wykonanie wyeliminuje proces przyklejania się mięsa do ostrza.
Wierzymy, że tak szeroka oferta i przekazane przez nas w tym punkcie wskazówki pozwolą Państwu wybrać odpowiednie narzędzia do swoich lokali gastronomicznych bądź sprzedażowych.
Nóż do cięcia surowego mięsa ułatwia pracę.
Porządny nóż do cięcia surowego mięsa bardzo ułatwia pracę w kuchni. Dzięki niemu nie musicie się męczyć z przygotowaniem jakże popularnego składnika. Dlatego zakupcie profesjonalne rozwiązania w sklepie internetowym Doris. Jesteśmy pewni, że będzie z nich zadowoleni i będą Wam one służyć przez długie lata. W razie problemów służymy Wam pomocą! Chcemy, aby każdy klient był zadowolony z zamówień u nas złożonych.