Noże niebieskie do ryb
W lokalach gastronomicznych przygotowuje się dość często potrawy z ryb. Jednak przed ich podaniem należy je obrać. Czynność ta nie przebiegnie pomyśle bez odpowiednich narzędzi. Właśnie w swojej ofercie posiadamy noże do cięcia i filetowania ryb. Zapraszamy do oglądania!
Dlaczego nasze noże do cięcia ryb?
Jest, co najmniej kilka aspektów, dla których warto wybrać nasze noże do cięcia i filetowania ryb. Przede wszystkim są one zgodne ze standardem HACCP stosowanym w lokalach gastronomicznych. Można to od razu zauważyć po rącze w kolorze niebieskim. Norma ta dokładnie określa, jakie oznaczenia muszą posiadać poszczególne narzędzia używane do różnych czynności. Różnobarwne rękojeści zdejmują z Państwa obowiązek podpisywania narzędzia, a to zmniejsza ilość prac. Także nie dostaniecie żadnego mandatu podczas kontroli Sanepidu.
Materiał, z którego została wykonana rękojeść noża do ciecia ryb ma znaczenie.
Jeżeli mówimy już o rękojeści to materiał, z którego ona została wykonana, również określony jest w normie HACCP. Według niej musi on ograniczać rozmarzania się bakterii i grzybów oraz musi zapobiegać wypadaniu przyrządu podczas pracy. Wszystkie te wymagania spełnia polipropylen, który można spotkać w przedstawianych tutaj produktach. Dlatego jest on stosowany powszechnie przez różnych producentów do wytwarzania rączek noży gastronomicznych.
Szeroka oferta noży do cięcia ryb.
W sklepie internetowym Doris znajdą Państwo kilkanaście modeli noży do cięcia ryb. Łatwo można zauważyć, iż różnią się one od siebie kilkoma parametrami, do których zaliczamy:
- Długość noża – mogą Państwo wybierać z modeli, których długość całkowita minimalnie wynosi 30 cm a maksymalnie 38,5 cm. Nie ma tutaj złotej zasady, jakie wymiary powinno mieć narzędzie, bardziej dopiera się je pod indywidualne preferencje użytkownika.
- Grubość noża – przeglądając ofertę, odnajdą Państwa narzędzia, których grubość mieści się w przedziale od 0,9 mm do 2,5 mm. Parametr ten decyduje bezpośrednio o giętkości noża.
- Długość ostrza – w zależności od tego, który model narzędzia Was interesuje może mięć on ostrze o długości od 15 cm do 24 cm. Wartość ta musi być ściśle dostosowane do produktów, jakie planujecie kroić, żeby nie wystąpiła sytuacja, w których Wasze ostrze jest krótsze od siekanego surowca.
Taka różnorodność pozwala wybrać odpowiedni produkt do czynności, jaka będzie wykonywana w Waszym lokalu gastronomicznym oraz preferencji kucharza, który będzie obsługiwał tego typu przyrząd.
Noże do cięcia ryb dla profesjonalistów.
Tak jak Państwo mogą zauważyć, u nas zakupicie noże do cięcia ryb dla profesjonalistów. Mało tego będą one zgodne ze wszystkimi normami, które są przestrzegane w lokalach gastronomicznych. Również będą one łatwe i bezpieczne w użyciu. Właśnie z tych względów warto zainteresować się naszymi produktami. Oprócz tego zakupicie je u nas w atrakcyjnych cenach oraz z dużymi rabatami. Nam już nic nie pozostaje jak zaprosić do zakupów. Czekamy na Wasze zamówienia!