Noże kuchenne Superior

Cena netto:
38,00 zł
Cena netto:
36,10 zł
Cena brutto:
46,74 zł
Cena brutto:
44,40 zł
Oszczędzasz: 2,34 zł
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 44,40 zł
Cena netto:
42,00 zł
Cena netto:
39,90 zł
Cena brutto:
51,66 zł
Cena brutto:
49,08 zł
Oszczędzasz: 2,58 zł
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 49,08 zł
Pokazano 1-2 z 2 pozycji

Podczas przygotowywania posiłków używamy różnych przyrządów do krojenia. Warto na swoim wyposażeniu posiadać ich odpowiednią ilość. Nigdy nie wiadomo, co w danym momencie będzie niezbędne. Gdybyście chcieli zwiększyć liczbę swoich przyborów kuchennych, to zapraszamy do zakupu noży kuchennych Superior. Właśnie teraz dokonamy ich prezentacji.

Parametry techniczne noży kuchennych Superior.

Zacznijmy od tego, jak w ogóle zbudowane są noże kuchenne Superior. Wykonane zostały one ze stali molibdenowo-wanadowej. W niektórych kartach katalogowych można także spotkać oznaczenie T5MoV. Twardość samego ostrza to od 54 do 55 stopni HRC. Same rękojeści powstały z ABS i wyposażone zostały w aluminiowe nity. Jak podaje sam producent, jego wyroby mogą stanowić wyposażenie wielu lokali gastronomicznych, ale także domowych kuchnie. Trzeba, więc przyznać, że są to dość uniwersalne rozwiązania.

Jakie noże kuchenne wchodzą w skład linii Superior?

Linia Superior na ten moment składa się z dwunastu produktów. Znajdziecie w niej następujące noże gastronomiczne:

  • Noże szefa kuchni.
  • Noże do krojenia mięsa.
  • Noże do kebabu.

Po wyżej wymienionych rodzajach przyborów można stwierdzić jedną rzecz. Mianowicie seria ta została stworzona z myślą o obróbce mięsa. Więc znajdzie ona zastosowanie w wielu lokalach gastronomicznych.

Noże kuchenne Superior różnej długości.

Gdy już wspomnieliśmy o obróbce mięsa. Proces ten wykonywany jest na różnych wielkościach kawałkach. Co za tym idzie, również same noże muszą posiadać odpowiednie parametry. Najmniejszych produkt z serii Superior posiada długość 145 mm natomiast największy aż 550 mm.

Natomiast wszystkie noże posiadają grubość 3 mm. Dla części z Was może się wydawać, że wartość ta jest dość duża. Jednak dzięki temu nóż tak mocno nie wygina się podczas pracy. To natomiast chroni go przed złamaniem. W przypadku obróbki mięsa może mieć to ogromne znaczenie.

Profesjonalne noże z serii Superior.

Noże gastronomiczne z serii Superior zostały stworzone dla profesjonalistów. Widać to chociażby po grubości ostrza. Również aspekt ten zauważymy w dużej rozpiętości długości ostrza. Używanie takich przyborów w gruncie rzeczy będzie odbywało się w lokalach gastronomicznych. W takich jak:

  • Restauracje.
  • Hotele.
  • Miejsca, gdzie przygotuje się kebaby.
  • Pensjonaty.
  • Szkoły.
  • Przedszkola.
Produkt dodany do listy życzeń

Serwis wykorzystuje pliki cookies m.in. w celu poprawienia jej dostępności, personalizacji, obsługi kont użytkowników czy aby zbierać dane, dotyczące ruchu na stronie. Każdy może sam decydować o tym czy dopuszcza pliki cookies, ustawiając odpowiednio swoją przeglądarkę. Więcej informacji znajdziesz w Polityce Prywatności i Regulaminie Sklepu.