Zapraszamy do zapoznania się z ofertą naszego sklepu !
Pokazuje 1 - 5 z 5 elementów

Grille lawowe

Grillowane potrawy nieodzownie kojarzą się nam z okresem letnim. Jednak, co w sytuacji, gdy w naszym lokalu gastronomicznym tego typu dania chcemy podawać przez cały rok? Wówczas wystarczy wyposażyć się w grille lawowe z tej kategorii.

Grille lawowe – zasada działania.

Grille lawowe to proste urządzenia o nieskomplikowanej budowie. Wyposażone są one w palniki gazowe, zasilane gazem ziemnym lub z butli propan-butan. Elementy grzewcze zasypuje się kamieniami lawowymi (stąd nazwa maszyny), które się nagrzewają. W późniejszym czasie ciepło to jest oddawane potrawom, które są podgrzewane. Część z produktów może być wyposażone w dodatkowe ruszty żeliwne ułatwiające obróbkę takiej żywności jak mięsa lub ryby.

Zalety stosowania grillów lawowych.

Ze stosowania grillów lawowych wypływa kilka plusów, na których chcielibyśmy się w tym momencie skupić. Przede wszystkim zaliczamy do nich ekonomię. Kamienie lawowe, którym zasypia się urządzenie, mogą być używane wielokrotnie do momentu ich wykruszenia. W związku z tym nie trzeba ich wymieniać za każdym razem, gdy uruchamiamy grill.

Również potrawy przygotowywane na tego typu urządzeniach są zdrowsze. Wynika to z faktu, iż kawałki lawy wulkanicznej mają nieregularne kształty, a co za tym idzie, są w stanie pochłonąć duże ilości tłuszczu. To natomiast prowadzi to tego, iż nie powstają szkodliwe substancje z jego spalania. Dzięki temu wszyscy jemy zdrowiej.

Łatwiej również zadbać o czystość tego typu maszyny. Tutaj wchodzi do gry kamień, na którym podgrzewamy dania. Posiada on właściwości samooczyszczające. Wystarczy tylko zagrzać go do wysokiej temperatury, aby wszystkie zanieczyszczenia zostały wypalone.

Te kilka zalet grillów lawowych tutaj przedstawionych nie wątpliwie przekona Państwo do zakupu tych produktów.

Parametry opisujące grill lawowy.

Gill lawowy jak większość urządzeń elektrycznych może być opisywana różnymi parametrami. W akapicie tym zbierzemy te najważniejsze.

  • Moc urządzenia – to od niej zależy, jak szybko przygotujesz swoje posiłki. W tego typu urządzenia jest dość duża, ponieważ oprócz dań należy jeszcze podgrzać kamienie lawowe.
  • Źródło zasilania – oferowane przez nas rozwiązania zasilane są gazem. Jednak w Polsce występuje ich, co najmniej kilka rodzajów. Dlatego powinno się sprawdzić, jaki posiadamy w swoim lokalu i skontrolować czy maszyna jest do niego dostosowana.
  • Powierzchnia robocza – to właśnie te liczby mówią, jaką przestrzenią będziemy dysponowali do położenia naszych produktów, które chcemy podgrzać.
  • Przyłącze gazowe – do wprowadzania gazu do urządzenia służą rurki o różnej średnicy. W każdym produkcie znajduje się informacja do fi jest dostosowany.

Grille lawowe dla profesjonalistów i nie tylko.

Grille lawowe możemy polecić wszystkim osobą, które chcą jeść przez cały rok grillowane potrawy. Nie ważne czy jesteś właścicielem kuchni lub domowych użytkownikiem te maszyny przypadną ci do gustu. Oferujemy dużą liczbę grilli od sprawdzonych producentów. U nas zakupisz tylko najlepsze urządzenia.