Suszarki do żywności

Suszarka do żywności
Obecnie brak na stanie
Cena netto:
549,00 zł
Cena netto:
397,10 zł
Cena brutto:
675,27 zł
Cena brutto:
488,43 zł
Oszczędzasz: 186,84 zł
Suszarka do żywności Profi Line [HENDI] [229033]
Obecnie jest na stanie
Cena netto:
928,00 zł
Cena netto:
881,60 zł
Cena brutto:
1 141,44 zł
Cena brutto:
1 084,37 zł
Oszczędzasz: 57,07 zł
Negocjuj cenę

Alert cenowy

Znalazłeś ten produkt taniej u konkurencji? Zgłoś nam to a skontaktujemy się z Tobą aby negocjować cenę.

* Wymagane pola

Suszarka do zywnosci Profi Line [229026]
Obecnie jest na stanie
Cena netto:
1 367,00 zł
Cena netto:
1 298,65 zł
Cena brutto:
1 681,41 zł
Cena brutto:
1 597,34 zł
Oszczędzasz: 84,07 zł
Negocjuj cenę

Alert cenowy

Znalazłeś ten produkt taniej u konkurencji? Zgłoś nam to a skontaktujemy się z Tobą aby negocjować cenę.

* Wymagane pola

Suszarka do żywności Kitchen Line, 7 tac [HENDI] [229064]
Obecnie jest na stanie
Cena netto:
675,00 zł
Cena netto:
641,25 zł
Cena brutto:
830,25 zł
Cena brutto:
788,74 zł
Oszczędzasz: 41,51 zł
Negocjuj cenę

Alert cenowy

Znalazłeś ten produkt taniej u konkurencji? Zgłoś nam to a skontaktujemy się z Tobą aby negocjować cenę.

* Wymagane pola

Cena netto:
1 090,00 zł
Cena netto:
872,00 zł
Cena brutto:
1 340,70 zł
Cena brutto:
1 072,56 zł
Oszczędzasz: 268,14 zł
Negocjuj cenę

Alert cenowy

Znalazłeś ten produkt taniej u konkurencji? Zgłoś nam to a skontaktujemy się z Tobą aby negocjować cenę.

* Wymagane pola

Pokazano 1-6 z 6 pozycji

Proces suszenia żywności jest znany od tysięcy lat. Metoda ta sprawia, iż tak przygotowane produkty można przechowywać dłużej. Do tego nie tracą one swoich właściwości. W dawnych czasach wystawiano składniki na słońce i czekano, aż stracą wilgoć oraz się wysuszą. Dzisiaj robi się to o wiele szybciej i w profesjonalnych suszarkach do żywności.

Co można poddawać obróbce termicznej w suszarkach do grzybów, ziół, mięsa, owoców i warzyw?

W suszarkach do żywności można wysuszyć termicznie takie rzeczy jak: owoce,

  • grzyby,
  • warzywa,
  • zioła,
  • mięsa,
  • ryby.

Widać, że grupa produktów, w których można pozbyć się wody jest bardzo duża. Sprawia to, że maszyny te znajdą swoje zastosowanie w większości lokalach gastronomicznych. Przygotowane w ten sposób składniki w późniejszym czasie dodawane są do inny potraw. Razem tworzą, więc aromatyczne dania. Wartym podkreślenia jest fakt, że w ten sposób obrobione jedzenie nie traci swoich właściwości odżywczych. Można wykorzystać je w okresach gdzie nie występuje naturalnie.

Budowa suszarki do żywności.

Suszarka do mięsa to niewielki elementy przypominające prostokąt. W jej wnętrzu znajdują się:

  • urządzenie emitujące ciepło,
  • wentylator,
  • perforowane półki,
  • inna elektronika niezbędna do działania.

Nie mogło również zabraknąć drzwiczek uniemożliwiających wydostanie się ciepła na zewnątrz.

Elementy grzewcze generują ciepłe powietrze, a ich rozprowadzeniem po całej obudowie zajmuje się wentylator. Musi być od dużej wydajności, aby gorące powietrze mogło być równomiernie rozprowadzane po całej maszynie. W innym wypadku nie moglibyśmy wysuszyć wszystkich składników, które znajdują się w środku. Nad całym procesem piecze ma elektronika, która dba o uzyskanie odpowiednich warunków suszenia.

Na co zwracać uwagę przy zakupie suszarki do żywności?

Wybierając suszarkę do grzybów warto zwrócić uwagę na kilka następujących aspektów:

  • Ilość sit / rusztów – wartość ta będzie determinowała ile produktów będziecie mogli włożyć na raz do suszenia.
  • Moc urządzenia – większa moc urządzenia oznacza skrócenie całego procesu obróbki termicznej. Jednak warto pamiętać, iż takie czynności zazwyczaj trwałą dłuższą chwilę.
  • Czas suszenia – nasze maszyny mogą pracować 24 godziny w odstępach 30-minutowych. Wartości te pozwalają wysuszyć wiele produktów jednego dnia.
  • Rodzaj panelu sterującego – rozwiązania tutaj przedstawione mogą być wyposażone w dwa rodzaje paneli. Ręczne (pokrętła i guziki) lub cyfrowy.
  • Regulacja temperatury – chcąc suszyć różne produkty, musicie wyposażyć się w suszarki z możliwością regulacji temperatury. U nas zmienicie temperaturę w zakresie od 35°C do 75°C. Z gradacją, co 5°C.

Czyjej produkcji dehydratory do żywności kupić?

Suszarki do grzybów i owoców produkowane są przez wiele firm. Praktycznie można je znaleźć w każdym markecie elektronicznym. Większość z nas wybiera pierwsze urządzenie do obróbki termicznej, jakie wpadną nam w oko. Według nas jest to duży błąd! Tym bardziej, gdy proces suszenia chcecie wykonywać wielokrotnie. Wówczas naprawdę warto zdecydować się na profesjonalne maszyny. Te dostarczane są przez takich producentów jak:

  • Hendi.
  • Stalgast.

Właśnie ich suszarki do warzyw i owoców odnajdziecie w naszym sklepie internetowym.

Suszarki do żywności jako produkt sezonowy.

Trzeba przyznać, że suszarki do owoców cieszą się największą popularnością w sezonie letnim. Wynika to głównie z faktu, że właśnie wtedy dojrzewa najwięcej produktów, które chcemy ususzyć. Jednak zapewniamy, że tego typu urządzenia mogą być używane również w innych okresach roku. Dlaczego? Ponieważ w ich wnętrzu można poddawać obróbce wiele innych elementów. O części z nich pewnie nie mieliśmy o nich pojęciach. Zaliczamy do nich między innymi:

  • Mięso.
  • Zioła.

Dla kogo dehydratory do żywności?

Dehydratory do żywności to produkty dla odpowiedniej grupy osób. Tej, która chce przechowywać swoje produkty żywnościowe dłużej w nienagannej strukturze. Również urządzenia te przeznaczone są ludziom chcącym zmieniać smak suszonych produktów. Wielu koneserów podkreśla właśni, iż tak obrabiane rzeczy smakują lepiej. Nasze urządzenia skrócą cały proces obróbki termicznej i sprawią, że stanie się on łatwiejszy.

Produkt dodany do listy życzeń

Serwis wykorzystuje pliki cookies m.in. w celu poprawienia jej dostępności, personalizacji, obsługi kont użytkowników czy aby zbierać dane, dotyczące ruchu na stronie. Każdy może sam decydować o tym czy dopuszcza pliki cookies, ustawiając odpowiednio swoją przeglądarkę. Więcej informacji znajdziesz w Polityce Prywatności i Regulaminie Sklepu.