Lampy do podgrzewania
Lampa do podgrzewania potraw to coraz częściej stosowane rozwiązanie w lokalach gastronomicznych. To właśnie dzięki niej można utrzymać temperaturę pizzy krótko przed jej podaniem. Produkt ten przyda się w takich miejscach jak stołówka, restauracja lub kuchnia szpitalna. W tych pomieszczeniach przygotowuje się posiłki z wyprzedzeniem. Pod taką maszyną nie stracą one swojej temperatury.
Rodzaje lamp do podgrzewania potraw.
W swojej ofercie posiadamy dwa rodzaje lamp do podgrzewania potraw: wiszące oraz stojące. Te pierwsze dostosowane są do montażu podsufitowego, natomiast drugie można umieścić na blacie stołu roboczego. Nie wątpliwie dużą zaletą sprzętów sufitowych jest oszczędność miejsca. Praktycznie nigdy nie wykorzystujemy, górnych części naszego lokalu. Dzięki nim będziemy mogli optymalnie zagospodarować tę przestrzeń. Natomiast urządzenia nablatowe sprawdzą się u osób, które posiadają dużą ilość stołów nierdzewnych lub bar. To na nich umieszczą Państwo wspomniane urządzenie grzewcze.
Sposoby regulacji temperatury w lampie do podgrzewania potraw.
Regulacja temperatury w obu przypadkach odbywa się poprzez zwiększanie bądź zmniejszanie odległości od danej potrawy. Jest to bardzo istotne, ponieważ w lampach do podgrzewania przygotowujemy różne dania. Jedne potrzebuje większej ilości stopni Celsjusza natomiast drugie mniej. Dlatego właśnie musi istnieć sposób ich regulacji. Producent wyprodukował lampy do podgrzewania potraw w trzech kolorach srebrnym, czarnym oraz miedzianym. Wszystkie trzy barwy będziemy w stanie zastosować w większości lokalach gastronomicznych. Prócz głównej roli, jaką jest podgrzewanie produktu, te mogą również stanowić element dekoracyjny naszego lokalu. Wynika to z faktu, że mimo swoje surowości wyglądają one dość elegancko. Nie wątpliwie mogą się one spodobać nie jednemu Waszemu gościowi.
Materiały eksploatacyjne do lamp do podgrzewania potraw.
Maszyny do podgrzewania potraw po dłuższym użytkowaniu mają prawo się zepsuć tak jak każde urządzenie elektryczne. Najczęściej awarii ulegają żarówki grzewcze, które również można zakupić w naszym sklepie internetowym. Warto podkreślić, iż nasze promienniki podczerwieni odporne są na stłuczenia. Dlatego bez obaw można je zastosować w miejscach, gdzie przygotowuje się żywność. Będą one pasowały do wszystkich maszyn mających gwint E27. Przed wyborem odpowiedniego akcesorium należy sprawdzić, jaką mocą dysponuje Wasze urządzenie. W swojej ofercie posiadamy żarówki o maksymalnej mocy 250 W.
Na co zwracać uwagę w karcie katalogowej urządzenia do ogrzewania potraw.
Karty katalogowe urządzeń do ogrzewania potraw niejednokrotnie są obszerne. Znajduje się tam wiele liczb oraz niezrozumiałe terminy. Na co więc zwrócić szczególną uwagę? Już będziemy z odpowiedzią! Przedstawiamy Wam listę istotnych parametrów urządzeń do ogrzewania potraw.
- Ilość elementów grzewczych - w zależności od konstrukcji może być jeden lub dwa. Ich ilość wpływa ta to jak duże dania będziecie mogli podgrzewać.
- Moc urządzenia - w gruncie rzeczy wpływa ona na wytwarzaną temperaturę. Im większa moc tym stopni Celsjusza jest więcej.
- Sposób podłączenia - wszystkie rozwiązania znajdujące się na rynku zasilane są energią elektryczną. Praktycznie zawsze tą o napięciu 230 V.
- Wymiary - nie bez znaczenie są także same wymiary. Musimy przecież zarezerwować odpowiednią ilość miejsca.
Sprawdzone urządzenia do podgrzewania potraw.
Z naszego doświadczenie wiemy, że zawsze chcecie zakupić najlepsze produkty. Zależy Wam szczególnie na wysokiej, jakości wykonania ale także bezawaryjnej pracy. Mając tego świadomość wprowadzamy do swojej oferty urządzenia do podgrzewania potraw od sprawdzonych dostawców. Do takich zaliczamy następujące firmy:
- Hendi.
- Stalgast.
Od wielu już lat dostarczają oni profesjonalne wyposażenie lokali gastronomicznych. Posiadają, więc oni duże doświadczenie w tej materii. Możecie być więc pewni, że ich asortyment dopracowany jest pod każdym względem. Będzie Wam on służył przez długie lata i to bez jakiejkolwiek awarii.
Lampy do podgrzewania potraw, jako innowacyjne wyposażenie gastronomiczne.
Maszyny do ogrzewania potraw zawarte w tej kategorii to nowoczesne urządzenia. Mają one sprecyzowane zadanie i estetyczny wygląd. Dzięki ich zastosowaniu zyskasz możliwość utrzymania temperatury dania przed jego podaniem oraz ładnie przystroisz swoje wnętrze. Obydwa czynniki są dość ważne w lokalach gastronomicznych. W przypadku, gdy przygotowujesz posiłki z wyprzedzeniem do posiadanie tego typu urządzeń jest koniecznością.