Zapraszamy do zapoznania się z ofertą naszego sklepu !
na stronę
Pokazuje 1 - 30 z 52 elementów

Bemary gastronomiczne

Bemary gastronomiczne są przydatnymi urządzeniami w lokalach, gdzie nie wszystkie potrawy przygotowuje się na bieżąco. Tego typu maszyny pozwolą Wam utrzymać ciepło wcześniej przygotowanych dań. Dzięki nim możecie mieć pewność, iż Wasi klienci nie będą długo czekać na złożone zamówienia.

Budowa bemaru gastronomicznego.

Budowa bemaru gastronomicznego jest bardzo prosta. Składa się on ze zbiornika ze stali nierdzewnej, do którego wlewana jest woda oraz grzałki elektrycznej, która ją podgrzewa. W maszynie umieszczamy dania w naczyniach (zwykle pojemniki GN). Po ich włożeniu utrzymana jest temperatura poprzez wytworzenie pary wodnej. Potrawy nie wystudzają się szybko, a wszystko to dzięki umieszczeniu elementu grzewczego w dolnej części maszyny. Nawet częste otwieranie pojemników nie wpływa znacząco na ciepłotę posiłku.

Rodzaje bemarów gastronomicznych.

Na stronie internetowej znajdą Państwo kilka rodzajów bemarów gastronomicznych. Przedstawimy je teraz i opiszemy ich zastosowanie.

  • Bemary stołowe – najmniejsze urządzenia z całego repertuaru. Umieszczamy je na ladach sprzedażowych lub stołach nierdzewnych. Ze względu na swoją kubaturę idealnie sprawdzą się w mniejszych lokalach.
  • Bemary wolnostojące – maszyny dostarczane do klienta razem ze zintegrowaną podstawą. Do ich użytkowania nie jest niezbędna żadna przestrzeń robocza. Najczęściej używane są w większych stołówkach oraz placówkach zbiorowego żywienia.
  • Bemary jezdne – ten typ produktów został wyposażony w podstawę z kółkami. Dzięki temu bez większych problemów można go przemieszczać. Nawet jeżeli jest on załadowany do pełna daniami. Niezbędny w miejscach, gdzie występuje duża kuchnia lub ogromna przestrzeń, w której spożywa się posiłki.

Kupujemy bemar gastronomiczny.

Jesteśmy zdecydowania na zakup bemaru gastronomicznego i nawet wybraliśmy jego rodzaj. Idzie do hurtowni gastronomicznej i okazuje się, że w ofercie znajduje się kilkanaście modeli tego typu urządzeń. Tutaj, więc pada pytanie: Na co zwrócić uwagę. Już pędzimy z odpowiedzią.

  • Moc urządzenia – wartość ta pozwala nam wywnioskować, jak szybko będą podgrzewane potrawy. Im większa moc, tym krótszy czas oczekiwania.
  • Źródło zasilania – część osób wpada w zakłopotanie, nie sprawdzając tego parametru. Wynika to z faktu, że w większości przypadków okazuje się, że nie posiadają oni odpowiedniej instalacji elektryczne. Dlatego należy pamiętać, że maszyny te mogą być zasilane napięciem 230 V lub 400 V.
  • Rodzaj pojemników – każdy producent podaje, do jakich pojemników GN przystosowane jest dany model. Gdy chcemy go użytkować, musimy na swoim wyposażeniu posiadać odpowiednie pojemników. Bardzo ważne należy je zakupić osobno, ponieważ nie są dostarczane w zestawie.
  • Zakres temperatur – możliwość regulacji temperatury występuje w każdym rozwiązania jednak jej zakres może być różny.

Niezastąpione bemary gastronomiczne.

Bemary gastronomiczne to proste urządzenia, które ciężko zastąpić w profesjonalnej kuchni. Zobaczcie całą naszą ofertą tych elektrycznych produktów od sprawdzonych dostawców. Posiadamy rozwiązania, które zadowoloną nawet najbardziej wymagających klientów. Kupując u nas na pewno nie będziecie zawiedzeni!