Bemary gastronomiczne
Bemary gastronomiczne są przydatnymi urządzeniami w lokalach, gdzie nie wszystkie potrawy przygotowuje się na bieżąco. Tego typu maszyny pozwolą Wam utrzymać ciepło wcześniej przygotowanych dań. Dzięki nim możecie mieć pewność, iż Wasi klienci nie będą długo czekać na złożone zamówienia.
Budowa bemaru gastronomicznego.
Budowa bemaru gastronomicznego jest bardzo prosta. Składa się on ze zbiornika ze stali nierdzewnej, do którego wlewana jest woda. Również posiada on grzałki elektrycznej, która ją podgrzewają. W maszynie umieszczamy dania w naczyniach (zwykłe pojemniki GN). Po ich włożeniu utrzymana jest temperatura poprzez wytworzenie pary wodnej. Potrawy nie wystudzają się szybko, a wszystko to dzięki umieszczeniu elementu grzewczego w dolnej części maszyny. Nawet częste otwieranie pojemników nie wpływa znacząco na ciepłotę posiłku.
Rodzaje bemarów do gastronomii.
Na stronie internetowej znajdą Państwo kilka rodzajów bemarów gastronomicznych. Przedstawimy je teraz i opiszemy ich zastosowanie.
- Bemary elektryczne nastawne(stołowe) – najmniejsze urządzenia z całego repertuaru. Umieszczamy je na ladach sprzedażowych lub stołach nierdzewnych. Ze względu na swoją kubaturę idealnie sprawdzą się w mniejszych lokalach.
- Bemary elektryczne wolnostojące – maszyny dostarczane do klienta razem ze zintegrowaną podstawą. Do ich użytkowania nie jest niezbędna żadna przestrzeń robocza. Najczęściej używane są w większych stołówkach oraz placówkach zbiorowego żywienia.
- Bemary elektryczne jezdne – ten typ produktów został wyposażony w podstawę z kółkami. Dzięki temu bez większych problemów można go przemieszczać. Nawet jeżeli jest on załadowany do pełna daniami. Niezbędny w miejscach, gdzie występuje duża kuchnia lub ogromna przestrzeń, w której spożywa się posiłki.
Kupujemy bemar elektryczny.
Jesteśmy zdecydowania na zakup bemaru elektrycznego i nawet wybraliśmy jego rodzaj. Idziesz do hurtowni gastronomicznej i co okazuje się? Że w ofercie znajduje się kilkanaście modeli tego typu urządzeń. Tutaj, więc pada pytanie: Na co zwrócić uwagę. Już pędzimy z odpowiedzią.
- Moc urządzenia – wartość ta pozwala nam wywnioskować, jak szybko będą podgrzewane potrawy. Im większa moc, tym krótszy czas oczekiwania.
- Źródło zasilania – część osób wpada w zakłopotanie, nie sprawdzając tego parametru. Wynika to w większości z jednego faktu. Że nie posiadają oni odpowiedniej instalacji elektrycznej. Dlatego należy pamiętać, że maszyny te mogą być zasilane napięciem 230 V lub 400 V.
- Rodzaj pojemników – każdy producent podaje, do jakich pojemników GN przystosowane jest dany model. Gdy chcemy go użytkować, musimy na swoim wyposażeniu posiadać odpowiednie pojemników. Bardzo ważne należy je zakupić osobno, ponieważ nie są dostarczane w zestawie.
- Zakres temperatur – możliwość regulacji temperatury występuje w każdym rozwiązania jednak jej zakres może być różny.
Kto produkuje bemary grzewcze?
Wbrew pozorom liczba producentów bemarów grzewczych nie należy do okazałych. Spowodowane jest to popularność tego typu urządzenia. Właśnie nie jest ona zbyt dużą dlatego większość firm zdecydowała się na ich wycofanie z oferty. Jednak w katalog następujących koncernów możecie dalej je odnaleźć:
- Hendi.
- Stalgast.
- Bartscher.
- Lozamet.
Wyżej wymienione firmy do czołowi producenci i importerzy wyposażenia gastronomicznego. Obecni są oni na rynku od wielu już lat. Ich konstrukcję charakteryzują się dużym dopracowaniem. Dlatego rozwiązanie przez nie oferowane możecie śmiało kupować. Na pewno będziecie z nich zadowoleni.
Niezastąpione bemary grzewcze.
Bemary grzewcze to proste urządzenia, które ciężko zastąpić w profesjonalnej kuchni. Zobaczcie całą naszą ofertą tych elektrycznych produktów od sprawdzonych dostawców. Posiadamy rozwiązania, które zadowoloną nawet najbardziej wymagających klientów. Kupując u nas na pewno nie będziecie zawiedzeni!