Zapraszamy do zapoznania się z ofertą sklepu !
  • Negocjuj Cenę
    Negocjuj cenę

    Nazwa produktu: NALEŚNIKARKA

    Kod produktu: 212028 - 49479 - 1

    * Wymagane pola

    Anuluj lub  

  • Negocjuj Cenę
    Negocjuj cenę

    Nazwa produktu: Naleśnikarka z płytą żeliwną, Caterina, Ø 400 mm, P 3 KW

    Kod produktu: 772284 - 52173 - 1

    * Wymagane pola

    Anuluj lub  

  • Negocjuj Cenę
    Negocjuj cenę

    Nazwa produktu: Naleśnikarka gazowa okrągła

    Kod produktu: 777243 - 41470 - 1

    * Wymagane pola

    Anuluj lub  

  • Negocjuj Cenę
    Negocjuj cenę

    Nazwa produktu: Naleśnikarka okrągła 3,6 kW

    Kod produktu: 777242 - 41469 - 1

    * Wymagane pola

    Anuluj lub  

Pokazuje 1 - 4 z 4 elementów

Naleśnikarki gastronomiczne

Naleśniki występują dość często, jako samodzielna potrawa. Stanowią one także składnik wielu innych dań przez nas robionych. Od ich przygotowania często zależy smak powstałego dzieła. W celu zmniejszenia ryzyka restauracje lub hotele wyposażają się w naleśnikarki gastronomiczne. Kategoria ta zawiera wszystkie tego typu urządzenia do pieczenia naleśników.

Idealna grubość naleśnika przy zastosowaniu naleśnikarki gastronomicznej.

Większość z nas zdaje sobie sprawę, jak ważna jest grubość naleśnika. Szczególnie gdy jest on składnikiem innych dań. Zbyt cienki będzie szybko się rwał, co może doprowadzić do wypadnięcia farszu. Natomiast zbyt gruby zabije smak całej potrawy. Mając tego świadomość właściciele restauracji bądź dużych kuchni wyposażają się w profesjonalne urządzenia do pieczenia naleśników. Na ich płycie grzewczej jesteście w stanie rozprowadzić bardzo cienką warstwę masy. Dzięki czemu po wypieczeniu powstanie idealny naleśnik. Maszyny tego typu ułatwiają mocno pracę tym bardziej, jeżeli wypiekamy duże ilości tego składnika. Właśnie w takich sytuacjach warto mocniej zastanowić się nad zakupem prezentowanych tutaj rozwiązań.

Naleśnikarka gastronomiczna elektryczna czy gazowa?

Przyglądając się różnym maszyną do pieczenia naleśników, zauważą Państwo jedną rzecz. Mianowicie mogą być one zasilane w różny sposób. Co za tym idzie, rozróżniamy:

  • Naleśnikarki elektryczne.
  • Naleśnikarki gazowe.

W tym momencie dość często pytanie: Jaką rodzinę urządzeń wybrać? Patrząc tylko i wyłącznie na to, jak one działają, nie ma to kompletnie żadnego znacznie. Obydwa rodzaje równomiernie rozprowadzają ciepło oraz zapewniają krótki czas przygotowywania. Zakup odpowiedniej maszyny powinien być podyktowany jedną sprawą. Mianowicie, jaką instalację akurat posiadacie w swoim lokalu gastronomicznym. Niczym więcej!

Konstrukcja profesjonalnego urządzenia do smażenia naleśników ma znaczenie.

Konstrukcja profesjonalnej naleśnikarki to bardzo ważny aspekt. Wpływa on między innymi na ergonomię użytkowania oraz długość pracy bez awarii. Z tego właśnie względu w swojej ofercie posiadamy urządzenia, których korpusy wykonane są ze stali nierdzewnej. Dzięki temu materiałowi są one odporne na uszkodzenia mechaniczne. Również rdza, o którą łatwo w kuchniach nie będzie im straszna.

Warto także zwrócić uwagę, z czego została stworzona płyta grzewcza w maszynie do pieczenia naleśników. Oczywiście najlepiej, gdyby to było żeliwo pokryte powłoką ceramiczną bądź teflonową. Wówczas mamy pewność, że ciepło będzie rozchodziło się równomiernie. Natomiast po całym procesie smażenia bez większych problemów ściągniemy nas naleśnik. Sami, więc widzicie, że nie można pominąć konstrukcji tego typu maszyn podczas ich zakupu.

Tych parametrów nie możecie powinąć przy wyborze profesjonalnej naleśnikarki przemysłowej!

Podczas zakupu naleśnikarek przemysłowych występują cechy, których nie możecie pominąć. Musicie je koniecznie sprawdzić! Zaliczamy do nich:

  • Wymiary – te trzy liczby określające długość, szerokość i wysokość. Pozwalają sprawdzić, ile miejsca będzie zajmowało urządzenie.
  • Wielkość płyty grzewczej – płyta grzewcza praktycznie we wszystkich naleśnikarkach to koło, którego średnia jest ważna. Od niej będzie zależało, jaki największy naleśnik wypieczecie.
  • Moc urządzenia – ma ono przełożenie na długość procesu smażenia.
  • Zabezpieczenie – naleśnikarka niejednokrotnie pracuje w ciężkich warunkach. Z tego względu powinna ona posiadać przynajmniej zabezpieczenie przeciwko przegrzaniu.
  • Dodatkowe wyposażenie – niejednokrotnie zdarza się sytuacja, w której producent do swojej maszyny dorzuca dodatki. Może być to drewniana szpatułka ułatwiająca rozprowadzanie ciasta. Sprawdźcie, czy wy ją także dostaniecie.
  • Termostat – ten układ pozwala płynnie regulować temperaturę, jaka będzie panować w środku.

Sprawdzone urządzenia do naleśników.

Naleśnikarki przemysłowe to rozwiązania, które pracują codziennie bardzo długo. Z tego właśnie względu powinniśmy zdecydować się na zakup urządzenia do smażenia naleśników od sprawdzonych dostawców. W naszym sklepie internetowym odnajdą Państwo między innymi wyroby takich firm jak:

  • Caterina.
  • Stalgast.
  • Hendi.
  • Roller Grill.

Koncerny te istnieją już na rynku kilkanaście lat i dostarczają wyposażenie gastronomiczne do wielu placówek. Możecie być, więc pewni ich produktów!