Kotły warzelne

Gotowanie dla dużej liczby osób w jednym czasie dużej kuchni to ogromne wyzwanie. Nie wystarczy tutaj dobry kucharz i wzorowa obsługa pomocy kuchennej. Niezbędny jest jeszcze odpowiedni sprzęt do obróbki termicznej. Najczęściej używanymi maszynami w takim wypadku są kotły warzelne gastronomiczne.

Kotły warzelne gastronomiczne – zastosowanie.

Kotły warzelne gastronomiczne stosowane są do przygotowywania dużej ilości dań jednogarnkowym. Mówimy tutaj o kilkudziesięciu, a nawet kilkunastu porcjach w jednym momencie. Maszyny te ułatwiają pracę oraz skracają czas gotowania posiłków. Głównie dzieje się tak, ponieważ w jednym takim urządzeniu jesteśmy w stanie, zrobić od 30 do nawet 350 litrów wywaru zupowego. Kucharz posiadający tego typu rozwiązanie nie musi doglądać kilku garnków, tylko wystarczy, że skupi się na jednym kotle. Wówczas możemy być pewni, iż przygotuje on idealny obiad i w niczym się nie pomyli.

Kotły warzelne  Jest 48 produktów.

na stronę
Pokazuje 1 - 30 z 48 elementów
Pokazuje 1 - 30 z 48 elementów

Zasilanie kotłów warzelnych gastronomicznych.

Oferowane przez nas kotły warzelne mogą być zasilane za pomocą:

  • Energii elektrycznej.
  • Gazu.
  • Pary.
  • Węgla.

Wybór odpowiedniego źródła zasilania zależy od tego, jaką instalację posiadamy w naszym lokalu gastronomicznym czyli kuchni oraz jakie modyfikacje możemy w nim dokonać. Najmniej inwazyjnymi, a zarazem najczęściej wybieranymi przez naszych klientów są urządzenia zasilane napięciem 230 V lub 400 V trójfazowe. Rzadziej stosuje się warianty gazowe a najrzadziej parowe oraz węglowe. Wynika to z faktu, iż trzeba do tych urządzeń doprowadzić kanały wentylacyjne.

Również muszą mieć Państwo ma uwadze fakt, iż do wszystkich wyżej wymienionych urządzeń grzewczych będziecie musieli doprowadzić również instalację wodną i kanalizacyjną. Jest ona niezbędna do poprawnego funkcjonowania kotła.

Profesjonalne kotły warzelne gastronomiczne.

Kotły warzelne gastronomiczne to idealne rozwiązanie dla placówek masowego żywienia takich jak, szpitale, jednostki wojskowe, domy pomocy społecznej. Idealnie sprawdza się w dużych stołówkach, jadłodajniach czy hotelowych kuchniach. Za ich pomocą kucharze i pomoc kuchenna są w stanie przygotować duże ilości posiłków za jednym razem. Jest o istotny aspekt w przypadku obsługi licznej liczby gości. Jeżeli w twoim stołówce lub barze je obiady kilkaset osób wówczas te maszyny przeznaczone są dla Ciebie.

Kotły warzelne
Menu

Informacja

Tagi