Urządzenia do SOUS VIDE

Urzadzenie Sous vide GN 2/3 [225264]
Ostatnie sztuki w magazynie
Cena netto:
1 389,00 zł
Cena netto:
1 319,55 zł
Cena brutto:
1 708,47 zł
Cena brutto:
1 623,05 zł
Oszczędzasz: 85,42 zł
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 1 613,70 zł
Urzadzenie Sous vide GN 1/1 [225448]
Obecnie jest na stanie
Cena netto:
1 829,00 zł
Cena netto:
1 737,55 zł
Cena brutto:
2 249,67 zł
Cena brutto:
2 137,19 zł
Oszczędzasz: 112,48 zł
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 2 132,51 zł
Piec do gotowania w niskich temperaturach [HENDI] [225479]
Obecnie jest na stanie
Cena netto:
5 499,00 zł
Cena netto:
5 224,05 zł
Cena brutto:
6 763,77 zł
Cena brutto:
6 425,58 zł
Oszczędzasz: 338,19 zł
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 6 016,61 zł
iVide circulator stick Junior [222638]
Obecnie jest na stanie
Cena netto:
1 636,00 zł
Cena netto:
1 554,20 zł
Cena brutto:
2 012,28 zł
Cena brutto:
1 911,67 zł
Oszczędzasz: 100,61 zł
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 1 868,43 zł
Kulki polipropylenowe do cyrkulatorów SmartVide [1180080]
Ostatnie sztuki w magazynie
Cena netto:
439,00 zł
Cena netto:
417,05 zł
Cena brutto:
539,97 zł
Cena brutto:
512,97 zł
Oszczędzasz: 27,00 zł
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 512,97 zł
Cena netto:
1 275,00 zł
Cena netto:
1 020,00 zł
Cena brutto:
1 568,25 zł
Cena brutto:
1 254,60 zł
Oszczędzasz: 313,65 zł
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 1 230,00 zł
Kostkarka do lodu 40 kg / 24 h, Master Frost, 230V/455W
Obecnie jest na stanie
Cena netto:
6 389,00 zł
Cena netto:
6 069,55 zł
Cena brutto:
7 858,47 zł
Cena brutto:
7 465,55 zł
Oszczędzasz: 392,92 zł
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 7 465,55 zł
Negocjuj cenę

Alert cenowy

Znalazłeś ten produkt taniej u konkurencji? Zgłoś nam to a skontaktujemy się z Tobą aby negocjować cenę.

* Wymagane pola

Lodówka do wina 2-strefowa, 46 butelki
Obecnie jest na stanie
Cena netto:
4 589,00 zł
Cena netto:
4 359,55 zł
Cena brutto:
5 644,47 zł
Cena brutto:
5 362,25 zł
Oszczędzasz: 282,22 zł
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 4 310,60 zł
Termos ładowany od góry Camcarriers® GN 1/1
Obecnie jest na stanie
Cena netto:
1 249,00 zł
Cena netto:
1 186,55 zł
Cena brutto:
1 536,27 zł
Cena brutto:
1 459,46 zł
Oszczędzasz: 76,81 zł
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 1 459,46 zł
Pokrywka do pojemnika GN 2/1 do SmartVide
Ostatnie sztuki w magazynie
Cena netto:
419,00 zł
Cena netto:
398,05 zł
Cena brutto:
515,37 zł
Cena brutto:
489,60 zł
Oszczędzasz: 25,77 zł
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 140,22 zł
Deska do serwowania z drewna oliwnego, z rowkiem 400x250x(H)18
Obecnie jest na stanie
Cena netto:
389,00 zł
Cena netto:
369,55 zł
Cena brutto:
478,47 zł
Cena brutto:
454,55 zł
Oszczędzasz: 23,92 zł
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 140,22 zł
Pokazano 1-24 z 25 pozycji

Gotowanie w niskich temperaturach znajduje coraz więcej zwolenników. Wynika to z faktu, iż taki proces przygotowania posiłków zachowuje ich naturalny smak oraz walory odżywce. Jednak do takiej metody niezbędne są urządzenia do Sous Vide znajdujące się w tej kategorii.

Co to jest Sous Vide?

Gotowanie Sous Vide dla wielu może być niezrozumiałym terminem. Nic dziwnego, ponieważ słowo to pochodzi z języka francuskiego i oznacza „w próżni”. Cały proces przygotowania potraw odbywa się w specjalnych szczelnie zamkniętych workach. Powoduje to, iż smak i aromat zostaje wewnątrz. Inaczej niż ma to miejsce w przypadku konwencjonalnego gotowania. Tam zapach unosi się po pomieszczeniu i zostaje w wodzie.

Natomiast odgrzewanie dań wykonuje się w specjalne przygotowanych urządzeniach do gotowania Sous Vide. Charakteryzują się one tym, iż woda użyta do całego procesu ma niższą temperaturę. Trwa ono przez kilka – kilkanaście godzin. To takim czasie mamy pewność, iż posiłek jest idealnie przygotowane wewnątrz oraz na zewnątrz.

Urządzenia do Sous Vide - rodzaje.

W swojej ofercie posiadamy dwa rodzaje urządzeń do gotowania Sous Vide. Umieją one przygotowywać posiłki w obniżonej temperaturze. Pierwsze z nich są to cyrkulatory zanurzeniowe do gotowania sous-vide. Produkty te dostarczane są do Państwa bez jakichkolwiek akcesoriów. Dlatego trzeba zadbać o odpowiednie naczynie do przeprowadzenia całego procesu. Po zakupie dostaniecie samo urządzenie bazowe. Idealne maszyny dla lokali gastronomicznych lub bardziej zaawansowanych osób. One na swoim wyposażeniu posiadają już odpowiednie pojemniki oraz inne niezbędne przedmioty.

Natomiast drugie są to gotowe zestawy Sous Vide. W nich prócz cyrkulatora dostajecie jeszcze odpowiedni pojemnik do przyrządzania potrawy. Większość naszych klientów wybiera właśnie ten typ produktów. Wynika to z faktu, że po wyjęciu z pudełka jest on od razu gotowy do działania. Najlepsze rozwiązanie dla osób, które dopiero zaczynają swoją przygodę z tym sposobem przygotowania posiłków.

Najwyższej jakości urządzenia do gotowania Sous Vide.

Warto zaznaczyć, iż urządzenia do gotowania Sous Vide produkowane są z najwyższych jakości surowców. Dlatego zastosowano tutaj stal nierdzewną oraz plastik. Takie połączenie daje Państwu pewność działania urządzeń przez długi czas. Oprócz tego zapewnia ono odporność na różne uszkodzenia mechaniczne oraz rdzę.

Jednak dobry szkielet to nie wszystko, aby maszyny funkcjonowały prawidłowo. Z tych względów producenci zastosowali najnowsze rozwiązania elektroniczne, jakie w tym momencie dostępne są na rynku. Co za tym idzie, będziecie mogli kontrolować temperaturę przy pomocy wygodnych przycisków dotykowych lub telefonu. Ostania opcja jest możliwa dzięki wbudowanemu odbiornikowi Bluetooth lub Wi-Fi. Tak, więc sami widzicie, że w swojej ofercie posiadamy urządzenia spełniające wymagania XXI wieku. Jesteśmy przekonani, iż będzie się Wam z nich wygodnie korzystało.

Co należy sprawdzić podczas kupowania maszyny do Sous Vide?

Maszyny do Sous Vide nie są jakoś mocno skomplikowane. Jednak obecne są one z nami na rynku od dość krótkiego czasu. W związku z tym niektóre osoby mogą mieć problemy z ich wyborem. Poniżej znajduje się lista najważniejszych parametrów jakie należy sprawdzić.

  • Wielkość naczynia - każdy producent podaje jaką maksymalną pojemność może mieć naczynie, w którym się gotuje. Gdy się nie dostosuje do tej wartości wówczas proces może nie przebiegać poprawnie.
  • Moc - również w kartach katalogowych opisywana jest moc urządzeń do gotowania Sous Vide. W gruncie rzeczy wpływa ona na szybkość przygotowania posiłków. Prócz tego wpływa ona na ilość produktów jakie możemy umieścić w pojemniku GN.
  • Wymiary - nie bez znaczenie są same wymiary maszyny do Sous Vide. Musimy przecież zapewnić odpowiednią przestrzeń w naszym lokalu.

Urządzenia do Sous Vide w gastronomii.

W lokalach gastronomicznych warto przyrządzać posiłki w obniżonych temperaturach. Sposób ten zapewnia zachowanie odpowiedniej świeżość i jakość dań. Urządzenia do gotowania Sous Vide tutaj przedstawione pozwolą Państwu bezproblemowo wprowadzić taki model przygotowywania dań.

Produkt dodany do listy życzeń

Serwis wykorzystuje pliki cookies m.in. w celu poprawienia jej dostępności, personalizacji, obsługi kont użytkowników czy aby zbierać dane, dotyczące ruchu na stronie. Każdy może sam decydować o tym czy dopuszcza pliki cookies, ustawiając odpowiednio swoją przeglądarkę. Więcej informacji znajdziesz w Polityce Prywatności i Regulaminie Sklepu.