Pokazuje 1 - 17 z 17 elementów
Pokazuje 1 - 17 z 17 elementów

Urządzenia do SOUS VIDE

Gotowanie w niskich temperaturach znajduje coraz więcej zwolenników. Wynika to z faktu, iż taki proces przygotowania posiłków zachowuje ich naturalny smak oraz walory odżywce. Jednak do takiej metody niezbędne są urządzenia do gotowania Sous Vide znajdujące się w tej kategorii.

Na czym polega gotowanie Sous Vide?

Gotowanie Sous Vide dla wielu może być niezrozumiałym terminem. Nic dziwnego, ponieważ słowo to pochodzi z języka francuskiego i oznacza „w próżni”. Cały proces przygotowania potraw odbywa się w specjalnych szczelnie zamkniętych workach. Powoduje to, iż smak i aromat zostaje wewnątrz, a nie jak ma to miejsce w przypadku konwencjonalnego gotowania, unosi się po pomieszczeniu i zostaje w wodzie.


Natomiast odgrzewanie dań wykonuje się w specjalne przygotowanych urządzeniach do gotowania Sous Vide. Charakteryzują się one tym, iż woda użyta do całego procesu ma niższą temperaturę i trwa on przez kilka – kilkanaście godzin. To takim czasie mamy pewność, iż posiłek jest idealnie przygotowane wewnątrz oraz na zewnątrz.

Rodzaje urządzeń do gotowania Sous Vide.

W swojej ofercie posiadamy dwa rodzaje urządzeń do gotowania Sous Vide umiejące przygotowywać posiłki w obniżonej temperaturze. Pierwsze z nich są to cyrkulatory zanurzeniowe. Produkty te dostarczane są do Państwa bez jakichkolwiek akcesoriów, dlatego trzeba zadbać o odpowiednie naczynie do przeprowadzenia całego procesu gotowania.

Natomiast drugie są to gotowe zestawy Sous Vide. W nich prócz cyrkulatora dostajecie jeszcze odpowiedni pojemnik do przyrządzania potrawy. Większość naszych klientów wybiera właśnie ten typ produktów, ponieważ po wyjęciu z pudełka jest on od razu gotowy do działania.

Najwyższej jakości urządzenia do gotowania Sous Vide.

Warto zaznaczyć, iż urządzenia do gotowania Sous Vide produkowane są z najwyższych jakości surowców. Dlatego zastosowano tutaj stal nierdzewną oraz plastik. Takie połączenie daje Państwu pewność działania urządzeń przez długi czas.

Urządzenia do gotowania Sous Vide w gastronomii.

W lokalach gastronomicznych warto przyrządzać posiłki w obniżonych temperaturach. Dzięki nim zachowają odpowiednią świeżość i jakość. Urządzenia do gotowania Sous Vide tutaj przedstawione pozwolą Państwu bezproblemowo wprowadzić taki sposób przygotowywania dań.

Urządzenia do SOUS VIDE
Menu

Informacja

Tagi