Zapraszamy do zapoznania się z ofertą naszego sklepu !
Pokazuje 1 - 17 z 17 elementów

Urządzenia do SOUS VIDE

Gotowanie w niskich temperaturach znajduje coraz więcej zwolenników. Wynika to z faktu, iż taki proces przygotowania posiłków zachowuje ich naturalny smak oraz walory odżywce. Jednak do takiej metody niezbędne są urządzenia do gotowania Sous Vide znajdujące się w tej kategorii.

Na czym polega gotowanie Sous Vide?

Gotowanie Sous Vide dla wielu może być niezrozumiałym terminem. Nic dziwnego, ponieważ słowo to pochodzi z języka francuskiego i oznacza „w próżni”. Cały proces przygotowania potraw odbywa się w specjalnych szczelnie zamkniętych workach. Powoduje to, iż smak i aromat zostaje wewnątrz, a nie jak ma to miejsce w przypadku konwencjonalnego gotowania, unosi się po pomieszczeniu i zostaje w wodzie.

Natomiast odgrzewanie dań wykonuje się w specjalne przygotowanych urządzeniach do gotowania Sous Vide. Charakteryzują się one tym, iż woda użyta do całego procesu ma niższą temperaturę i trwa on przez kilka – kilkanaście godzin. To takim czasie mamy pewność, iż posiłek jest idealnie przygotowane wewnątrz oraz na zewnątrz.

Rodzaje urządzeń do gotowania Sous Vide.

W swojej ofercie posiadamy dwa rodzaje urządzeń do gotowania Sous Vide umiejące przygotowywać posiłki w obniżonej temperaturze. Pierwsze z nich są to cyrkulatory zanurzeniowe. Produkty te dostarczane są do Państwa bez jakichkolwiek akcesoriów, dlatego trzeba zadbać o odpowiednie naczynie do przeprowadzenia całego procesu gotowania. Po zakupie dostaniecie samo urządzenie bazowe. Idealne maszyny dla lokali gastronomicznych lub bardziej zaawansowanych osób, które na swoim wyposażeniu posiadają już odpowiednie pojemniki oraz inne niezbędne przedmioty.

Natomiast drugie są to gotowe zestawy Sous Vide. W nich prócz cyrkulatora dostajecie jeszcze odpowiedni pojemnik do przyrządzania potrawy. Większość naszych klientów wybiera właśnie ten typ produktów, ponieważ po wyjęciu z pudełka jest on od razu gotowy do działania. Najlepsze rozwiązanie dla osób, które dopiero zaczynają swoją przygodę z tym sposobem przygotowania posiłków.

Najwyższej jakości urządzenia do gotowania Sous Vide.

Warto zaznaczyć, iż urządzenia do gotowania Sous Vide produkowane są z najwyższych jakości surowców. Dlatego zastosowano tutaj stal nierdzewną oraz plastik. Takie połączenie daje Państwu pewność działania urządzeń przez długi czas. Oprócz tego zapewnia ono odporność na różne uszkodzenia mechaniczne oraz rdzę.

Jednak dobry szkielet to nie wszystko, aby maszyny funkcjonowały prawidłowo. Z tych względów producenci zastosowali najnowsze rozwiązania elektroniczne, jakie w tym momencie dostępne są na rynku. Co za tym idzie, będziecie mogli kontrolować temperaturę przy pomocy wygodnych przycisków dotykowych lub telefonu. Ostania opcja jest możliwa dzięki wbudowanemu odbiornikowi Bluetooth lub Wi-Fi. Tak, więc sami widzicie, że w swojej ofercie posiadamy urządzenia spełniające wymagania XXI wieku. Jesteśmy przekonani, iż będzie się Wam z nich wygodnie korzystało.

Urządzenia do gotowania Sous Vide w gastronomii.

W lokalach gastronomicznych warto przyrządzać posiłki w obniżonych temperaturach. Sposób ten zapewnia zachowanie odpowiedniej świeżość i jakość dań. Urządzenia do gotowania Sous Vide tutaj przedstawione pozwolą Państwu bezproblemowo wprowadzić taki model przygotowywania dań.