Pokazuje 1 - 5 z 5 elementów
Pokazuje 1 - 5 z 5 elementów

Tostery gastronomiczne

W lokalach gastronomicznych podaje się wiele przekąsek. Jednak najczęściej spotykanymi są podgrzane kromki chleba. Do ich szybkiego przygotowania służą tostery gastronomiczne zebrane w tej kategorii. Dzięki nim zrobicie smaczne i zarumienione pieczywo.

Rodzaje tosterów gastronomicznych.

Wśród tosterów gastronomicznych można rozróżnić dwie grupy maszyn. Pierwsza to tak zwane tostery manualne. Charakteryzują się on tym, że musimy sami wsadzić i wyjąć chleb tostowy. Tego typu urządzenia sprawdzą się w miejscach, gdzie podaje się mniejsze ilości tej przekąski lub tam, gdzie jest czas na ich dłuższe przygotowanie.

Druga natomiast to tak zwane tostery przelotowe. Posiadają one odpowiednie podajniki, na których można położyć jeden lub dwa rzędy pieczywa. Po tej operacji ustawiamy prędkość posuwu i nasze tosty samodzielnie trafiają do maszyny. Gdy już się wypieką „wychodzą” one drugą stroną maszyny oraz są gotowe do obioru. Produkty te sprawdzą się w dużych restauracjach i lokalach gastronomicznych.

Solidne tostery gastronomiczne.

Nie ważne czy wybiorą Państwo jedną lub drugą rodzinę tosterów gastronomicznych, będą one wykonane z najlepszej stali nierdzewnej. Materiał ten sprawia, iż nasze produkty odporne są na rdzę oraz uszkodzenia mechaniczne. A jak sami wiemy o jedno i drugie bardzo łatwo w lokalach serwujących żywność. Również warto podkreślić, iż urządzenia posiadają specjalną tacę, na której gromadzą się okruchy chleba. Dzięki takiemu rozwiązaniu łatwo zadbamy o porządek w urządzeniu.

Idealny toster gastronomiczny.

Każdy osoba zakupujący toster gastronomiczny chciałaby, aby był on idealny w użytkowaniu. Chcąc dokonać trafnego wyboru za pierwszym razem, należy dobrze zapoznać się z tego typu urządzeniami. W podpunkcie tym podpowiemy, jakie parametry powinniście sprawdzić.

  • Moc urządzenia – parametr ten decyduje w dużym stopniu o szybkości wykonywania tostów. To akurat większość osób wie, ale również odpowiedzialny jest on za maksymalna grubość pieczywa. Im mniejsza moc tym kromki muszą być cięższe, aby się dobrze wypiec.
  • Pojemność – w sumie jedna z istotniejszych liczb. Określa ona, jaką ilość tostów będziemy mogli zrobić za jednym podejściem.
  • Regulacja czasu opiekania – w opiekaczu przygotowujemy chleb o różnej grubości. Co za tym idzie, musimy być w stanie regulować czas opiekania, aby cały proces przebiegł pomyślenie. Praktycznie wszystkie urządzenia umożliwiają cos takiego.
  • Zasilanie – prezentowane przez nas rozwiązania zasilane są energią elektryczną 230 V. Właśnie taką instalację będziemy musieli posiadać w swoim lokalu gastronomicznym.

Tostery gastronomiczne dla profesjonalistów.

Jeżeli przygotowują Państwo grzanki w swoim lokalu gastronomicznym, to wybór tostera gastronomicznego do kanapek będzie miłym dodatkiem. Dzięki niemu oszczędzicie dużo czasu i pieniędzy. Oprócz tego będziecie mieli pewność, iż każdy kawałek pieczywa został przygotowany należyci oraz będzie smakował gościom podczas śniadań. A ich zadowolenie to jednak najważniejszy czynnik. U nas zakupcie urządzenia w atrakcyjnych cenach z wysokim rabatem.

Tostery gastronomiczne
Menu

Informacja

Tagi