Zapraszamy do zapoznania się z ofertą sklepu !
  • Negocjuj Cenę
    Negocjuj cenę

    Nazwa produktu: Salamander 450

    Kod produktu: 264607 - 42476 - 1

    * Wymagane pola

    Anuluj lub  

  • Negocjuj Cenę
    Negocjuj cenę

    Nazwa produktu: Salamander 600

    Kod produktu: 264706 - 42477 - 1

    * Wymagane pola

    Anuluj lub  

  • Negocjuj Cenę
    Negocjuj cenę

    Nazwa produktu: Salamander elektryczny 450 mm

    Kod produktu: 744020 - 41394 - 1

    * Wymagane pola

    Anuluj lub  

  • Negocjuj Cenę
    Negocjuj cenę

    Nazwa produktu: Salamander elektryczny 600 mm

    Kod produktu: 744000 - 41393 - 1

    * Wymagane pola

    Anuluj lub  

  • Negocjuj Cenę
    Negocjuj cenę

    Nazwa produktu: Opiekacz, grill Salamander z zasilaniem 400 V

    Kod produktu: OGS-4.00.1 - 24352 - 1

    * Wymagane pola

    Anuluj lub  

  • Negocjuj Cenę
    Negocjuj cenę

    Nazwa produktu: Opiekacz, grill Salamander z zasilaniem 230 V

    Kod produktu: OGS-4.00.2 - 24353 - 1

    * Wymagane pola

    Anuluj lub  

  • Negocjuj Cenę
    Negocjuj cenę

    Nazwa produktu: Salamander kwarcowy z ruchomą głowicą

    Kod produktu: 777351 - 41487 - 1

    * Wymagane pola

    Anuluj lub  

  • Negocjuj Cenę
    Negocjuj cenę

    Nazwa produktu: Opiekacz kwarcowy GN 1/1

    Kod produktu: 264409 - 53065 - 1

    * Wymagane pola

    Anuluj lub  

Pokazuje 1 - 8 z 8 elementów

Salamandry gastronomiczne

W kuchni podczas przygotowania posiłków wykonuje się wiele czynności. Między innymi jedną z nich jest obróbka termiczna. Jednak w jej skład wchodzą najrozmaitsze procesy. Często trzeba mieć do nich osobne maszyny, a gdyby wszystko można było zrobić w jednym urządzeniu. Teraz jest to możliwe, a wystarczy wykorzystać salamander gastronomiczny.

Salamander gastronomiczny – wybawienie dla małych lokali.

Małe lokale gastronomiczne zawsze mają problem z przestrzenią. Co za tym idzie, nie są one w stanie posiadać dużej ilości maszyn. Ograniczają się więc do minimum. Jednak dla właścicieli takich miejsc po dłuższej rozmowie mamy lepsze rozwiązanie. Dość często proponujemy im salamander kuchenny. Z naszego doświadczenie wynika, że urządzenia ta znakomicie się sprawdzają w miejscach z ograniczoną przestrzenią. Dzięki niewielkim wymiarom zmieszczą się praktycznie wszędzie, a oprócz tego mogą zastąpić one kilka innych maszyn. Jednak o tym porozmawiamy nieco później.

Do czego służą salamandry profesjonalne?

Przyszła, więc pora na porozmawianie o uniwersalności salamander kuchennych. Praktycznie każdemu przychodzi ona na myśl, kiedy słyszą tę nazwę. Tak, więc za pomocą takiego rozwiązania będziecie w stanie między innymi:

  • Przygotować tosty.
  • Upiec smaczne zapiekanki.
  • Grillować mięso oraz rybę.
  • Rozmrażać różne produkty.
  • Piec frytki.

Jak widzicie sami lista czynności, jakie można wykonać w profesjonalnych salamandrach, jest dość duża. Nie wymieniliśmy przecież wszystkich. Można, więc sobie wyobrazić jak wiele urządzeń gastronomicznych może zastąpić tylko ta jedna maszyna. Oczywiście pozwala to nam zaoszczędzić miejsce, ale także pieniądze.

Salamandry kuchenne – bezkompromisowa budowa.

Salamandry kuchenne to urządzenia, które pracują dość ciężko w różnych lokalach. Z tego właśnie względu producenci nie mogli pójść na kompromisy przy ich konstruowaniu. Przede wszystkim we wszystkich maszynach przez nas oferowanych obudowy wykonane są na stali nierdzewnej. Materiał ten jest obojętny dla żywności tak, więc nie zmieni jej smaku. Prócz tego odporny jest na uszkodzenia mechaniczne oraz rdzę. Wszystko to wpływa na długoletnie użytkowanie.

Wytwórcy także zadbali, aby mechanizm odpowiedzialny za podnoszenie i obniżanie górnej części salamandry kwarcowej działał niezawodnie. Porusza się on bardzo płynnie.Jesteśmy więc w stanie dostosować dokładnie wysokość, na której będą znajdowały się grzałki. Należy także podkreślić, że będzie on chodził bez problemów przez długi czas. Mamy nadzieje, że wyżej wymienione aspekty zachęcą Was do kupowania urządzeń właśnie u nas.

Najważniejsze cechy opisujące profesjonalne salamandry.

Salamander kuchenny to urządzenie, które może okazać się przydatne w wielu lokalach. Nic, więc dziwnego, że urządzenie to cieszy się ogromną popularnością. Jednak warto zapoznać się z najważniejszymi cechami, jakie opisują te maszyny. Zapraszamy, więc do dokładnego przeczytania tego akapitu.

  • Wymiary – centymetry robocze w lokalach gastronomicznych są na wagę złota. Właśnie, dlatego warto zapoznać się z wymiarami rozwiązania, które chcemy zakupić. Przekonamy się wówczas, ile będzie zajmowało ono miejsca.
  • Moc urządzenia – w dużym skrócie decyduje ona o czasie przygotowania posiłków w maszynie. Wpływa ona także na wielkość dań, jakie będziemy mogli robić.
  • Ilość stref grzewczych – posiadanie ich większej ilości sprawia, że maszyna jest jeszcze bardziej uniwersalna. Wszystko to dzięki możliwości wyłączenia, którejkolwiek, gdy mamy do zrobienia mniejsza ilość posiłków.
  • Regulacja temperatury – pokrętła do regulowania powinny znaleźć się na wszystkich urządzeniach, jakie zamierzacie kupić. Umożliwiają one w łatwy sposób dostosowanie ilości stopni Celsjusza do produktów, jakie chcemy obrabiać termicznie.
  • Źródło zasilania – praktycznie wszystkie rozwiązania znajdujące się na rynku zasilane są energią elektryczną. Jednak, jakie napięcie będzie niezbędne to już inna historia. Maszyn mogą wykorzystywać 230 V lub 400 V, co zmusza nas do posiadania odpowiedniej instalacji.

Zwiększająca się popularność salamander kwarcowych.

Trzeba przyznać że salamander kwarcowy wykorzystywany jest coraz częściej. Ich popularność na przełomie kilku lat ulegała podwyższeniu. Naszym zdaniem spowodowane jest to następującymi aspektami.

W pierwszej kolejności decydujemy się na otwarcie swoich biznesów w coraz mniejszych lokalach. Wówczas mamy znacząco ograniczone miejsce. Tak jak już wcześniej wspominaliśmy salamander kwarcowy wtedy sprawdzi się idealnie.

Również na popularyzację salamander kuchennych wpływa kolejna rzecz. Mianowicie zaczynamy serwować potrawy w innych lokalach niż restauracje lub kuchnie. Coraz częściej decydujemy się na zakupienie przyczepy lub butki gastronomicznej. Trzeba przyznać ze miejsce te znakomicie sprawdzą się w zastosowaniu salamander kwarcowych.

Naszym zdaniem coraz częściej będziemy mogli spotkać tego typu rozwiązania.

Niezawodne salamandry gastronomiczne.

Profesjonalny salamander to rozwiązanie, które musi działać bezawaryjnie. Wynika to z tego, że dziennie przygotowuje się na nim wiele posiłków. Dlatego powinniście się Państwo zdecydować na sprawdzonych dostawców, do których zaliczamy firmy:

  • Hendi.
  • Gredil.
  • Lozamet.
  • Roller Grill.
  • Bartscher.

Wszystkich ich posiadamy w swoim sklepie internetowym.