Zapraszamy do zapoznania się z ofertą naszego sklepu !
Pokazuje 1 - 7 z 7 elementów

Salamandry gastronomiczne

W kuchni podczas przygotowania posiłków wykonuje się wiele czynności, między innymi jedną z nich jest obróbka termiczna. Jednak w jej skład chodzą najrozmaitsze procesy, do których dość często trzeba mieć osobne maszyny, a gdyby wszystko można było zrobić w jednym urządzeniu. Teraz jest to możliwe a wystarczy wykorzystać salamander gastronomiczny.

Salmanader gastronomiczny – wybawienie dla małych lokali.

Małe lokale gastronomiczne zawsze mają problem z przestrzenią. Co za tym idzie, nie są one w stanie posiadać dużej ilości maszyn, więc ograniczają się do minimum. Jednak dla właścicieli takich miejsc po dłuższej rozmowie mamy lepsze rozwiązanie. Dość często proponujemy im salamander gastronomiczny. Z naszego doświadczenie wynika, że urządzenia ta znakomicie się sprawdzają w miejscach z ograniczoną przestrzenią. Dzięki niewielkim wymiarom zmieszczą się praktycznie wszędzie, a oprócz tego mogą zastąpić one kilka innych maszyn. Jednak o tym porozmawiamy nieco później.

Salamandry gastronomiczne – ogromna uniwersalność urządzeń.

Przyszła, więc pora na porozmawianie o uniwersalności salamander gastronomicznych, która praktycznie każdemu przychodzi na myśli, kiedy słyszą tę nazwę. Tak, więc za pomocą takiego rozwiązania będziecie w stanie między innymi:

  • Przygotować tosty.
  • Upiec smaczne zapiekanki.
  • Grillować mięso oraz rybę.
  • Rozmrażać różne produkty.
  • Piec frytki.

Jak widzicie sami lista czynności, jakie można wykonać w salamandrach gastronomicznych, jest dość duża, a nie wymieniliśmy przecież wszystkich. Można, więc sobie wyobrazić jak wiele urządzeń może zastąpić tylko ta jedna prezentowana w tej kategorii maszyna. Oczywiście pozwala to nam zaoszczędzić miejsce, ale także pieniądze.

Salamandry gastronomiczne – bezkompromisowa budowa.

Salamandry gastronomiczne to urządzenia, które pracują dość ciężko w różnych lokalach. Z tego właśnie względu producenci nie mogli pójść na kompromisy przy ich konstruowaniu. Przede wszystkim we wszystkich maszynach przez nas oferowanych obudowy wykonane są na stali nierdzewnej. Materiał ten jest obojętny dla żywności tak, więc nie zmieni jej smaku, prócz tego odporny jest na uszkodzenia mechaniczne oraz rdzę. Wszystko to wpływa na długoletnie użytkowanie.

Wytwórcy także zadbali, aby mechanizm odpowiedzialny za podnoszenie i obniżanie górnej części salamandry gastronomicznej działał niezawodnie. Porusza się on bardzo płynnie i jesteśmy w stanie dostosować dokładnie wysokość, na których będą znajdowały się grzałki.       Należy także podkreślić, że będzie on chodził bez problemów przez długi czas. Mamy nadzieje, że wyżej wymienione aspekty zachęcą Was do kupowania urządzeń właśnie u nas.

Najważniejsze cechy opisujące salamandry gastronomiczne.

Salamander gastronomiczny to urządzenie, które może okazać się przydatne w wielu lokalach. Nic, więc dziwnego, że urządzenie to cieszy się ogromną popularnością. Jednak warto zapoznać się z najważniejszymi cechami, jakie opisują te maszyny. Zapraszamy, więc do dokładnego przeczytania tego akapitu.

  • Wymiary – centymetry robocze w lokalach gastronomicznych są na wagę złota. Właśnie, dlatego warto zapoznać się z wymiarami rozwiązania, które chcemy zakupić i przekonać się ile będzie zajmowało ono miejsca.
  • Moc urządzenia – w dużym skrócie decyduje ona o czasie przygotowania posiłków w salamandrze gastronomicznej oraz o wielkości dań, jakie będziemy mogli robić.
  • Ilość stref grzewczych – posiadanie ich większej ilości sprawia, że maszyna jest jeszcze bardziej uniwersalna. Wszystko to dzięki możliwości wyłączenia, którejkolwiek, gdy mamy do zrobienia mniejsza ilość posiłków.
  • Regulacja temperatury – pokrętło lub pokrętła do regulowania powinny znaleźć się na wszystkich salamandrach gastronomicznych, jakie zamierzacie kupić. Umożliwiają one w łatwy sposób dostosowanie ilości stopni Celsjusza do produktów, jakie chcemy obrabiać termicznie.
  • Źródło zasilania – praktycznie wszystkie rozwiązania znajdujące się na rynku zasilane są energią elektryczną. Jednak, jakie napięcie będzie niezbędne to już inna historia. Maszyn mogą wykorzystywać 230 V lub 400 V, co zmusza nas do posiadania odpowiedniej instalacji.

Niezawodne salamandry gastronomiczne.

Salamander gastronomiczny to rozwiązanie, które musi działać bezawaryjnie. Wynika to z tego, że dziennie przygotowuje się na nim wiele posiłków. Dlatego powinniście się Państwo zdecydować na sprawdzonych dostawców, do których zaliczamy firmy: Hendi, Gredil, Lozamet czy też Roller Grill. Wszystkich ich posiadamy w swoim sklepie internetowym.