Sprawne przygotowanie gofrów w lokalach gastronomicznych.

Gofry to dość popularny deser. Cieszy się on dużym uznaniem w okresie letnim szczególnie w lokalach nadmorskich. Dzisiaj zastanowimy się, czego dokładnie nam potrzeba, aby taką potrawę przygotować. Również pomyślimy, jakie rozwiązania warto stosować. Zapraszamy, więc do lektury.

Proste przygotowywanie gofrów!

No i zaczynamy od samego początku. Tak naprawdę, co jest nam potrzebne, aby przygotować dobry deser? W pierwszej kolejności oczywiście ciasto. Na Internecie znajdą Państwo pełno przepisów, w których powiedziane jest, jakie składniki będą niezbędne. Musicie przetestować kilka formuł i wybrać tę najlepszą dla Was.

Dobrze wypieczone gofry podane w lokalu gastronomicznym.

Jednak czy samo ciasto nam wystarczy? Oczywiście, że nie! Potrzebujemy dobrej maszyny, w której będziemy mogli je wypiec.   Tutaj właśnie do gry wchodzi gofrownica gastronomiczna. Dzięki specyficznemu wykonaniu podgrzeje ona masę znajdującą się w środku i nada jej odpowiedniej chrupkości. Właśnie te dwa wyżej wymienione elementy sprawią, że będziecie w stanie zrobić dobrze smakujące danie.

Różne kształty gofrów.

Z biegiem czasu same gofry się dość mocno zmieniały. Klienci chcieli dostawać nowe wyroby, a producenci dostosowywali się do tych trendów. Właśnie z tego względu dość mocno pracowano nad kształtami tego dania. W tym momencie możemy przygotować:

  • Gofry kwadratowe – chyba najpopularniejszy kształt, który obecny jest z nami od bardzo długa.

Gofry w kształcie prostokątnym.

  • Gofry serca – kolejny wzór, który jest z nami od dłuższego już czasu. Jego historia sięga tych samych lat jak tego powyżej.

Gofry w kształcie serca.

  • Gofry okrągłe (belgijskie) – wchodzimy już we współczesne wynalazki. Ten typ kształtu obecny jest z nami od niedawna i nie zyskał on jeszcze tak dużej popularności. Kto wie, może nie długo diametralnie się to zmieni.

Gofry belgijskie w kstałcie okręgu.

  • Gofry lolly – ten typ deseru praktycznie ukazał się w ostatnich dwóch latach. Charakteryzuje się on tym, że cała potrawa znajduje się na patyku. Tak, więc dość łatwo je zjeść.

Gofry typu Lolly.

  • Gofry corn-dog – najnowszy kształt znanego nam wszystkim posiłku. Również jak poprzednik umieszczany jest on na patyku. W swoim kształcie dość mocno przypomina hot-dogi.

Gofry typu Corn-Dog

Musicie pamiętać, że do wykonania wyżej wymienionych gofrów będzie niezbędna odpowiednia gofrownica przemysłowa. Na tę chwilę nie ma uniwersalnego urządzenia, w którym można byłoby przygotować je wszystkie.

Czym kierować się przy zakupie gofrownicy gastronomicznej?

Na rynku znajduje się wiele modeli gofrownicy gastronomicznych. Co za tym idzie może być problem z doborem odpowiedniej maszyny dla siebie. W celu uniknięcia takich sytuacji przedstawimy tutaj Państwu najważniejsze parametry techniczne, którymi można się kierować. Nasza lista prezentuje się następująco:

  • Wymiary urządzenia – wpływają one na to, jaką przestrzeń będziecie musieli posiadać. Ważne jest, aby sprawdzić wysokość całkowitą (po otwarciu maszyny).
  • Moc urządzenia – to bezpośrednio ona wpływa na czas wypieku gofrów. Im większa moc tym proces ten jest po prostu krótszy.
  • Źródło zasilania – praktycznie wszystkie znajdujące się na rynki rozwiązania zasilane są energią elektryczną. Jednak napięcie pracy może już wynosić 230 V lub 400 V.
  • Regulacja temperatury – pozwoli Wam ona wybrać temperaturę do rodzaju ciasta, jakiego w tym momencie używacie.

Gofrownica z marketu czy przemysłowa?

Teraz spróbujemy omówić pewną kwestię, która dość notorycznie się powtarza. Mianowicie wielu naszych klientów twierdzi, że wolą sobie zakupić typową gofrownicę z marketu. Najczęściej spowodowane jest to tym, że taka maszyna kosztuje mniej. Jednak my zawsze odradzamy takie rozwiązanie. Spowodowane jest to głównie tym, że maszyny te nie zostały dostosowane do ciągłej i długotrwałej pracy. Na 100% więc szybko się Wam one zepsują. Mało tego Wasza gwarancja zostanie od razu odrzucona. Dlatego dla Waszego dobra inwestujcie od razu w gofrownice przemysłowe. Unikniecie niepotrzebnego stresu oraz straty pieniędzy.

Ranking najczęściej wybieranych gofrownic gastronomicznych.

Dysponując dużym doświadczeniem w materii wyposażenia gastronomii postanowiliśmy, przygotować Wam ranking najlepiej sprzedających się gofrownic. Prezentuje się on następująco:

Model ten wśród właścicieli lokali gastronomicznych to już prawdziwa legenda. Marka ta od wielu już lat produkuje tego typu wyroby. Charakteryzują się one dużą niezawodność oraz bezawaryjną pracą przez długi czas. Warto podkreślić, że urządzenie to posiada płynną regulację temperatury oraz timer.

Gofrownica gastronomiczna Caterina 772326

Maszyna ta jest bezpośrednim konkurentem wyżej przestawionego modelu. Firma Hendi, która jest importerem tego urządzenia, postanowiła je nieco odświeżyć. Prezentuje ono o wiele bardziej nowoczesny wygląd . Tutaj także istnieje możliwość regulacji z a pomocą termostatu. Jednak brakuje już czasomierza.

Gofrownica gastronomiczna Hendi 212103

Prawdziwa nowość, która nie dawno trafiła do naszej oferty. Mimo to cieszy się ona dość dużą popularność. Przede wszystkim ze względu na specyficzny kształt gofrów, jaki przygotowuje. Model ten wyposażony jest w płynną regulację temperatury oraz timer.

Gofrownica gastronomiczna Hendi 212165

Kolejna nowość w naszym asortymencie, która klienci chętnie kupują. Spowodowane jest to tym, że gofry na patyku zdobywają coraz większą popularność. Model ten wykonany jest ze stali nierdzewnej 18/0, dzięki czemu będzie w stanie pracować przez wiele lat.

Gofrownica gastronomiczna Hendi 212189

Gofrownice przemysłowe do ciężkich prac.

Zakupu profesjonalnej gofrownicy gastronomicznej to podstawa, gdy planujecie do swojego menu dodać to danie. Maszyna ta umożliwi Wam szybkie przygotowywanie produktów bez jakichkolwiek problemów. W naszej ofercie znajdziecie wiele maszyn na każdą kieszeń. My już dziękujemy za uwagę i zapraszamy do komentowania artykułu. W razie pojawienia się pytań również możecie je tam zadać. Postaramy się pomóc.

Powiązane produkty

Gofrownica [HENDI] [212103]
Obecnie jest na stanie

Gofrownica

Hendi
212103
Cena netto:
1 129,00 zł
Cena netto:
1 072,55 zł
Cena brutto:
1 388,67 zł
Cena brutto:
1 319,24 zł
Oszczędzasz: 69,43 zł
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 1 312,23 zł
Gofrownica Lolly na 4 gofry [212165]
Obecnie jest na stanie
Cena netto:
1 129,00 zł
Cena netto:
1 072,55 zł
Cena brutto:
1 388,67 zł
Cena brutto:
1 319,24 zł
Oszczędzasz: 69,43 zł
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 1 304,05 zł
Gofrownica Lolly na 6 gofrów [212189]
Obecnie jest na stanie
Cena netto:
1 129,00 zł
Cena netto:
1 072,55 zł
Cena brutto:
1 388,67 zł
Cena brutto:
1 319,24 zł
Oszczędzasz: 69,43 zł
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 1 312,23 zł

Gofrownica, Caterina, P 1.5 kW

STALGAST_P
772326
Cena netto:
1 125,00 zł
Cena netto:
900,00 zł
Cena brutto:
1 383,75 zł
Cena brutto:
1 107,00 zł
Oszczędzasz: 276,75 zł
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 1 013,52 zł
Zobacz wpisy autora
Doris Koszalin

Komentarze (0)

Brak komentarzy w tym momencie.

Nowy komentarz

Odpowiadasz na komentarz

Produkt dodany do listy życzeń

Serwis wykorzystuje pliki cookies m.in. w celu poprawienia jej dostępności, personalizacji, obsługi kont użytkowników czy aby zbierać dane, dotyczące ruchu na stronie. Każdy może sam decydować o tym czy dopuszcza pliki cookies, ustawiając odpowiednio swoją przeglądarkę. Więcej informacji znajdziesz w Polityce Prywatności i Regulaminie Sklepu.