Noże do ryb
Świeżo złowione ryby niestety posiadają ości i inne elementy, które utrudniają nam ich zjedzenie. Cześć osób podejmuje się ich usunięcia już na talerzu, ale jednak nie jest to zbyt wygodne. Dlatego kucharze powinni to zrobić przed dostarczeniem dania do gości. Wówczas będą im niezbędne noże do filetowania od firmy Oskard.
Noże do filetowania ryb od firmy Oskard ułatwiające pracę.
Każdy, kto chociaż raz podjął się pozbycia ości z ryby, wie, że nie jest to prosta sprawa. Aby wykonać to poprawnie, należy posiadać odpowiednią technikę, ale nawet ona nie wystarczy, gdy na swoim wyposażeniu nie mamy dobrych przyborów, jakimi są noże do filetowania. Tego typu produkty odznaczają się większą giętkością ostrza, a co za tym idzie, łatwiej za ich pomocą dokładnie wyciąć grzbiet, na którym najwięcej znajduję się niepotrzebnych dla nas elementów. Właśnie z tego względu tego typu wyposażenie znajdzie swoje zastosowanie między innymi w kuchniach restauracyjnych i hotelarskich oraz zakładach przetwórstwa rybnego.
Wysoka jakość wykonania noży do filetowania ryb od firmy Oskard.
Jednak, aby wyżej wspomniana giętkość była do uzyskania należał wykorzystać odpowiednie materiały do produkcji noży do filetowania. Firma Oskard do zrobienia ostrza zdecydowała się użyć niemieckiej stali chromowo-molibdenowej. Materiał ten charakteryzuje się dużą twardością, która określona jest tymi liczbami 55-57 HRC. Daje nam to pewność, że cała konstrukcja nie pęknie pod naporem siły, jaką będziemy używać podczas filetowania. Natomiast druga część wyrobu, mowa tutaj oczywiście o rękojeści, powstała ze specjalistycznego tworzywa. Jego cechą rozpoznawalną jest to, że jest ono antypoślizgowe. Aspekt ten jest szczególne istotny, gdy obrabiamy rybę. Wówczas dość często mamy spocone bądź mokre ręce. Dzięki tej funkcjonalności mamy pewność, że przyrząd nie wyślizgnie się nam z dłoni.
Personalizacja noży do filetowania ryb od firmy Oskard.
Każdy specjalista podkreśla, że aby wykonywać dobrze swoją pracę musi posiadać dopasowany do siebie nóż do filetowania ryb. Idąc tym krokiem, postanowiliśmy Wam dać duży wybór. Przede wszystkim możecie wybierać z różnych długości przyboru. Najkrótszy ma 175 mm a najdłuższy 210 mm. Wartości te wpływają na grubość ryby, jaką będziemy mogli filetować oraz wygodę użytkowania narzędzia.
Prócz tego istnieje także możliwość wybrania kolorów rękojeści z aż 7 wybarwień. Umożliwia to przypisanie noża konkretnie do danego pracownika. Będzie mógł on spojrzeć na barwę rączki i stwierdzić czy to jest jego narzędzie.
Noże do filetowania ryb od firmy Oskard ułatwiające pracę.
Jakby na to nie patrzeć noże do filetowana ryb od firmy Oskard znacząco ułatwiają pracę. To właśnie za ich pomocą będziecie w stanie dokładnie wyciąć elementy, które utrudnią zjedzenie tego smakołyka. Jest to szalenie istotne, ponieważ nikt nie chciałby, aby jego gość lub klient zakrztusił się ością. Aby właśnie tego uniknąć, powinniście zakupić znajdujące się tutaj przybory. Będą one niezbędne w dużej ilości miejsc.