na stronę
Pokazuje 1 - 30 z 40 elementów
Pokazuje 1 - 30 z 40 elementów

Stoły chłodnicze

Stoły chłodnicze to często spotykane urządzenia w kuchniach restauracyjnych, barowych, ale także pizzeriach, kebabach. Zawdzięczają to wszystko dzięki dużej uniwersalności oraz niewielkim wymiarom. Jeżeli jesteście zainteresowani tym typem sprzętu, zapraszamy do obejrzenia naszej oferty w sklepie internetowym.

Dla kogo stoły chłodnicze?

Stoły chłodnicze to urządzenia dla osób, które chcą przechowywać produkty łatwo psujące się w obniżonej temperaturze, ale nie posiadają zbyt dużo miejsca. Wówczas małe gabaryty tego typu maszyn sprawią, że będziecie je w stanie wcisnąć w najmniejsze zakamarki. Co za tym idzie, z ich dobrodziejstw nie wątpliwie mogą skorzystać lokale gastronomiczne takie jak restauracje, puby, hotele, ale także sklepy spożywcze.

Rodzaje stołów chłodniczych.

Ze względu na szerokie zastosowanie możemy wyróżnić kilka następujących systemów stołów chłodniczych:

  • Stoły chłodnicze robocze – idealnie sprawdzą się w przypadku przygotowywania różnorakich potraw. Zostały one wyposażone w duży blat roboczy ze stali nierdzewnej bądź granitu.
  • Stoły chłodnicze do pizzy – tutaj prócz przestrzeni do przygotowania pizzy występuje również miejsce na pojemniki GN. To do nich będziemy mogli wsadzić wszystkie potrzebne składniki na dania, pizzę lub kebab.
  • Stoły chłodnicze sałatkowe – całkowicie pozbawione są przestrzeni roboczej. Jednak posiadają dużo miejsca, aby umieścić standardowe pojemniki GN, w których schowamy surówki, sosy oraz pokrojone warzywa lub owoce.

Jak mogą Państwo zauważyć, różnorodność tego typu urządzeń jest dość duża. Dlatego przed nim zakupem należy zastanowić się, do jakich celów będziemy chcieli wykorzystywać tę maszynę, aby później się nie zawieść.

Do czego służą stoły chłodnicze?

Bez względu na to, jaki stół chłodniczy wybierzecie, będzie miał on jedno podstawowe zadanie. Magazynowanie produktów łatwo psujących się w odpowiednich warunkach do lokali branży gastronomicznej typu jadłodajnie lub bary. Uzyskuje się to poprzez zastosowanie wewnętrznego agregatu chłodniczego. Dzięki niemu w maszynie panuje temperatura ustawiana za pomocą elektronicznego sterownika od 2°C do 8°C.

Wszystkie przydatne składniki będziecie mogli umieścić w kilku komorach znajdujących się pod urządzeniem. W zależności od modelu może być jedna, dwie, trzy, a nawet cztery odgrodzone przestrzenie. Dzięki niewielkim rozmiarom wszystkie niezbędne produkty będziecie mieć pod ręką, a Wasza praca będzie o wiele łatwiejsza i szybsza.

Umiejscowienie sprężarki w stole chłodniczym.

Wbrew pozorom umiejscowienie agregatu w stole chłodniczym ma ogromne znaczenie. W swojej ofercie posiadamy maszyny z:

  • Agregatem w dolnej części.
  • Agregatem na bokach.

Pierwszy sposób umiejscowienia charakteryzuje się tym, iż zabiera część miejsca w przestrzeni przechowalniczej. Jednak urządzenie przygotowane w taki sposób zajmuje dużo mniej miejsca. Natomiast drugi powiększa komorę o dodatkową przestrzeń, jednocześnie zwiększając gabaryty całego stołu. Tak naprawdę wybór odpowiedniego umiejscowienia zależy tylko i wyłącznie od ilości powierzchni, jaką posiadacie w swoim lokalu gastronomicznym.

Stoły chłodnicze dla gastronomii.

Stoły chłodnicze to obowiązkowe wyposażenie lokali gastronomicznych, ale ich posiadanie na pewno ułatwia pracę. Również są to dość uniwersalne maszyny wykonujące wiele zadań. Dlatego warto zastanowić się nad ich zakupem. Nie są to drogie sprzęty, a na pewno zmienią dużo w przygotowaniu potraw.

Stoły chłodnicze
Menu

Informacja

Tagi