Pokazuje 1 - 11 z 11 elementów
Pokazuje 1 - 11 z 11 elementów

Schładzarki szokowe

Jesteś właścicielem dużego lokalu gastronomicznego, który nie może nadążyć z przygotowaniem posiłków na bieżąco? Planujesz część dań robić szybciej i podgrzewać je przed podaniem? Jeżeli Twoje odpowiedzi brzmią twierdząco, to schładzarki szokowe przydadzą Ci się na pewno. Zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą tych maszyn.

Czym są schładzarki szokowe?

Schładzarki szokowe to urządzenia pozwalające w szybki sposób chłodzić bądź zamrozić przygotowane potrawy. Wszystko to odbywa się w bardzo krótkim czasie zgodnie z zaleceniami HACCP. Wówczas nie ma możliwości, iż rozmnożą się bakterie albo grzyby. Tego typu urządzenia znajdą swoje zastosowanie w małych, średnich i dużych lokalach gastronomicznych. Dzięki nim zarządzanie procesem gotowania dań może być o wiele łatwiejsze. Coraz więcej osób znajduje plusy z posiadania tego typu maszyn u siebie. Przekonaj się o tym sam i zakup je do swojej firmy.

Schładzarki szokowe pracujące w różnych trybach.

Nasze szybko schładzarki szokowe wyposażone są w przełącznik, pozwalający na wybór trybu pracy. Gdy wciśniemy opcje schładzania, urządzenie zmniejszy temperaturę naszych towarów z 90 °C do 3 °C. Proces ten redukuje szybkość namnażania bakterii.

Jednak w przypadku przełączenia maszyny na zamrażanie dania zostaną schłodzone z temperatury od 90 °C do -18 °C.  Sposób ten pozwala zapobiegać powstawianiu dużych kryształów lodu uszkadzających strukturę wewnętrzną produktów.

Schładzarki szokowe zachowujące walory smakowe składników spożywczych.

Pierwsza, jak i druga opcja przygotowywania posiłków w schładzarce szokowej zapewnia zachowanie jakości, koloru oraz zapachu potraw sprzed wykonania obydwu procesów. Dodatkowo zostaje zwiększony okres przydatności do spożycia gotowych posiłków. Dlatego warto wprowadzić tego typu obróbkę w swoim lokalu gastronomicznym. Tym bardziej, iż nie powoduje ona żadnych negatywnych skutków a wręcz przeciwnie.

Istotne parametry schładzarek szokowych.

Schładzarki szokowe to urządzenia, które dość nie dawno zagościły do naszych lokali gastronomiczny. Dlatego część osób chcących zakupić te maszyny nie wie, czym się kierować podczas tego procesu. My właśnie będziemy chcieli rozwiać wszelkie wątpliwości i przedstawimy listę najważniejszych parametrów. Tak, więc do dzieła!

  • Wydajność urządzenia – wartość ta mówi, ile kilogramów produktów jesteśmy w stanie schłodzić lub zamrozić w ciągu jednego cyklu działania maszyny. Liczby te w zależności od rozmiaru rozwiązania mogą być różne.
  • Pojemność urządzenia – producenci określają ile pojemników GN lub blach o wymiarach 600 x 400 mm może się zmieścić wewnątrz. Wartość tę należy dobrać odpowiednio do ilości produktów, które chcemy zamrażać lub schłodzić.
  • Wymiary urządzenia – tego typu rozwiązania nie należą do najmniejszych. Dlatego chcąc je wprowadzić do siebie musicie zarezerwować odpowiednią ilość miejsca.
  • Czas pracy – każdy producent informuje, jak długo będą schładzane lub zamrażane produkty w jego maszynie. Warto skontrolować ten parametr by się nie okazało, że nie sprawdza on norm HACCP.

Dla kogo schładzarki szokowe?

W przypadku, gdy posiadają Państwo dużą restaurację lub zakład żywienia zbiorowego, wybór schładzarki szokowej jest dobrym pomysł. Pomoże Wam ona zaoszczędzić czas oraz pieniądze. Umożliwi także wcześniejsze przygotowywanie posiłków oraz podawanie ich w godzinach, gdzie występuje najwięcej gości. A to przełoży się na lepszą obsługę Waszych klientów.

Schładzarki szokowe
Menu

Informacja

Tagi